Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, maart 31, 2019

Over de bruiloft video en een fijn weekend

Zaterdag

We slapen "uit" tot een uur of half negen en dan hebben we beiden genoeg van ons bed. Orion moet kennelijk ook heel nodig, dus ik laat hem uit in de achtertuin. Zo kunnen Rick en ik ook meteen naar Starbucks om ons ontbijt te halen.


Daarna gaan we even naar het Mosaic District om Pokémon Go te spelen. Het is nu al een heel lekkere temperatuur en aangenaam vertoeven buiten. Op weg naar huis gaan we langs Home Depot voor wat tuinbenodigdheden. Het is nog te vroeg voor onze geraniums dus we kopen enkel de plantenbak voeringen waarvan we nog precies de laatste drie meenemen.

Thuis doe ik mijn uur op de plaats hardlopen terwijl Rick probeert de speaker bij de voordeur te maken. Hij gebruikt die met feestjes en Halloween. De oude heeft twintig jaar goed werk gedaan en de nieuwe is niet makkelijk te installeren. Maar met wat nieuwe bedrading heeft Rick hem een paar uur later aan de praat.

We kleden ons in lentekleding want het is inmiddels 22 graden en gaan lunchen. Dat doen we bij Chipotle. Ik ben hier al jaren niet meer geweest en tot mijn verrassing hebben ze een lekkere salade. Op hun terrasje genieten we ervan.

Mijn heupen of onderrug doen enorm veel pijn en bij iedere beweging moet ik een diepe zucht nemen tegen de pijn. Ik neem de hoes van mijn schommelstoel af en ga daarin zitten lezen. Zo ontspannen helpt en mijn boek is spannend.

Intussen begint Rick aan de mulch in de achtertuin. Hij heeft heel wat zakken te legen, maar tegen vieren is het allemaal gedaan. Orion heeft ook lekker langs het hek gerend met Mia.

Moe en voldaan komen beiden bij mij op het deck zitten. Rick belt zijn vader en met hem gaat het naar omstandigheden goed. Katja deelt de link met de video van hun bruiloft en we kijken alle filmpjes met tranen in onze ogen. Wat een mooie dag was het toch! Alles staat hier voor de geinteresseerden.

Voor we het weten is het etenstijd. Ik stel voor naar B Side te gaan en daar is Rick meteen voor te vinden. We hebben geluk dat er nog twee stoelen vrij zijn aan de bar. Jag begroet ons als oude bekenden.


We bestellen de shishito pepers als groente en dan hun super lekkere olijven gevuld met andouille worst. We krijgen ook een groot papier met al hun charcuterie. Rick kiest vier en ik ook. Zo hebben we acht verschillende charcuterie om te proberen. Alles smaakt heel goed!

Voldaan gaan we naar huis en kijken terug op een fijne lentedag.  Het zal nog niet blijven, maar langzaamaan wordt het warmer. Vandaag hebben we tenminste in de zak (niet pocket, maar bag).

Zondag

Het mooie weer van gisteren heeft plaatsgemaakt voor regen. Er komt een koufront langs waardoor het vanmiddag wel zonnig zal zijn, maar "blustery" zoals ze dat hier noemen, maar tien graden met een harde wind.

Het regent nog als Rick en ik onze koffies bij Starbucks gaan halen. We zien daar ook heel mooi hoe het koufront binnen komt rollen. Ik heb besloten ontbijt van Panera te halen, maar mijn app sluit telkens. Dan gebruik ik de machine binnen wel.
Thuis geef ik Orion het brood en smul van het perfect gebakken ei, de ham, spinazie en tomaat. Terwijl we aan het keukeneiland zitten valt me opeens op dat onze eigen Japanse kersenboom in bloei staat. Gisteren zat hij nog helemaal in de knop. Een warme dag en boem! Tijd om deze week zo vaak mogelijk naar het Tidal Basin te gaan.

Terwijl ik weer mijn uur op de plaats hardlopen doe doet Rick wat huishoudelijke klusjes. Ik maan hem zijn schouders te ontzien, want Rick maakte gisteravond een slechte beslissing. Hij ging Orion op zijn elektrische step uitlaten.

Dat ging niet goed en Orion trok Rick omver. Hij belandde hard op zijn linkerschouder waar hij toch al veel pijn in had. Ik schrok toen Rick mij dit verhaal vertelde vanochtend want ik lag al te slapen en als hij nog erger terecht was gekomen had ik het niet geweten. Heel eng! Enfin, Rick heeft zijn lesje op een pijnlijke manier geleerd.

Voor de lunch gaan we naar Panera en bestellen daar onze favoriete salades. Dan doen Rick en ik tijdens het eten eens gek en plannen onze doordeweekse maaltijden allemaal vooraf. Bij de Giant kopen we de ingredienten en nu hoef ik alleen nog even naar Whole Foods voor de zalm van donderdag. We zouden dit natuurlijk veel vaker moeten doen.

Rick laat Orion nog even uit en dan vertrekken we vroeg voor onze film naar de mall. We verwachten dat het daar met dit gure, ondanks de zon, weer wel druk zal zijn. Gelukkig valt dat mee en we vinden met gemak een parkeerplek.

Vanavond speelt Michigan State tegen Duke University en Rick wil uitvinden welke bars in de mall dat met geluid aan laten zien. Bij Gordon Biersch is dat niet het geval, maar bij TGI Friday's wel. Daar gaan we dus na de film heen.

Over Dumbo heb ik heel wat uiteenlopende recensies gelezen en veel ervan waren negatief. Vooral omdat het zo zielig zou zijn en daardoor niet goed voor kinderen. Wij willen altijd zelf zien wat we ervan vinden want regelmatig zijn we het niet eens met de professionele recensies.

Dumbo is ook weer zo'n geval. Wij genieten van de film, al moet ik soms wel mee snikken met de rest van het publiek. Erg goed gedaan en de CGI is perfect, je zou niet weten dat Dumbo niet echt is.

Is het soms zielig? Ja. Volgens Amerikaanse filmrecessenten moet je daarom je kinderen er niet heen nemen. Veel Amerikaanse ouders in reacties op Twitter en Facebook vinden dat onzin want waarom moeten kinderen alleen maar leuke dingen zien. Dumbo is al sinds de jaren 40 een zielig olifantje wat het zonder zijn moeder moet doen. Het einde is ook helemaal Disney feel good dus gaan met die banaan en kijk de film.

Naast de bioscoop is bij TGI Friday's de basketbalwedstrijd tussen de Michigan State University Spartans en Duke University Blue Devils op alle schermen te zien. We hebben geluk en vinden een lege stoel, die Rick galant aan mij geeft.

Er zit een groepje Afrikaans Amerikaanse Duke fans naast ons en een ervan geeft Rick ook een stoel. Het wordt met hen een heel leuke wedstrijd. Ze juichen en joelen bij ieder Duke doelpunt, maar ook voor Michigan State.

Rick en ik delen eerst de met whiskey saus gemaakte "boneless chicken wings". Dat zijn natuurlijk geen kippenvleugeltjes maar gewoon gefrituurde stukjes kippenborst. Dan hebben we beiden een hamburger in sla gewikkeld als hoofdgerecht.

De wedstrijd is super spannend! Het komt letterlijk op de laatste secondes aan. Met een punt verschil wint Michigan State! Rick is super blij en zelfs ik juich hardop. De mannen naast ons feliciteren ons en wij bedanken hen voor hun gezelschap. Het is heel erg leuk om zo een wedstrijd te kijken met "rivalen".

We rekenen af en rijden huiswaarts. Daar is Orion blij ons weer te zien. Volgende week zijn de volgende wedstrijden en moet Michigan State weer winnen om in de finale te komen op 8 april. Maar nu is het tijd voor kersenbloesems!

3 reacties:

Petr@ zei

Wat een mooie dag al niet kan doen voor de natuur!

Weekboodschappen doen vind ik heerlijk. Zo min mogelijk de supermarkt in.

Gefeliciteerd met de overwinning

Marion2 zei

Fantastisch om zo'n mooi document van de bruiloft te hebben.

Moest wel lachen om je toevoeging 'in the bag'. Inderdaad,
iedereen zegt 'in the pocket' zonder te weten dat het fout is.

Ik vind de eerste foto erg mooi. Is het een viooltje?
Ook de foto van het koufront is indrukwekkend.

Petra zei

@Petra - We gaan vaker zo voor de week plannen, hoewel ik het juist wel leuk vind om even naar de supermarkt te gaan. Maar alleen op dagen dat ik verder niets gaande heb.

@Marion - De eerste foto is een uitgebloeide tulp. Ik weet nog heel goed wanneer ik dat "in the pocket" voor het eerst hoorde. De Nederlandse kapitein van Holland America gebruikte het in zijn Engels en iedereen keek elkaar vragend aan, LOL.