Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, maart 14, 2019

Over de eerste zomerse dag dit seizoen

"Wat ga je vandaag voor leuks doen?", vraagt Rick bij het ontbijt. Dat heb ik nog niet bedacht. Vandaag wordt het echter zomers weer en daar wil ik zoveel mogelijk van genieten.


Het is vandaag ook Katja's 29ste verjaardag dus ik zoek wat leuke foto's op en feliciteer haar op Facebook. Dat is zo langzamerhand traditie geworden.
Wat vliegt de tijd toch!

Natuurlijk bel ik Katja ook op. Ze is vrij vandaag, maar vindt het saai alleen iets te gaan ondernemen. Ik moedig haar aan tenminste iets lekkers als lunch te gaan eten. Kevin neemt haar vanavond mee uit eten.

Na mijn ontbijt van zalm en komkommer is het om tien uur nota bene warm genoeg om buiten op het deck op de plaats hard te lopen. De vogels zingen met volle borst en ik maak foto's van ons cardinaaltje. Die gaat daarna lekker badderen in onze vijver.


Als ik mijn stappen bijeen heb ga ik in het zonnetje zitten lezen. Wat een luxe! En dan te weten dat dit soort dagen steeds vaker zullen komen van nu af aan. De lente is toch echt mijn favoriete seizoen, al het heerlijke weer nog voor de boeg.

Met moeite krijg ik mezelf zover om te gaan douchen en Vienna in te gaan. Ik heb besloten bij Noodles & Company te gaan lunchen. Zij zijn het enige restaurant met een terrasje in de zon. De Med salad met kip laat ik me weer goed smaken.

Vlakbij staat een vroeg bloeiende kersenboom

Bij Petco haal ik wat nieuwe kluifjes voor Orion en sluit dan aan in de rij bij de wasstraat. Het is meer dan nodig dat DRAAKJE een bad krijgt. Hij ziet er eerder grijs dan groen uit! Na de wasbeurt glinstert de van me tegemoet. Ook van binnen is hij schoon.

Dan ga ik terug naar huis om van het mooie weer te genieten. Ik ga eerst voor in de zon zitten, maar dat wordt me zelfs te warm. Het is dan ook 24 graden. In de schaduw op het deck is het beter toeven. Orion en ik houden het tot een uur of vijf buiten uit.

Rick sms-t dat hij zijn oren omlaag laat doen. Pas recentelijk weet ik dat "having my ears lowered" betekent dat je naar de kapper gaat. De meeste Amerikaanse uitdrukkingen ken ik, maar heel af en toe is er nog een nieuwe zoals deze.

Op de terugweg haalt hij eten van Natta Thai. We hebben een viertal Thaise restaurants in het centrum en deze is onze favoriet. Grappig genoeg is er maar een Chinees restaurant in Vienna, als je de Panda Express niet meerekent.

Mijn soep, sate en knapperige boerenkoolsalade zijn een unieke maaltijd. Hoe ze de boerenkool knapperig krijgen weet ik niet, maar het smelt op de tong. Een goed einde van een heerlijk warme dag. Hopelijk volgen er snel meer want ik voel me zoveel beter!

5 reacties:

Anja L. zei

Wat een grappige uitdrukking en wat een lekkere dag!
Fijne vrijdag.

Marion2 zei

Van harte gefeliciteerd met de verjaardag van Katja! Wat een leuke foto's
heb je uitgezocht. Vooral die met de kraaltjes in het haar is zo schattig.

Grappige uitdrukking. De betekenis had ik nooit kunnen raden.

Anoniem zei

Proficiat voor Katja met haar verjaardag..
ja de tijd vliegt,dat is hier net zo.
Erg leuk om te zien, haar 3 foto,s.
Van babytje tot volwassen zijn.
Mooie herinneringen ook...
Leest jullie gezin ook al jouw blogjes?
Wel een erg mooi dierbaar naslag werk.
Wens jullie een gezellig weekend toe.

groetjes Joke

Hester zei

Gefeliciteerd met Katja! Ik vind dat altijd wel een leuke Nederlandse traditie, dat we niet alleen de jarige feliciteren maar ook vooral de ouders :) Het is toch ook een beetje hun dag. Jammer dat ze niet dichterbij wonen, anders hadden jullie gezellig samen wat kunnen ondernemen. Ik hoop dat Katja een fijne dag heeft gehad, met net zulk mooi weer als bij jullie!

Petra zei

@Anja - Een heerlijke dag, smaakt naar meer!

@Marion - Die foto met de kraaltjes is in St Maarten genomen. Grappig verhaal: Een zwarte dame in de lift vroeg aan Katja wie dat voor haar gedaan had. Katja's antwoord: Another brown lady like you. Ah, kids!

@Joke - Kai leest weleens mijn blog en Rick ook, maar de meisjes volgens mij niet.

@Hester - Vind ik ook een leuke traditie. Volgend jaar ben ik vastbesloten haar verjaardag samen te vieren.