Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, maart 21, 2019

Over de zondvloed en een gezellig happy hour

"Regent het?", vraag ik aan Rick als hij met een natte hond bovenkomt. Overbodige vraag duidelijk en Rick antwoordt dat het plenst. Ik ben blij dat ik mijn personal training heb verzet naar morgen.


Nu hoef ik er vanochtend niet uit en kan alles op mijn gemak doen. Fijn want ik voel me niet bepaald op mijn best. Rick vertrekt naar zijn werk en ik maak een ontbijt van door hem gezette koffie, een gepocheerd ei en twee mini komkommertjes met zout en peper. Ik probeer bij iedere maaltijd groente te eten tegenwoordig.

Dan verplaats ik me naar boven waar ik een uur op de elliptische machine doe. De regen roffelt op het dak en ik zie in de tuin van de buren al een flink "meer" ontstaan. Als het hier regent doet het dat ook goed.

Na mijn uur cardio zie ik dat ik op LinkedIn een aanvraag voor een rondleiding heb. Ik vergeet telkens die site te checken en dit is al de tweede aanvraag daar. Ik moet het een routine maken LinkedIn dagelijks te bekijken. Gelukkig ben ik nog beschikbaar op de aangevraagde datum.

Voor de lunch wil ik iets heel lekkers om mezelf te trakteren op deze pijndag. Orion gaat mee in de van. Ondanks mijn paraplu ben ik flink nat tegen de tijd dat ik California Shabu Shabu inloop. Kennelijk ben ik niet de enige, die deze maaltijd lekker vindt op een dag als vandaag want het is best druk.

Intussen word ik als een oude bekende beschouwd en ik bestel mijn gewoonlijke half tomatensoep, half tonkatsu bouillon met biefstuk en zalm. Ik bedenk me dat ik ook heus weleens iets anders kan proberen. Volgende keer neem garnalen en St. Jacobsschelpen (behalve als ik weer zin heb in biefstuk en zalm).

Het smaakt zoals altijd heerlijk, maar kennelijk heb ik nu als doorgewinterde shabu shabu klant geen bediening meer nodig. Ik meng mijn eigen sauzen en aan het einde schep ik mijn eigen soep in de bak. Dat doen ze allemaal wel voor klanten, die nieuw zijn.

Prima, maar dan geef ik niet meer dan een 15% tip. Ze hoefden enkel mijn vlees te snijden en mijn water bij te vullen. Ik heb ook nog een bon voor $5 van de prijs en dan valt de uiteindelijke rekening erg mee.

Orion wacht me lief op in de van. Hij zit op de voorbank maar als hij mij ziet aankomen gaat hij braaf naar achteren. Op dagen als deze denk ik dat Orion meer vertier heeft in de van dan in zijn bench thuis.

De volgende stop is het postkantoor. Saskia heeft een paar dingen besteld uit Australie, maar ze per ongeluk naar ons adres gestuurd. Ik heb het pakje compleet regen resistent gemaakt dus hopelijk komt dat over een paar dagen bij haar aan.

Sharon is morgen jarig en gewoonlijk zou ik een simpel "happy birthday" berichtje sturen op Facebook. Maar ik heb morgen personal training en dan lijkt het me attent om iets mee te brengen. Door de zondvloed rijd ik dus naar Whole Foods.

Daar vind ik meteen een kaart die helemaal bij Sharon past. Verder kijk ik rond in hun cadeau afdeling waar gewoonlijk best leuke dingen zijn. Dit keer vind ik het maar saai en ga dan over op een ook saai cadeau, een fles wijn. Ik weet dat Sharon daar ook van houdt dus ik kies mijn favoriete sauvignon blanc.

Als laatste koop ik een tasje om de fles in te doen wat er heel sjiek uitziet. Dat mag ook wel want het is de helft van de prijs van de fles wijn! Ik denk wel dat Sharon het leuk zal vinden en daar gaat het om.
Voor deze foto voor het maandthema word ik kleddernat

Thuis ga ik mijn achterstallige afleveringen van Victoria kijken. Ik hoop dat ze de serie voortzetten, tenminste tot Alberts dood. Ik lees online dat het allerminst een zekerheid is. Deze paar afleveringen zijn in ieder geval weer heel goed.
Zo zien onze achtertuin en de tuin van de buren eruit

Vanavond is het ons maandelijkse Vienna dames happy hour. Ik neem een Uber naar Red Galanga en daar wacht Kirsten me al op. We zouden met ons zevenen zijn, maar drie zeggen op het laatste moment af, allemaal met zeer geldige redenen.

Ondanks dat zijn we met zijn vieren en het wordt weer een gezellige anderhalf uur. Het gesprek gaat over van alles en nog wat en dat vind ik zo leuk aan dit groepje. Vroeger ging het altijd over de kinderen, maar die zijn nu nog nauwelijks het onderwerp.

Voor mijn eten bestel ik de sashimi en de anderen dingen van het happy hour menu. Toen ik voor het eerst in de VS kwam hadden veel restaurants gratis eten tijdens happy hour. Daarna verdween het happy hour concept, maar nu is het terug met lagere prijzen voor gerechten dan gewoonlijk. Red Galanga heeft een heel goed menu ervoor, maar veel koolhydraten dus niet voor mij.

Voor we het weten loopt het tegen zevenen. Kathryn biedt aan mij thuis te brengen. Ik krijg dus een ritje in Margaret, haar eeuwenoude Mercedes. Margaret kreunt wat tijdens het remmen maar verder is het een comfortabele auto.

Op onze oprit bedank ik Kathryn voor het thuis brengen. Rick is er nog niet, die at in Reston. Orion weet het meteen als zijn auto de oprit oprijdt. Ik heb een toontje als er beweging wordt gezien op onze webcams en Orion herkent dat.

Zo weet hij dat er iemand op de oprit of bij de voordeur is. Ik heb het toontje al een paar keer veranderd, maar iedere keer duurt het maar een paar dagen voor Orion het weer doorheeft. Als Rick thuiskomt wacht Orion altijd schattig bij de garagedeur.

De regen is eindelijk minder. Al met al is er vandaag zo'n zeven centimeter gevallen. Onze achtertuin ziet eruit als een moeras en onze achterburen hebben een compleet meer. Niet goed voor de honden dus het zal even duren voor Orion weer in de achtertuin mag!

Morgen wordt het beter weer en langzamerhand hopelijk ook warmer. Ondanks de regen heb ik me vandaag toch best vermaakt en nu het lage druk gebied vertrekt voel ik me ook beter.



1 reacties:

Petr@ zei

Nou, dat is inderdaad veel water wat er uit de lucht is komen vallen! Orion inderdaad maar binnen laten anders kun je het tapijt alweer laten reinigen.

Gezellig weer een avondje met de dames. En grappig hoe de gesprekken 'meegroeien' nu de kinderen ouder zijn en veelal uit huis zijn.