Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, maart 18, 2019

Over een bezoek aan de oogarts

Geschokt lees ik als ik wakker word over de aanslag in Utrecht. Ik heb daar gestudeerd en ik beschouw het als de stad waar ik vandaan kom, al woonden mijn ouders in Leusden-Zuid. Gek hoe iets je toch harder treft als het ergens gebeurt waar je heel bekend mee bent.

Rick heeft het nieuws ook op CNN gezien. De hele dag verder is het op de nieuwszenders en als de verdachte gearresteerd is is dat "breaking news" op WTOP, de nieuws radiozender waar ik naar luister.

Na mijn ontbijt van tomaat en ei vertrek ik naar Anytime Fitness. Ik heb veel pijn vandaag, waarschijnlijk omdat het weer nogal wisselvallig is. Het spettert wat en is maar zes graden. Zaak dus om te bewegen en dat doe ik een uur op de ARC trainer.


Dan komt Sharon me halen voor de personal training. Die heb ik twee weken niet gehad dus hoog tijd. Sharon was vorige week in de Bahamas. Ze heeft er een leuke tijd gehad, maar zal er niet nog eens heengaan. De Bahamas vinden wij ook een van de minste Caribische bestemmingen.

Het halve uur gaat snel en dan ben ik klaar met sporten voor vandaag. Onderweg geniet ik van de kleuren in de natuur, die langzaam weer tevoorschijn komen. Ik neem een foto van de forsythia van een van onze buren.

Na Orion een korte en koude wandeling te hebben gegeven neem ik hem in de van mee naar Whole Foods. Daar haal ik wat spullen voor het avondeten en lunch. Ik schep een kleurige salade bijeen van de salad bar en ga dan op zoek naar mijn favoriete blikje sardientjes.

Die hebben ze in bbq saus, tomatensaus en in olie, maar niet in water zoals ik ze graag heb. Dan maar een blikje van een ander merk. Thuis maak ik het open en het is best lekker, maar de sardines zijn enorm vergeleken bij mijn favoriete merk. Toch smaakt het allemaal heel goed.

Intussen voel ik me steeds slechter. Ik sms Rick erover die voorstelt mijn oogartsafspraak af te zeggen. Even speel ik met die gedachte, maar ik heb eigenlijk geen zin om het uit te stellen. Om drie uur loop ik dus het Vienna Eye Care Center binnen.

Vorig jaar was ik hier voor het eerst na vele jaren een heel stuk te hebben gereden naar een praktijk ver weg. Het is zo fijn om maar tien minuten te hoeven rijden. Deze praktijk is ook nog eens heel modern en ze zijn stipt wat ook nogal eens anders was bij mijn vorige dokter.

Eerst doet Brittany allerlei metingen. In plaats van druppels om je pupillen groter te maken en in je oog te kunnen zien hebben ze hier een moderne machine daarvoor. Dr. Snively checkt daarna de rest en de conclusie is dat mijn ogen heel gezond zijn en jong voor mijn leeftijd. Ik kan namelijk de kleinste lettertjes nog lezen.
Gewoon omdat er roze bloesems zijn, de kersenbloesems moeten over twee weken op hun hoogtepunt zijn

Na een half uur sta ik weer buiten en ben blij toch gegaan te zijn. Het is weer goed voor een jaar. Op de terugweg haal ik meer boodschappen van Giant en wat lekkernijen voor Orion bij Petco. Ook breng ik eindelijk de zak met kleding, die al tijden in de van ligt, weg. Dan mag ik van mezelf rust nemen.
Deze bakken om kleren en schoenen weg te geven staan overal in onze omgeving

Rick komt vroeg terug van zijn werk en legt mij in de watten. Hij maakt ook ons avondeten, ons favoriete Indiase maal met kip, Indiaas gekruide spinazie en broccoli-bloemkool rijst. Het is precies de juiste maaltijd voor deze kille dag.

Vanavond hoop ik vroeg naar bed te gaan. Vooral de hoofdpijn, die ik de hele dag al heb, breekt me op. Hopelijk morgen weer een betere dag.


4 reacties:

Petr@ zei

Een heftige dag was het, met het vreselijke nieuws uit Utrecht! Hoe een dag ineens zo anders kan worden dan verwacht (voor de slachtoffers en alle betrokkenen bedoel ik dan vooral).

Hopelijk heb je goed geslapen en is je hoofdpijn verdwenen.

Marion2 zei

Het was schokkend inderdaad. Onze jongste woont daar en we waren erg blij
dat ze gewoon thuis was en niet weg hoefde. Je mag het niet zeggen, maar
het baart me zorgen wat voor lieden er allemaal in dit land komen wonen.


Wij zijn ook eens naar de Bahamas geweest en ook ons viel het tegen.
Niet voor herhaling vatbaar, terwijl het zo fantastisch mooi klinkt.

Tineke zei

Schokkend dat mensen dat zulke daden in staat zijn. Jammer dat ze draaideur criminelen, zoals deze man, niet kunnen heropvoeden of langer vasthouden.
Knap werk van de politie dat ze alles op alles zetten en hem gisterenavond al hadden gearresteerd.
Het komt zo heel dichtbij, ik was daar vorige week nog vlakbij, is vlak bij binnenstad.
kleinkids moesten allemaal persoonlijk van school worden gehaald, die zijn ook erg onder de indruk.
Hier is het stormachtige weer over en komt er meer lente weer; kunnen we ook weer van de bloemenpracht genieten.

Petra zei

@Petra - Mijn hoofdpijn is nooit helemaal weg, maar wel beter vandaag gelukkig.

@Marion - De Bahamas zijn mooi als je enkel zand en zee wil. De andere Caribische eilanden hebben veel meer cultuur.

@Tineke - Dat snelle loslaten van criminelen in Nederland is wel zorgbarend. Deze man had tenslotte geen kleine misdrijven gepleegd.