Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, maart 15, 2019

Over een bonus zomerse dag

"Het is al 64 (18C) graden!", roept Rick vrolijk als hij bovenkomt voor zijn douche. Tijd voor mij om op te staan dus. In tegenstelling tot de voorspellingen is het droog en komt de zon zelfs af en toe tevoorschijn. 

Gauw maak ik ontbijt, dit keer een tomaat en een gepocheerd ei. Rick wil tomaten altijd in de koelkast hebben, maar deze heb ik tegen zijn zin in de fruitbak liggen. Dat smaakt zoveel malen beter! Voortaan blijven tomaten buiten de koelkast. 
Zo rood worden ze niet in de koelkast

Boven op de elliptische machine gaat het uur cardio snel. Het is inmiddels 22 graden en ik ga er in de zon op het deck van genieten. Intussen komen er allerlei vogels langs. Op een gegeven moment zit er een mooie pileated specht in een van de bomen. Zo'n Woody Woodpecker specht met een rood kopje, prachtig. Ik ben net te laat om er een foto van te nemen. 
Deze eekhoorn leek Orion echt uit te dagen

Tegen twaalven is het tijd om me klaar te maken om op pad te gaan. Dit keer gaat Orion niet mee. Het zal weer vaker voorkomen dat hij thuis moet blijven nu de temperatuur omhoog gaat. 

Bij Viet Aroma geniet ik van hun lekkere kip en groente pho. Dan rijd ik naar Tysons Corner Center. In Californie kocht Saskia een broek bij H&M die ze bij nader inzien toch niet leuk vond. In plaats daarvan wil ze een zwarte jumpsuit.

Mams gaat dus braaf naar de H&M in de mall. Alleen kan ik nergens die jumpsuit vinden. Ook de medewerker aan wie ik vraag of ze hem hebben weet niet waar die is. Een tweede medewerkster schudt eerst haar hoofd, maar dan gaat er kennelijk een lichtje aan. 

De jumpsuit is inderdaad moeilijk te vinden tussen alle andere kleren, maar ze hebben hem wel in Saskia's maat. Zonder moeite kan ik de broek ruilen voor de jumpsuit. Ik hoef maar $4,34 bij te betalen. Een vriendin van Saskia gaat vanavond naar haar toe en zal een tas vol spullen, inclusief jumpsuit, meenemen.

Nu heb ik nog een uur voor mijn nagelafspraak. Ik zoek een bankje in een park in Vienna op en geniet daar even van het heerlijke weer. Het W&OD pad is druk met fietsers en hardlopers. Iedereen wil natuurlijk buiten zijn op een dag als vandaag.

Bij Pro Nails 3 maakt Phuong met zijde mijn nagels weer keurig. Dit keer kies ik een lichtroze kleur voor de lente. Ik vind hem erg mooi en ook weleens een leuke afwisseling van de meer opvallende kleuren, die ik meestal kies.

Thuis kan ik het niet nalaten om de wintervlaggen en deurhangers te vervangen door de lenteversies. Ik hoop van harte dat de kans op sneeuw nu wel verkeken is. Het zal de komende dagen wel weer koeler worden, maar niet koud. Binnen laat ik alles nog even staan, volgende week komen daar de lentespullen te staan. 

Orion en ik gaan dan op het deck zitten. Tot ik hem opeens niet meer zie. Ik kijk de tuin in en nee, he, Orion komt net uit het vijvertje. Grrr! Dan zie ik dat hij zichzelf vast heeft gezet in het enorme net wat Rick over de vijver heeft gegooid. Met wat moeite maak ik hem los en hij bedankt me door zich vlak naast me droog te schudden.
De boef!

Natuurlijk wil Orion dan meteen naar binnen, maar dat gaat niet door. Hij mag eerst even op het deck opdrogen. Wat dit betreft was Cosmo, die niets met water had, toch wel makkelijker. Aan de andere kant moet ik er ook wel om lachen. 

Als Rick thuiskomt besluit hij dat hij met dit weer ook zin heeft in sushi of sashimi. Dat klinkt als muziek in mijn oren en ik kies Passion Fin. Daar is de sushi bar vol, maar we vinden nog twee stoelen aan de gewone bar. 

De barvrouw is heel goed en we zien haar met enorme snelheid de interessantste cocktails maken. Ik houd het bij koude sake en Rick bij Cola light want hij had eerder al een biertje gedronken met een collega. 

De sashimi wordt hier altijd zo mooi gepresenteerd. Het is bijna zonde het te eten. Toch doe ik dat en het smaakt voortreffelijk. Rick heeft een paar rollen sushi. We hebben zoveel keuze aan sushi restaurants en deze staat op nummer twee voor mij (Sushi Yoshi op nummer een). 

Voldaan gaan we huiswaarts. Er is de hele dag geen druppel regen gevallen en de komende week wordt het voor het eerst in lange tijd ook niet voorspeld. Het was vandaag 26 graden en morgen maar 10 graden, maar gaandeweg gaan de temperaturen omhoog en mijn gemoed ook. 

5 reacties:

Anja L. zei

Ik had gisteren een bonte specht in de tuin, helaas was hij ook zo weer weg.
Ik moest zo lachen om die foto van die eekhoorn! Hij zit gewoon klaar voor een gevecht lijkt het wel.
Saskia boft maar met zo'n lieve moeder.
Prettig weekend!

Sophie zei

Wat een heerlijk weer! En wat is Orion een boef.
Altijd leuk als je over Tysons corner schrijft, omdat ik daar ook ben geweest en ik het dus goed voor me kan zien. Nog altijd jammer dat het net niet lukte elkaar te treffen.
Die sashimi ziet er prachtig en heerlijk uit!

Petr@ zei

Heerlijk zulk weer! En een fijn vooruitzicht dat er binnenkort veel van zulke dagen gaan komen.

Hester zei

Wat heerlijk zo'n zonnige dag. Dat doet een mens goed na grijs weer, sneeuw en regen! Die roze kleur met glitters vind ik echt prachtig. Zeker in de zon glimt het heel mooi en fris. Altijd als ik lees over je bezoeken aan de nagelsalon en de foto's zie krijg ik zelf zin in zo'n manicure. Hier in Nederland lijkt het veel minder populair onder vrouwen om naar een nagelsalon te gaan dan bij jullie in de VS. Wat handig dat zo'n broek die in California gekocht is ook gewoon bij jullie in een andere staat geruild kan worden. Ik hoop dat Saskia blij is met haar jumpsuit!

Petra zei

@Anja - Die spechten zijn zo leuk. Wij krijgen ook de downy woodpecker, veel kleiner maar ook mannetje met rood kopje.

@Sophie - Inderdaad jammer dat het net niet lukte! Orion is werkelijk net een kind, ik heb mijn handen vol aan hem!

@Petra - Het lentegevoel is helemaal hier al worden de temperaturen nog wat koel de komende week. De zon zal in ieder geval schijnen.

@Hester - Hier heb je op elke hoek bij wijze van spreken een nagelsalon. Ik vind het wel belangrijk dat ze hygienisch verantwoord zijn en dat is deze zeker. Saskia vindt haar jumpsuit heel leuk. Terugbrengen en ruilen gaat hier in de VS meestal super makkelijk, waar je ook bent.