Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, maart 28, 2019

Over een lange lunch en een kappersbeurt

Rick staat al heel vroeg op want hij heeft vanochtend een MRI voor zijn schouders. Ik ben ook wakker en lig eigenlijk alleen maar te malen over het mogelijk ongeldig maken van de ziektewet hier in de VS. Ik sta dus ook maar op.

 

Wat foto's van mijn favoriete tulpen

Rick vindt, zoals altijd, dat ik me niet te sappel moet maken tot het ook echt gebeurt (vandaag waren er alweer tekenen dat de regering vanwege veel protest er toch vanaf stapt). Daar heeft hij natuurlijk gelijk in, maar als het wel doorgaat heeft Saskia van de ene op de andere dag geen ziektekostenverzekering meer. Nu mag ze tot haar 26e op Ricks polis, zolang ze zelf geen baan heeft.

Na mijn ontbijt van een gepocheerd ei en komkommer ben ik weliswaar vroeg maar ga toch maar naar de sportschool. Tijdens mijn cardio komt Kai online en vertelt dat hij net een baby tortelduif heeft gered.

Die was uit het nest gevallen en Kai hoopte dat de ouders het toch eten zouden geven. Toen dat niet zo was zocht Kai via Facebook naar een opvang voor jonge vogels. Die vond hij een aantal plaatsen verderop. Met de trein nam Kai de vogel daarheen en de mensen zeiden dat hij een goede overlevingskans heeft. Onze barmhartige Samaritaan!

Sharon komt me halen voor personal training en het halve uur is pittig. Maar dat is goed en ik doe flink mijn best. We hebben het over onze honden en wisselen vieze verhalen uit. Ik weet op dat moment niet dat me er vandaag ook een te wachten staat!

Rick vertelde me vanochtend dat Orion niet kon poepen. Hij dacht dat hij misschien verstopt zat. Als ik ga douchen vind ik overal stukjes poep. Het blijkt dat alles in Orions "broek" is blijven hangen. Het verschonen van een poepluier is vele malen makkelijker dan een hond daar schoonmaken, Ik knip alles dus weg, kan het ook niet weer gebeuren.

Na dit onsmakelijke akkevietje haast ik me naar Tysons Corner. Daar wacht Lea Ann me al op. We gaan bij Seasons 52 lunchen. We hebben elkaar alweer een tijdje niet gezien. We krijgen meteen een tafeltje en bestuderen dan het menu wat volgens Phil, onze ober, 75% nieuw is.

Lea Ann gaat voor het drie gangen menu, maar dat is mij veel te veel als lunch. Bovendien wil ik het dessert niet. Ik bestel dus een kop erwten- en boerenkoolsoep en de met crab, garnalen en spinazie gevulde champignons. Het is precies genoeg en erg lekker.

Als we klaar zijn is er nog zoveel te kletsen dat we nog een kop koffie bestellen. Dan is het al na tweeen en ik moet om half drie bij de kapper zijn. We nemen afscheid en ik rijd snel naar Lofty Salon.

Daar kleurt Carmen mijn haar en wenkbrauwen weer mooi bij. Dan foehnt ze het weer zo goed! Een uurtje later sta ik weer helemaal opgeknapt buiten.

Op de terugweg haal ik kippenworstjes voor het avondeten bij Whole Foods. Het is inmiddels 17 graden dus ik ga voor in het zonnetje nog wat lezen. Pas na vijven ga ik weer naar binnen. Morgen en overmorgen wordt het meer dan twintig graden. Genieten geblazen!
Pril groen in het bos, binnenkort zal het weer een jungle zijn

Als Rick thuiskomt grilt hij de worstjes en we hebben er spinazie en de bloemkool "tater tots" bij. Het is weer een smakelijk maal. Onvoorstelbaar dat het morgen alweer vrijdag is! Op het moment vliegen de weken voorbij!

6 reacties:

Sonja zei

Oh wat een klusje om Orion schoon te maken. Fijn dat de lente er eindelijk is.

Sally zei

wat lief van Kai, dat hij de babyduif ook helemaal wegbrengt. En vervelend zulke vieze klusjes, dan is het zo 'fijn' om een huisdier te hebben ;-). En is er niets op/in het tapijt gekomen? Gezellig zo'n lunch, altijd leuk om met iemand samen te eten. Ik hoop dat de mri aangeeft waarom Rick zo'n last van z'n schouders heeft. En geniet maar van het lekkere weer.

Anja L. zei

Kai is een echte dierenliefhebber, wat goed dat hij dat duifje met de trein ging wegbrengen.
Ik hoop dat er duidelijkheid komt over Rick zijn schouders.
Mijn kat had onder de eettafel gespuugd en daar kwam ik pas achter toen mijn sok nat werd😃. Je houdt van die beesten maar soms .....
Fijne vrijdag!

Petr@ zei

Wat lief van Kai dat hij voor de duif heeft gezorgd.
Jouw dieren klusje was minder prettig.

Dat zou toch wat zijn als de ziektewet, waar zo om gestreden is, weer verdwijnt! Triest hoor.

Hier wordt het vandaag en morgen ook heerlijk weer. Ik ga er ook echt van genieten.

Anoniem zei

Wat lief van Kai om zich om dat duifje te bekommeren.
Dat was een Turkse tortelduif, (zo noemen wij die hier) die zie je hier ook veel.
Zelf ben ik net zo,als ik bv een hommel verdwaasd zie zitten,
dan duik i
k even in de honingpot, om die hommel wat voor zijn neus te leggen..
Dan zie je dat beestje zienderogen weer opknappen en weg vliegen..
Ja als je n dier hebt,dan zijn er soms minder leuke klusjes te doen.
Dat heb je met kleine kinderen ook geregeld toch?
Genieten maar van dat heerlijke weer nu,hier net zo...
Wens jullie een heel gezellig weekend toe.

groetjes Joke

Petra zei

@Sonja - Ja, maar nu kan hij er weer even tegen

@Sally - Inderdaad, dit hoort ook bij huisdieren hebben.

@Anja - Ik hoop dat ze ook wat vinden op die MRI, maar de vorige dokter zei arthrose en daar is natuurlijk niet veel aan te doen.

@Petra - Het lijkt wel of Trump alles wat Obama voor elkaar heeft gekregen ongedaan wil maken. Verschrikkelijke man is het!

@Joke - Jij ook een gezellig weekend. En ja, een huisdier is net een kind soms.