Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, maart 25, 2019

Over een rustige maandag

Tot onze verrassing schijnt de zon als we opstaan. Ook tot de verbazing van de meteorologen op het nieuws, want die voorspelden regen voor vandaag. Tot op het moment dat ik dit blog typ is er nog geen druppel gevallen. Het enige beroep waar je betaald wordt om de helft van de tijd verkeerd te voorspellen. In ieder geval is dit de goede kant op dus we klagen niet.

Via de DC Dutch Facebook groep krijg ik een telefoontje van iemand, die wel interesse in mijn rondleidingen heeft. Zij woont in Maryland en we kletsen meteen gezellig. Hopelijk leid ik haar en een of twee anderen binnenkort rond.

Dan maak ik gauw mijn ontbijt want ik moet naar de sportschool. Daar doe ik eerst mijn uur op de ARC Trainer. Om de een of andere reden slapen mijn tenen altijd na afloop. Ik heb nog geen positie gevonden om dat te voorkomen.

Sharon komt me halen voor de personal training. Ik heb nog spierpijn van vrijdag, merk ik. Sharon raadt me collagen proteine poeder aan. Dat helpt haar erg tegen spierpijn en ze merkt dat haar haar en nagels er ook sterker van worden. Het proberen waard dus en ik bestel het thuis meteen van Amazon.

Langzaam maar zeker komt er meer bloesem

Thuis gaan Orion en ik genieten van de zon op het deck. Het is met zeventien graden een zeer aangename temperatuur.

Intussen sms ik met Chris over onze reis naar Grand Teton en Yellowstone in juni. We moeten er hoog nodig hotels voor boeken. Chris wil daarvoor vrijdagmiddag samenkomen, maar als ik online kijk zie ik dat er al veel volgeboekt zit.

Chris zegt dat ze het volle vertrouwen in mijn keuzes heeft dus ik boek de hotels. De eerste en laatste nacht in Jackson Hole, een nacht in de Jackson Lake Lodge in Grand Teton NP en vier nachten in Gardiner, Montana, wat dichtbij de ingang van Yellowstone is. Ik zie er zo naar uit die parken weer te zien!!

Voor mijn lunch ga ik naar Noodles & Company. Dit is het enige restaurant in Vienna met een leuk terras en ik wil buiten eten. Ik bestel weer de Med salad met kip zonder pasta. Zo langzamerhand hoef ik dat niet eens meer te zeggen, afhankelijk van wie de bestelling opneemt.

Na het eten loop ik naar Walgreens. Nu mijn rondleidingen er weer aankomen wil ik goede Dr. Scholl's zooltjes voor in mijn schoenen. Ik neem degenen, die zeggen dat je er langer mee op de been kan zijn. Ik ben benieuwd.

Het DRAAKJE heeft weer benzine nodig. Iedereen klaagt steen en been dat de benzine prijzen zo omhoog zijn. Ik betaal $2,45 per gallon, weliswaar met 20 cent per gallon korting van Giant, maar zo duur vind ik het niet.

Over Giant gesproken, daar rijd ik vervolgens heen en zie dat onze favoriete bloemkoolproducten in de aanbieding zijn. Ik neem er gelijk een aantal van mee. Als laatste ga ik naar de nieuwe Dollar Tree in Vienna. Hier is alles $1 en ik sta versteld wat ze allemaal hebben! Van cosmetica tot feestartikelen en zo te zien ook van goede kwaliteit. Ik ga er vaker rondneuzen.


 De rest van de middag lees ik mijn blog van bijna 14 jaar geleden over Grand Teton en Yellowstone nog eens. We waren toen met jonge kinderen dus vooral Saskia was niet te spreken over lange wandelingen. Ik ga dus eens uitzoeken welke er zijn. Als jullie nog tips hebben lees ik het graag.

Het is maar goed ook dat ik het allemaal teruglas want ik heb een hotelkamer in Gardiner geboekt. Ik meende me te herinneren dat we daar logeerden maar het was in West Yellowstone. Daar is het wel een stuk duurder, maar aan de ingang van het park in plaats van vijftig kilometer ervandaan. Ik boek voor de zekerheid een hotel daar en sms Chris om me vanavond te bellen.

Als Rick thuiskomt gaan we naar Bartaco voor ons avondeten. Dat is in het Mosaic District en vorig weekend zagen we dat hun taco's ook met sla in plaats van tortilla's besteld kunnen worden. Het is een super populair restaurant dus we hopen op maandagavond tenminste wel een barkruk te kunnen bemachtigen.

Dat lukt inderdaad, maar ternauwernood! Het is enorm druk, terwijl de meeste restaurants op maandagavond vrij rustig zijn. We weten al gauw waarom, het eten is werkelijk voortreffelijk!

We bestellen op een menu welke taco's we willen en hoeveel. Met sla is het minder vullend dus Rick en ik beginnen met vier en bestellen er daarna nog twee bij. We proberen de verschillende vistaco's en een aantal met vlees. Alles is even smakelijk. Dit is helemaal voor herhaling vatbaar. Ik denk er ook over er te gaan lunchen want het past precies in een keto/low carb dieet.

Chris belt als ze klaar is met bijles geven. Zij is het met me eens dat we niet iedere dag honderd kilometer heen en weer willen rijden om bij Yellowstone te komen. De duurdere kamer blijft dus gereserveerd. Rick merkte al op dat het maar goed is dat ik zo'n "ik wil alles geregeld hebben" persoon ben. Anders hadden we misschien te lang gewacht voor de beste locaties.

8 reacties:

Anja L. zei

Wat een leuke trip heb je weer in het vooruitzicht. Fijn dat alles geregeld is, nu weten jullie in ieder geval dat je een hotelkamer hebt.
Die taco's zien er erg smakelijk uit.
Grappig dat mensen klagen over de benzine prijzen, wij betalen € 1,60 voor een liter (als we bij een goedkope pomp tanken). Helaas hebben wij geen winkels die ook een pomp hebben en daardoor extra korting kunnen geven.
Fijne dinsdag!

Marion2 zei

Mooie kleur nagels heb je!

Een leuke en verantwoordelijke bezigheid om de trip te plannen.
Het is wel jammer dat het toerisme naar de parken zo toegenomen is,
dat de prijzen van de hotels omhooggeschoten zijn. Of valt dat bij
Yellowstone nog mee?

Petr@ zei

Fijn dat de hotels geregeld zijn. Hoef je daar niet meer over na te denken. Inderdaad fijn om dichtbij de ingang van het park te zitten. Daar betaal ik ook graag wat meer voor. Na een dag wandelen heb je geen zin meer om zover te rijden.

Goed idee trouwens, sla i.p.v. taco's!

Reny zei

Wat een heerlijk vooruitzicht, Grand Teton en Yellowstone!

Wij logeren altijd in de Absaroka Lodge in Gardiner, je bent binnen een minuut of 10 in Mammoth Hotsprings.
We verblijven de meeste tijd in het noorden van het park (meeste wildlife) tussen Mammmoth/Tower en Lamar.

Een leuke wandeling is die naar Trout Lake (helemaal achter in Lamar Valley richting Silvergate), flinke klim aan het begin maar daarna kun je rustig wandelen rond het meertje. Meestal is het er niet druk (wij gaan wel altijd vroeg in mei) maar het is wel grizzly gebied!
De wandeling vanaf de Yellowstone Picnic area is ook de moeite waard, let wel op met (zwarte) beren, die lopen er geregeld. Vanaf het eindpunt van de wandeling zie je Tower liggen.

Alvast veel plezier met de verdere voorbereidingen, het is zo'n prachtig gebied !

Groetjes,
Reny

Petra zei

@Anja - Inderdaad, daar moet ik ook altijd aan denken als Amerikanen over de benzineprijzen klagen.

@Marion - Nee, het is inderdaad flink duur. We logeren in een Days Inn voor meer dan $300 per nacht!

@Petra - Die sla "taco's" zijn echt een succes, ik ben blij dat we dit restaurant geprobeerd hebben.

@Reny - Dank je voor de tips. Dit is voor Chris haar eerste bezoek aan het park en we hebben maar vier nachten daar dus ik wilde dichter bij de meer bekende gedeeltes zitten. En zo zijn we ook minder tijd kwijt om terug naar Jackson te rijden.

Jeanny zei

Heerlijk vooruitzicht!! Wij zaten daar 1 nacht in het Lake hotel, 2 nachten in Canyon Village en ik zie dat er nog kamers vrij zijn rond 20 juni. Super nieuw hotel. Groetjes!!

Wentje zei

Oh wat een heerlijk vooruitzicht om naar Yellowstone & de Tetons te gaan! Hier misschien nog tips van onze reis:
* Mocht het warm zijn en zoek je verkoeling dan kun je heerlijk zwemmen in de firehole river waar de rivier wordt verwarmd door bronnen!
* afdalen naar de brink bij de waterval van de Yellowstone river. Mooi om de kracht van de waterval te ervaren
* de hike naar het uitkijkpunt van Grand prismatic springs stelde niets voor maar het uitzicht was fanatstisch!!!
* een boot huren bij de Colter bay marina -> ongekend geweldig om die pieken vanaf het water te zien!

Petra zei

@Jeanny - We moeten erg op de centen letten dus we logeren in West Yellowstone, toch al heel duur.

@Wentje - Leuke tips, dank je! Rick en ik waren er met jonge kinderen dus deden dat soort wandelingen niet (wel Grand Prismatic Springs). Ik ga binnenkort een schema maken.