Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, maart 03, 2019

Over een weekend met kinderen die thuiskomen

Zaterdag

Het is koud, het is bewolkt en Rick en ik hebben geen zin om op te staan. Toch doen we dat rond kwart over acht. Katja en Kevin zijn intussen op het vliegveld van Bangkok en Katja voelt zich miserabel. Verstopt, hoofdpijn, duizelig en ze wil nog geen medicijn innemen uit angst dat ze daar te slaperig van wordt. Zo naar voor haar!


Rick en ik gaan ons ontbijt halen van Starbucks. Daarna halen we enkele elektronische spullen op van thuis waaronder een mini scooter. Ieder kwartaal is er een plek waar je dat soort dingen kunt doneren in Vienna. Django gaat mee in de van, Orion niet want die zou teveel blaffen tegen de mensen daar.

De scooter vooral wordt goed ontvangen. Ik denk dat zelfs iemand daar die mee naar huis gaat nemen. De kinderen hadden er vroeger veel plezier van, maar hij stond al jaren ongebruikt in onze garage.
Hier staan ook onze vuilniswagens, wist ik niet

Dan besluiten we wat Pokémon Go te gaan spelen. We doen een raid, die we winnen. Het is een verslavend spelletje en vooral leuk om samen te doen. Bij Walgreens halen vervolgens we Dayquill en Nyquill, een paar heel goede medicijnen voor een verkoudheid. Hopelijk heeft Katja daar morgen baat bij.

Thuis doe ik mijn uur hardlopen op de plaats en Rick werkt verder aan het schema voor volgende week in Californie. We hebben een heel druk schema van scholen bezoeken dus veel toeristische dingen zullen er niet zijn. Gelukkig zijn we overal al meerdere keren geweest.

Voor de lunch zoeken we naar weer een nieuw voor ons restaurant dat lekker salades serveert. We komen uit bij Roti in Tysons Corner. Daar nemen we beiden de salade met roti kip. Je kunt je eigen salade samenstellen hier, zoals bij zoveel restaurants. Het smaakt ons heel goed, maar ik vind de Indiase salades lekkerder, om van de poke bowls nog niet te spreken.

Rick en ik hebben beiden een kast vol broeken, die te groot zijn. Rick is drie maten afgevallen en ik zeker twee. Ik blijf mijn broeken maar ophijsen en ik kan ze zo over mijn heupen afdoen. Rick stelt voor bij Macy's te gaan zoeken naar nieuwe broeken.

Eigenlijk heb ik er een hekel aan hier naar broeken zoeken. Ze zijn altijd te kort of verkeerd gesneden. Rick vindt zijn jeans met gemak in de Levi's afdeling. Ik kijk rond in dedamesafdeling en zie niet veel van mijn gading. Alles is te kort, zoals altijd.

Tot ik bijna bij het einde ben en een heel aantal leuke broeken zie. Die zijn er in "S" voor short en in gewoon. Ik durf niet te hopen maar de broeken zijn lang genoeg voor mij! Ik probeer er een aan in maat 10 (maat 40 ongeveer, voorheen had ik maat 14 (44) of zelfs 16 (46)). Het past!!!

Daar ben ik zo blij om en ik koop meteen drie kleuren. Met mijn Macy's kaart bespaar ik nog eens 25% en zo kosten die broeken ieder $22. Onvoorstelbaar toch voor merk spijkerbroeken?

Blij met onze aankopen gaan Rick en ik ook eens kijken bij de keukenafdeling. We hebben hard nieuwe glazen nodig maar hier vinden we ze niet. We rijden naar de overkant van de mall en gaan daar de grote Crate and Barrel winkel in.

Ook hier zijn de glazen ronduit saai. We slagen er niet voor glazen. Wel vinden we er een mooi zout en peper stel wat we eigenlijk ook al jaren zochten. Ook nemen we een set nieuwe snijmessen mee en een viertal Aziatische soeplepels. Maar nu hebben we nog steeds geen glazen. Die vinden we uiteindelijk wel op Amazon.com.

Op de terugweg gaat Rick naar Planet Comics. Daar haalt hij zijn maandelijkse stapeltje strips. Ik vind de meesten hier in de VS niets, behalve de Disney strips. Geef mij maar Suske en Wiske of Jan, Jans en de Kinderen (gaat dat nog door na de dood van de tekenaar?), of Asterix. Ik neem intussen een natuurfoto voor ons nieuwe maandelijkse thema.

Thuis verkleden we ons meteen in onze nieuwe broeken. Dan gaan we lekker computeren tot het etenstijd is. We geven de honden hun eten en gaan naar Pazzo Pomodoro. Daar is het druk maar er zijn nog twee stoelen aan de bar open.

Zoals gewoonlijk delen we het prosciutto en kaas plankje. Dat smaakt allemaal heel goed en mensen om ons heen vragen wat het is en bestellen het ook. Ik neem daarna de vissalade, die op het menu van voorafjes staat. Die is volgens mij nieuw en precies genoeg wat mij betreft. Niet zo lekker als de ceviche gisteravond, maar het smaakt me goed.

Rick neemt een carbonade en die ziet er heel lekker uit. Rick is er zeer over te spreken. Dit blijft een van onze favoriete restaurants.

Voldaan gaan we terug naar huis. Katja en Kevin zijn intussen in Seoul aangekomen. Niet veel later gaan ze aan boord voor hun bijna 14 uur lange vlucht naar huis. Ik denk dat we morgen twee zombies op gaan halen! Gelukkig kunnen ze hier thuis lekker slapen en hoeven ze pas maandag weer terug naar New Jersey.

Zondag

We worden door van alles en nog wat vroeg gewekt. Onze telefoons maken allerlei lawaai omdat een kennis berichtjes stuurt over haar petitie om herkozen te worden voor het stadsbestuur. Django is vroeg wakker en zijn halsband maakt allerlei lawaai. En ergens hierboven piept iets om de zoveel tijd en we hebben geen idee wat het is.

Rick staat dan ook al om kwart over zeven op. Ik doezel nog even door tot een uur of acht. Als ik beneden kom vertelt Rick dat de vlucht van Katja en Kevin tien minuten vertraagd is.

Meer dan genoeg tijd dus om ons Starbucks ontbijt te halen en wat Pokémon Go te spelen. Nu we toch in het centrum van Vienna zijn zenden we die kennis van vanochtend een berichtje dat wij langs kunnen komen om te tekenen. Zij blijkt vlakbij te zijn om langs de deuren te gaan en we ontmoeten elkaar op een parkeerplaats.

Nadat Rick en ik getekend hebben horen we ook nog wat nieuwtjes over Vienna. De ergste vind ik dat de Whole Foods volgend jaar misschien weggaat, omdat de grootste Whole Foods aan de oostkust in Tysons wordt gebouwd. Dat zou echt balen zijn en een stuk verder rijden.

Thuis maken we ons klaar om naar het vliegveld te gaan. Onderweg sms-t Katja dat ze zijn geland, maar het duurt nog even voor ze door de douane zijn. Het is goed ze weer te zien en ze zijn heel blij klaar te zijn met de vlucht. Beiden klinken nog niet bepaald goed. Ze hoesten flink.
De eerste passagiers komen door de douane 

Zodra we thuis zijn nemen Katja en Kevin dan ook een douche en duiken hun bed in. Hopelijk slapen ze niet zo lang dat ze vannacht niet kunnen slapen. Ze zullen het wel hard nodig hebben. Het is maar goed dat ze hier vannacht nog blijven.

Het is inmiddels rotweer met natte sneeuw en ijsregen. Rick en ik besluiten weer naar Spice 6 Modern Indian te gaan. Hun Indiase salade vonden we vorige week het lekkerst. Ook vandaag is het weer zeer smakelijk.

Dan is het tijd om in te pakken voor onze reis morgen. Onze vlucht naar Los Angeles gaat pas halverwege de middag maar het moet maar gedaan zijn. We zijn beiden pro's dus lang duurt het niet.

Saskia, die pas laat vanavond zal komen, vraagt of we katteneten kunnen gaan halen. Het weer is verschrikkelijk al blijft er niets liggen. We nemen Orion mee zodat hij de kinderen niet kan wekken met geblaf.

Bij Petco vinden we het katteneten en nemen ook nog wat kip mee voor de honden. Dan bedenkt Rick dat hij ook nog dingen van Giant nodig hebben. Dit keer blijf ik bij Orion in de van om er zeker van te zijn dat hij het katteneten en de kip met rust laat.

De rest van de middag computeren en lezen we wat. Rick praat bij met zijn vader, die het naar omstandigheden goed maakt. Ik vermaak me met de laatste aflevering van de Luizenmoeder. Wat een grappige serie is dat toch!

Katja en Kevin slapen nog als het tijd wordt voor ons avondeten. We laten een briefje achter en gaan weer naar Rango's. Ik vond hun ceviche en vissoep zo lekker dat ik die nog eens bestel. Rick neemt de lomo saltado waar hij ook zeer over te spreken is.


Intussen meldt Katja dat ze eindelijk weer in het land der levenden zijn. Ze geven ons een bestelling om mee te nemen. Thuis vallen ze aan op de taco's. Beiden geven toe dat ze meer dan genoeg hadden van Thais eten. Tex-Mex is dan in ieder geval iets heel anders.

We kletsen gezellig en krijgen te horen hoe alles was. Het is fijn te vernemen dat hun huwelijksreis niet helemaal verpest was. Ze hebben toch veel kunnen genieten van de prachtige plekken die ze bezochten.

En nu is het wachten tot Saskia thuiskomt. Hopelijk heeft ze niet teveel regen onderweg. Ik vind het nooit prettig als de kinderen laat 's avonds moeten rijden dus zal opgelucht zijn als Saskia hier is! Edit: Saskia heeft besloten heel vroeg morgenochtend te komen.

7 reacties:

Petr@ zei

Fijn dat Katja en Kevin weer thuis zijn. En vooral fijn dat ze toch ook wel hebben genoten van hun reis en nog het een en ander hebben kunnen zien en doen.

Ik heb de geluiden van alle apps op mijn telefoon uitstaan zodat ik 's nachts alleen wakker gebeld kan worden. Dat had ik voorheen ook altijd uitstaan totdat mijn zoon 's nachts viel met zijn fiets en naar het ziekenhuis moest en ik Dus niet bereikbaar was. Zijn vader gelukkig wel.

Veel plezier in Californië, ook al is het een druk programma en een niet toeristische reis.

Marion2 zei

Wat fijn dat Katja en Kevin er weer zijn. Zo te lezen gaat het de goede kant op.

De strips van Jan Kruis verschijnen nog steeds. Ze worden nu gemaakt door Studio Jan Kruis. Het ziet er hetzelfde uit, maar ik weet niet of ze net zo leuk zijn.

Ik vond de aflevering van De Luizenmoeder van vorige week, met dat wc-gedeelte, minder. Deze week was weer geweldig:).

Anja L. zei

Lekker dat Katja en Kevin veilig en wel terug zijn. En gelukkig hebben ze kunnen genieten van hun tijd in Thailand.
Succes komende week.

Sally zei

Slim van Saskia om de volgende ochtend pas te komen. Fijn dat K & K weer terug zijn. Hopelijk knappen ze snel op en anders helpt het ook in hun eigen taal alles te kunnen uitleggen en te vinden qua medicijnen. Hopelijk hebben ze wel can hun huwelijksreis kunnen genieten.

Karin zei

Wat een weer zeg.. brrrrr.

En fijn dat K&K weer terug zijn. Die Nyquill en Dayquill kunnen ze vast wel waarderen.
Ik wou dat het hier ook verkrijgbaar was. Het werkt zoveel beter dan wat we hier in NL allemaal hebben

Becs zei

Wat fijn dat Kevin en Katja terug zijn. En gelukkig hebben ze toch nog wel een beetje kunnen genieten.

Petra zei

@Petra - Ik slaap met een fan app dus ik kan ze niet uitzetten helaas.

@Marion - De aflevering van vorige week vond ik ook bizar.

@Anja - Dank je!

@Sally - Ja, ik ben blij dat Saskia niet in het donker en regen reed.

@Karin - Inderdaad, dat zijn super middelen

@Becs - Dat vond ik ook fijn om te horen.