Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, maart 27, 2019

Over Fairyville en ikan teri

Vanochtend worden we wat minder aangenaam wakker. Orion geeft namelijk over. Rick moet zich haasten dus aan mij de taak om het op mijn nuchtere maag op te ruimen. Natuurlijk is het gele gal op een grijs tapijt en dat werkt als kleurstof. Ik gebruik ons stoomstofzuigertje maar echt eruit komt het niet. Heb ik al eens geschreven hoeveel ik tapijt haat?

Rick is dus al vertrokken als ik beneden kom. Hij heeft nog wel koffie gezet, heel lief weer. Ik laat Orion uit, die zich verder helemaal niet ziek lijkt te voelen. Geen idee dus waarom hij overgaf, maar ik ben blij dat het maar eenmalig lijkt te zijn.


Nu ik voldoende ben bijgekomen van het vieze werkje maak ik mijn ontbijt. Het wordt weer gerookte zalm en twee mini komkommertjes met zout en peper. Natuurlijk staat daarna de elliptische machine op het programma. Ik ben lekker vroeg dus het is nog voor tienen als ik mijn uur volbracht heb.

Er liggen nog wat huishoudelijke taken op me te wachten en ik doe wat correspondentie. Voor ik het weet is het tijd om te douchen en te gaan lunchen. Dat doe ik bij Lei'd Poke, dit keer neem ik zalm en tonijn met verschillende sausjes. Het is zo ontzettend lekker!


Gisteren zag ik bij de H Mart een bakje met ikan teri (gedroogde en gekruide ansjovis). Daar was ik vroeger dol op dus ik ga een bakje kopen. Eens kijken of het hetzelfde smaakt als in mijn herinnering. En ja, hoor, dat doet het. Dit ga ik vaker kopen.
Als ik eens avontuurlijk wil doen met groente of vis kan ik hier ook terecht



Dan ga ik nog even langs de Pet Valu voor wat lekkernijen voor Orion. Bij Whole Foods haal ik ingredienten voor de salade voor vanavond en dan is mijn lijstje afgewerkt.

Nu Rick de mulch in de voortuin heeft gelegd kan ik Fairyville weer terugzetten. Ik heb er een paar lentespulletjes voor gekocht en zet die er ook in. Ik bedenk me dat het nog wat karig is om het echte lentegevoel te brengen.

Orion gaat weer mee in de van en ik rijd naar Michaels. Daar heb ik geluk want de feeenspulletjes zijn halve prijs. Ik neem vooral boompjes mee en een leuk huisje met een dak van tulpen. Verder neem ik ook twee takken met zijden kleine bloempjes mee voor grotere "bomen.

Met deze aanvulling is het vrolijk lenteachtig in Fairyville.  Ik ben blij dat het terug is want ik miste het vrolijke dorpje. Ik heb ook nog wat nieuwe bewoners besteld van MyFairyGardens.com. Sommige eerste bewoners hadden hun beste leven gehad, helaas.


Het is ondanks dat het maar 13 graden is heerlijk in de zon. Ik ga een tijdje voor op de stoep zitten lezen tot de zon achter de huizen verdwijnt. Ik kan niet wachten tot we weer buiten kunnen leven!

Binnen maak ik de tomatensalade met augurk en olijven voor vanavond alvast. We eten daar barramundi bij, die ik vorige week in de vrieskast van Whole Foods vond, en bloemkoolpuree. Het wordt een lekker maal. Die barramundi houden we erin!

En zo eindigt weer een heerlijke dag. Ik heb in de winter zo vaak het gevoel te overleven terwijl ik in de lente echt leef. Herkennen jullie dat?

8 reacties:

Sally zei

Grrr heel verhaal getypt is het opeens weg. Afijn ik snap helemaal fat je niet dol bent op vloerbedekking. Met kinderen en huisdieren absoluut een ramp. En het feeen dorpje staat weer gezellig inderdaad direct een lente gevoel. Ik ben helemaal niet vd winter, ben daarom blij steeds in warme landen te wonen haha.

Anja L. zei

Lekker klusje op je nuchtere maag! Dat Rick zo vast blijft houden aan tapijt.
Ik hou van alle seizoenen, maar aan het einde van de winter verheug ik je wel op de Lente.
Fijne donderdag!

Petr@ zei

Wat een goede ontdekking, die Aziatische supermarkt. Fijn voor de afwisseling.

Het ziet er weer gezellig uit, je feeën dorp.

Sophie zei

Grappig, ansjovis is één van de weinige dingen die ik echt niet lust. Over het algemeen liggen wij erg op één lijn qua voeding maar deze sla ik even over haha. Wel erg leuk dat 't nog hetzelfde smaakte als je je herinnerde.
Gezellig jullie tuin zo!

Marion2 zei

Wat een ellende om zo wakker te worden. Aan de ene kant zou ik graag een hond willen hebben, maar dit soort dingen weerhoudt me. Ben te smetvrezerig, vrees ik.

Schattig het feeëndorpje. Het lijkt een beetje op een plaatje uit een spelletje.

MarijkeO zei

Ik ben echt van de seizoenen! Ik kan genieten van een herfst en winter die weer rust brengen maar de vroege lente daarna is dan meer dan welkom. Alleen de echte warme zomer haat ik.... dus ik woon in NL best wel goed hoewel ik in noordelijker Europa ook prima op mijn plek zou zijn. Mijn lievelingsland en klimaat is Zweden: droge zomers, echte winter en een uitbundige lente!

Jeanny zei

Ik herken dit helemaal. Heerlijk, dat de zon weer te voorschijn komt. Mijn oma had een tegeltje hangen: in de zon is de tijd van mijzelf, haha. Dus niet storen dan.
Groetjes!

Petra zei

@Sally - Ik heb steeds meer moeite met de winter, maar gelukkig kon ik een aantal keren ontsnappen.

@Anja - Ik ben blij dat ik ergens woon waar de winters kort zijn, maar broer zit nog in meters sneeuw in Ottawa.

@Petra - Het is echt een leuke hobby.

@Sophie - Rick hoeft het ook niet dus ik heb het lekker helemaal voor mezelf, haha.

@Marion - Het verhaal van vandaag zal je nog meer doen besluiten geen hond te nemen!

@Marijke - Ik ben dol op de warme zomer want dan voel ik me het best lichamelijk.

@Jeanny - Mooi gezegde! Zo waar!