Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, maart 13, 2019

Over lekker de natuur in

Alweer daagt een prachtige dag. Het is nog wel koud, maar vanmiddag zal het lekker worden en ik neem me voor de natuur in te gaan.

Maar eerst eet ik wat gerookte zalm en mini komkommertjes als ontbijt. Daarna zoek ik de elliptische machine weer op. Orion gaat er lief dichtbij liggen slapen en mijn uur gaat al spelend en lezend best snel.

Vanaf de machine gezien

De zon schijnt zo vrolijk dat ik Orion aanlijn voor een wandeling door de buurt. Over de esdoorns ligt een rode waas zoals altijd als die in bloei zijn. De pollen voorspelling voor vandaag was medium en dat merk ik wel, al heb ik geen erge hooikoorts. Ik heb kriebelige ogen en nies telkens.

Voor mijn lunch ga ik naar Panera. Ik bestel weer mijn op maat gemaakte Thaise kipsalade en eet die daar op. Intussen meldt Katja zich na haar bezoek aan de cardioloog. Ze heeft telkens heel veel hartkloppingen. Zij en wij waren daar natuurlijk ongerust over. Gelukkig bleek alles prima in orde met haar hart.


Na het eten rijd ik naar Great Falls. Onderweg vergaap ik me zoals altijd aan de landgoederen waar ik langsrijd. Sommigen hebben aparte huisjes voor de bediening. Het valt me op dat er een flink aantal te koop staat, waarschijnlijk allemaal meer dan vijf miljoen dollar waard. De sportsterren en politici zullen ze wel weer kopen.


Bij Great Falls Park hoeft vandaag geen entree betaald te worden. Ik kan dus zonder mijn pas te laten zien doorrijden. Ik rijd naar de verste parkeerplaats zodat ik in alle rust met Orion kan wandelen. Het pad is dichter bij het bezoekerscentrum overstroomd en gesloten dus er loopt niemand hier verderop. Waar wij zijn is het pad weer goed begaanbaar.

Behalve een paar amoureuze gieren, die Orion opjaagt, komen we niets of niemand tegen. We lopen dus een stuk langs de rivier en ik kijk of ik nog adelaars zie op het nest aan de overkant. Helaas is er met het blote oog niets te verkennen. Ik moet toch eens terug met mijn zoemlens.

Na een half uurtje doe ik Orion terug in de van en loop dan naar de uitkijkpunten over de watervallen. De rivier is vol en kolkt en bruist in de richting van Washington DC. Wat een natuurgeweld is het zo! Ik vind het altijd mooi, al is het mijn favoriet als er echte watervallen zijn en het water blauw is.


Zoals altijd blijf ik een tijdje van het uitzicht genieten. Zo fijn om dit mooie park zo dichtbij te hebben. De eerste blaadjes komen ook uit en ook hier in het bos komen bosjes narcissen op. Hoe die hier gekomen zijn is me een raadsel.


Tegen vieren zijn Orion en ik weer thuis. Daar merk ik dat Facebook problemen heeft want ik kan mijn foto's niet opladen. Ironisch genoeg laat Facebook dit via Twitter aan zijn gebruikers weten. Zo lang technische problemen met Facebook kan ik me niet heugen. Hopelijk wordt het gauw gemaakt.

Zoals al vaker deze week voel ik me opeens heel moe en doet mijn hele lichaam pijn. Tijd om het rustig aan te doen. Ik ga in mijn luie stoel liggen en mijn boek lezen. Als Rick thuiskomt treft hij mij dan ook zo aan. Hij ziet aan me dat het niet lekker zit en maakt heel lief mijn favoriete sake bloody Mary voor me.

Dan begint hij aan het avondeten dat ik gisteren al insloeg. Voor het eerst in maanden gaan we gegrilde kipsate eten. Die grilt Rick buiten. Natuurlijk hoort daar pindasaus bij. Verder is er bloemkoolrijst en spinazie. We smullen er weer van.

Met een dikke deken op me, ondanks dat het buiten niet zo koud is, kijk ik de rest van de avond tv. Hopelijk zijn deze pijnen morgen weer weg. Ik snap niet waarom ik deze week zoveel last ervan heb. Rick denkt vanwege de drukte van de afgelopen week. Misschien, maar het mag nu weer weggaan.


4 reacties:

Anja L. zei

Gelukkig is er niks ernstigs met Katja aan de hand.
Wat lekker als je zo'n mooi gebied in de buurt hebt hè, ik ben blij dat wij ook alles zo dichtbij hebben, bos, hei en het strand maar 3 kwartier rijden.
Jammer dat je zo'n pijn had maar je hebt het wel druk gehad de laatste tijd.
Fijne donderdag!

Petr@ zei

Echt heerlijk, zo'n mooi park in de buurt. Ik vind het ook fijn nog geen 10 minuten van een natuurgebied te wonen. Heerlijk om te wandelen. Onlangs zagen we nog een hele groep herten. Normaal gesproken nooit zoveel bij elkaar.

Fijn dat alles goed is met Katja.

Marion2 zei

Wat fijn dat het nu ook mogelijk is om met Orion naar Great Falls te gaan.
Ik vermoed dat er nu vele wandelingen met hem daar zullen volgen.

Wat ontzettend naar dat je zo vaak last hebt van die vreselijke pijnen.
Bewonderingswaardig dat je desondanks zoveel onderneemt.

Petra zei

@Anja - Ja, een hele opluchting dat alles met Katja goed is, je wilt geen hartproblemen hebben op die leeftijd!

@Petra - Dat wild zien blijft altijd leuk.

@Marion - Ik moet echt wel ergens wandelen waar niemand is dus naarmate het weer beter wordt wordt Great Falls te druk.