Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, maart 22, 2019

Over nog meer wild weer

Rick ging gisteravond heel laat naar bed en heeft vanochtend zijn wekker niet gezet. Ik lag er op mijn normale tijd in dus sta om kwart voor acht uitgeslapen op. Rick volgt niet veel later.

We eten samen ontbijt. Rick de cereal, die bij zijn dieet komt, en ik pocheer een ei en snijd een tomaat in plakjes.

Dan verplaatst Rick zijn auto, die altijd achter de mijne staat zodat hij opgeladen kan worden. Rick gaat zich klaarmaken voor zijn werk en ik vertrek naar Anytime Fitness.


De regen van gisteren is verdwenen, maar er is een heel harde gure wind voor in de plaats gekomen. De berichten van omgevallen bomen in Vienna vliegen me om de oren, maar gelukkig ligt er geen op mijn pad.

Op de ARC trainer doe ik mijn uur cardio. Een paar mensen rennen op een goed tempo op de loopband en dat vind ik altijd fijn om daar mijn tempo aan aan te passen. Ik heb dan ook binnen het uur mijn tienduizend stappen bijeen.

Als Sharon me komt halen voor de personal training overhandig ik haar mijn kaart en fles wijn met een hartelijk "Happy Birthday!". Ze is blij met de wijn want ik had goed onthouden dat ze graag witte wijn drinkt. Dan heeft Sharon weer een pittig half uur met gewichten voor mij.

Om half elf ben ik klaar en besluit nog een tijdje Pokémon Go te spelen in Vienna. Ik moet wat opdrachten vervullen en doe drie raids. Nu moet ik er nog vier.

Orion wacht me thuis op en ik neem hem meteen mee voor zijn wandeling. We worden bijna weggeblazen met windstoten van meer dan 75 km/u dus ik loop net voldoende om Orion zijn behoeftes te laten doen.
Langzaamaan komt er meer bloesem

Voor de lunch heb ik op zo'n gure dag zin in pho. Isabella weet al wat mijn bestelling is en het smaakt weer opperbest. Ik eet het tot de laatste druppel op.
De tauge is een goede vervanging voor de noedels

Aangezien Orion weer met sneltreinvaart door zijn kluifjes en andere bezighouddingen is gegaan loop ik even naar Petco. Daar zie ik ook een drietal fretjes.  Ik ben nog steeds dol op die diertjes. Toen ik Rick ontmoette had ik een fret, die Saskia heette. Zo'n schattig beest was dat!

Dat wilde ik ook voor Katja en Kai toen ze een jaar of acht en tien waren. Dat werd alleen geen succes. Snowy en Playful kregen niet genoeg aandacht en werden daardoor ook niet heel tam. Verder was het zo'n gedoe om hun kooi schoon te maken. We hebben ze gratis aan een dankbare zestienjarige jongen doorgegeven.

Opeens krijg ik een bericht op mijn telefoon dat er een "Severe Thunderstorm Watch" is. He? Het is toch helemaal niet warm genoeg voor onweer? Kennelijk wel want om een uur of drie hoor ik vervaarlijk gerommel steeds dichterbij komen.

Inderdaad piept mijn telefoon weer met een "Severe Thunderstorm Warning" dit keer. Op de radar zie ik een flink onweer onze kant op racen. Als het hier eenmaal is schudt het huis van de luide donder en bliksemt en hagelt het flink. Hagel tijdens onweer zien we hier niet vaak.

Net zo snel als het kwam is het onweer weer vertrokken en komt de zon tevoorschijn. Ik ben blij dat Orion geen angst voor onweer heeft zoals Cosmo. Hij keek wel even op uit zijn slaapje bij de luidste donderklappen maar daar bleef het bij.

Om de een of andere reden voel ik me heel moe en mijn hoofd voelt alsof het gaat barsten. Ik besluit iets heel ongewoons voor mij te gaan doen en even op bed te gaan liggen. Met een pijnstiller en een half uurtje ogen dicht voel ik me gelukkig weer beter.

Als Rick thuiskomt wil hij graag "comfort food". Eigenlijk is dat pizza, maar ja, dat past niet in zijn dieet. Dan stelt hij Bollywood Bistro voor en ik heb daar zeker zin in! We nemen plaats aan de bar en beginnen beiden met een soep. Zij hebben de lekkerste kippensoep, die ik ooit heb gegeten, en Ricks erwtensoep (absoluut niet zoals de Nederlandse!) ziet er ook lekker uit.

Rick neemt zijn gewoonlijke kip met spinazie als hoofdgerecht, maar ik probeer eens wat nieuws. De Kesari kip masala en dat is een heel goede keuze! Ik heb er hun olijf raita bij en het is smikkelen en smullen geblazen. We zijn beiden goed opgewarmd als we klaar zijn.


Vanavond kijken we de achterstallige afleveringen van Big Bang Theory. Zo'n leuke sitcom en zo jammer dat dit het laatste seizoen is.

Om kwart voor negen lopen we even naar buiten om het Internationale Ruimtestation over te zien vliegen. En nu is het weekend weer begonnen, ik heb er zin in.




5 reacties:

Anja L. zei

Ik heb pas een pizza op met een bloemkool bodem, is dat niets voor Rick?
Heerlijk dat het weekend is, helaas wordt het nu net weer wat kouder.

Petr@ zei

Je lichaam reageert echt direct op slecht weer. Gelukkig hielp het om even te gaan liggen.

Ik vind het ook erg jammer dat The Big Bang Theory stopt. Geweldige serie!

Fijn weekend.

Petra zei

@Anja - Ja, maar het probleem is dat Rick op het moment ook geen kaas mag eten dus dan wordt het een beetje saai. Vandaag uitgevonden dat spruitjes ook teveel koolhydraten hebben, zucht!

@Petra - Ik ben inderdaad letterlijk een menselijke barometer. Jij ook een fijn weekend!

Anoniem zei

The saving grace of the Brussels sprout is its fiber content. The one-cup portion contains a touch over 4 grams of fiber, so the net carbs of a one-cup serving of plain cooked Brussels sprouts is 7 grams. Factoring in the fiber makes Brussels sprouts reasonably low-carb.

Petra zei

@Anoniem - That's what I told Rick too!