Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, april 26, 2019

Over een doktersbezoek en stroomuitval

Orion zeurt om zes uur dat hij naar beneden wil. Rick gaat met hem mee en het blijkt dat Orion voornamelijk dorst heeft. Ik heb keelpijn en ben dus bang dat ik verkouden ga worden. We doezelen nog wat door, maar om tien over zeven zijn Rick en ik allebei klaar om op te staan.

Om die verkoudheid de kop in te drukken doe ik meteen Zicam in mijn neus. Vorige keer hielp dat Rick en mij om onze verkoudheid tot een minimum te houden. Hopelijk gebeurt dat nu weer. Ik heb de komende dagen rondleidingen en die snotterend doen is niet ideaal op zijn zachtst gezegd. Het is ook best fysiek veeleisend, dus Zicam doe je job!


Snel maak ik mijn ontbijt, weer koffie, cracker met brie en mini komkommers. Dan neem ik afscheid van Rick en Orion en rijd naar mijn endocrinoloog voor mijn jaarlijkse bezoek. Daar moet ik een paar formulieren invullen.

Al gauw word ik naar achteren geroepen en neemt een verpleegkundige mijn bloeddruk (helemaal goed, hoera!) en gewicht op. Ook dat laatste is een stuk minder dan vorig jaar en de verpleegkundige feliciteert mij met het gewichtsverlies.

Dokter Poola-Kella is er eveneens van onder de indruk. Ze zegt dat mijn schildklier medicijn misschien bijgesteld moet worden vanwege dat gewichtsverlies, maar ik hoop het niet want ik voel me nu prima. Ik had dezelfde sterkte toen ik dit gewicht voorheen had dus we zullen zien. Volgende stap is bloed afnemen en dan ben ik binnen het kwartier weer voor een jaar klaar met dit doktersbezoek.

Thuis besluit ik op de plaats hard te lopen. Ik voel me nogal verpieterd, waarschijnlijk ook omdat er slecht weer aankomt. Iets meer dan een uur later heb ik tenminste mijn 10000 stappen bijeen. Het zullen er vandaag niet veel meer worden.

De zon komt nog even tevoorschijn en Orion en ik genieten er wat van op het deck. Dan is het weer tijd om me op te frissen en vervolgens lunch te gaan eten bij Viet Aroma. Isabella weet mijn bestelling al. Met een mogelijke verkoudheid is deze kip pho helemaal lekker.

De lucht ziet er al dreigend uit met bliksem in de verte als ik bij Walgreens meer Zicam koop en wat botjes en dergelijke voor Orion bij de Petco ernaast. Onderweg naar huis begint het inderdaad harde druppels te regen en tegen de tijd dat ik de garage binnenrijd stortregent het.
Alles ligt bezaait met esdoorn "molentjes"


Veel tuinen hebben enorme azalea struiken, zo mooi!

Het onweert ook flink en de stroom flikkert. Dan gaat die uit en dan na een kwartier weer aan. Ik ben opgelucht tot het weer flikkert en dan uit blijft. Overal in huis piept het als de stroom uit is. Ik word er een beetje gek van, maar Orion is rustig zolang ik bij hem ben dus ik wacht de storm maar af.
Gelukkig niet zo bang voor onweer als Cosmo, zolang ik er maar ben
Net als het wat opklaart en ik helemaal genoeg van alle piepjes hebt flipt de stroom weer aan. Dominion Energy belt keurig op om te vragen of we onze elektriciteit weer hebben. Ze bedanken me ook voor mijn geduld. Nou graag gedaan, ik had niet veel keuze, maar toch netjes.

Rick komt vroeg uit zijn werk en we gaan naar de gezellige bar van Pazzo Pomodoro. Daar zijn we oude bekenden en hebben het geluk dat er net een stel weggaat. Jonna en Cindy zorgen heel goed voor ons.

We beginnen met een voorafje van gehaktballetjes in marinara saus. Dan neem ik het kalfsvlees gevuld met prosciutto en fontina kaas en gegrilde groentes. Rick kiest de varkenskarbonade ook met gegrilde groentes. Het gaat er goed in, dit gerecht ga ik vaker bestellen.

De vrouw naast mij vraagt om een Aperol Spritz. Cindy aan de bar weet eerst niet wat dat is. Dan geeft ze een champagne glas met een beetje Aperol en verder prosecco. Mijn buurvrouw is er niet van onder de indruk en vindt het te bitter.

Als Jimmy, de eigenaar, langskomt vertel ik hem dat een Italiaans restaurant een goede Aperol Spritz hoort te maken. Hij stuurt gelijk de hoofdbarman naar mij toe om het recept te horen (Rick vertelt me later dat dat gewoon op de Aperol fles staat).

Toch blijft het een leuk en gezellig buurt restaurant, ondanks de veel te dure en niet goede Aperol Spritz. We gaan dan ook voldaan naar huis en daar kijken we tv tot het bedtijd is. Ik blijf hopen dat mijn verkoudheid niet doorzet. So far so good.

3 reacties:

Tineke zei

prachtig die azalea s , ik herinner me ze, we waren ook in deze tijd bij Washington dc.
Ook hier is de tuin nog prachtig, gelukkig regent het nu af en toe ; goed voor de tuin.
Heb je nog naar koningsdag in Amersfoort gekeken? Daar troffen ze het wel met het weer.
Wij hebben als traditie om oranje gebak te halen bij de bakker en de kids en kleinkids komen langs en we bezoeken de vrij markt met elkaar.

Petr@ zei

Hopelijk zet de verkoudheid niet door. Ik loop er al anderhalve week mee en steeds denk ik er bijna af te zijn, maar dan begint het weer. Heel vervelend!

Petra zei

@Tineke - Nee, niet gekeken, wel foto's gezien. Zag er weer leuk uit.

@Petra - De Zicam lijkt weer geholpen te hebben, het zette niet door.