zondag, april 14, 2019

Over een gezellig weekend New Jersey

Zaterdag.

Rick en ik staan om kwart voor acht op, maken ons klaar en doen de laatste spullen in onze tassen. Dan laden we die en Orion in de van en rijden naar Starbucks. De via de app bestelde koffies en ontbijt staan daar al klaar.


Rond tien voor negen beginnen we aan de 350 kilometer lange rit naar Katja en Kevin in New Jersey. De rit verloopt voorspoedig, gelukkig zonder files. Bij het Maryland House maken we een pit stop en komen om half een bij Katja en Kevin in Neptune City aan.

Daar krijgen we een tour in hun huis. Alleen de woonkamer, keuken, badkamer en een slaapkamer zijn nog klaar. Die zijn allemaal heel gezellig al gaan ze de keuken op een gegeven moment ook slopen.

De andere drie slaapkamers moeten nog gerenoveerd worden en dat zullen Katja en Kevin een voor een doen. Ze hebben verder een flinke tuin met een hek eromheen zodat Django en vandaag ook Orion er lekker in kunnen rennen. Het is, ondanks dat het nog maar voor de helft klaar is, een leuk huis van binnen en van buiten.

We hebben allemaal trek en het is heerlijk weer met zo'n 24 graden. Katja en Kevin kiezen de Marina Grille om te gaan lunchen. Daar krijgen we een tafel buiten aan het water en is het zeer goed toeven.

In de verte zien we enorme rookwolken en staat er duidelijk iets flink in brand. Iedereen heeft het erover en het blijkt een complex met winkels en restaurants in Ocean Grove te zijn. Men is  er van ondersteboven want het was een historisch pand.

Het eten is heel goed en de bediening ook. Katja en ik delen een half dozijn oesters en we nemen ook dezelfde Aziatische kip die we in slablaadjes wikkelen. Zeer smakelijk allemaal, de mannen zijn ook blij met hun keuzes. Het is verleidelijk hier te blijven zitten, maar Katja en Kevin willen ons meer van de omgeving laten zien.
Het ziekenhuis waar Katja werkt

Ze brengen ons naar een van de wijngaarden waar zij graag heengaan. Daar vinden we een tafel op hun terras en genieten, met uitzondering van Rick, die rijdt, van een glas wijn. Katja en ik hebben een rose en vinden die erg lekker. Kevin vindt zijn chardonnay ook erg goed.

Op de terugweg stoppen we bij Delicious Orchards. Rick vindt dat een Whole Foods op steroiden. Ze hebben er van alles, van planten tot kant en klare maaltijden. Tot onze verrassing hebben ze zelfs Nederlands snoep en, wat we nog nooit in een Amerikaanse winkel hebben gezien, muisjes en vlokken! We kopen niets want ondanks het nostalgische zouden we het niet eten.


Thuis laten we de honden lekker raggen in de achtertuin. Dan laten we hen beiden binnen achter en gaan naar Asbury Park voor ons avondeten. Dat is vlakbij bij die grote brand, die we vanmiddag van verre zagen. Het staat vol met brandweerwagens uit vijf omliggende plaatsen en ze zijn nog steeds bezig met blussen. Het hele gebouw brandt af en de rook is enorm.


Ook bij Cubacan, waar we gereserveerd hebben, ruikt het binnen naar rook. We krijgen een leuke tafel van waaruit we het hele restaurant kunnen zien. Het is Cubaans eten hier en ik bestel de mariscada, een zeevruchtensoep. De anderen hebben biefstuk, die ook goed in de smaak valt.

Dan zetten we Katja en Kevin weer thuis af. Daar blijkt dat Orion tijdens pogingen om uit het raam te kijken een van hun kastjes gekrast heeft. Het is er een die ze toch willen vervangen, maar wij vinden dat natuurlijk niet leuk.

Katja schrijft dat Orion heel nerveus is en veel hijgt. Niet veel later lijkt hij volgens haar wat gekalmeerd, gelukkig. Achteraf gezien hadden we zijn bench mee moeten nemen, les geleerd.

Wij checken intussen in bij de Homewood Suites. Bij deze hebben we nog nooit gelogeerd en we houden hem erin. We krijgen een ruime kamer met keukentje en daarbij een koelkast. Daarin doen we meteen onze meegebrachte drankjes zodat die lekker koud gedronken kunnen worden.

We computeren wat maar al gauw zijn we moe en gaan de lichten uit.

Zondag

Ook vandaag zijn we om kwart voor acht op. Rick gaat naar Starbucks om koffies te halen en ik kleed me in mijn sportplunje en loop hard op de plaats. Als Rick terug is douchen we en pakken de spullen weer in.

Katja heeft intussen een berichtje gestuurd dat ze allang wakker is want ze heeft door Orion slecht geslapen. Kevin daarentegen heeft niets gemerkt. Katja vond het zielig voor Orion dat hij zo zenuwachtig was en checkte de hele tijd of Orion wel okay was.

We halen Katja, Kevin en Orion op en rijden weer naar Asbury Park. Daar heb ik voor brunch gereserveerd bij Orange & Cross, een gezellige gastropub.  Ze hebben een heel lekker brunch menu en ik vind het moeilijk kiezen.

Uiteindelijk neem ik het bord met gerookte zalm, ei, cream cheese en tomatensalade. Een goede keuze, maar ik vind wat de anderen hebben er net zo lekker uitzien. Dit is de eerste keer dat Katja en Kevin hier brunch eten en ze voegen het toe aan hun brunchrestaurants lijstje. Zij gaan vaker brunchen dan Rick en ik.

Het is lekker weer, een graad of zestien, en we halen Django ook op om een wandeling op het strand te gaan maken. We gaan dat in Spring Lake doen. Jammer genoeg is het heel mistig op het strand als we er arriveren.

Toch doen we onze wandelschoenen aan en lopen een flink stuk. Voor Orion is dit de eerste keer op een strand en hij vindt het prachtig. Zelfs andere honden, die langs lopen, doen hem niets. Dat is heel ongewoon!

Op de terugweg nemen we de weg langs het strand langs verschillende leuke plaatsjes met kleurrijke Victoriaanse stijl huizen. Er wonen hier duidelijk zeer welvarende mensen! Als we bij het afgebrande gebouw komen worden we gedwongen linksaf te slaan en rijden zo terug naar het huis van Katja en Kevin.

Daar zetten we Django af, maar Orion durven we niet weer alleen te laten. Die blijft dus in de van. Ook dit keer gaan we naar een restaurant aan het water. Vandaag is het Jack Baker's Waterside Grill. Het is warm genoeg om buiten op het terras te zitten dus we vragen daar een tafel.

Katja en ik delen weer zes oesters, die hier lekker en groot zijn. Verder bestel ik de garnalensalade, die eerst zonder garnalen geserveerd wordt. Ik heb dat in eerste instantie niet eens in de gaten maar de serveerster wel en zij komt mij alsnog de garnalen brengen. De anderen hebben burgers, die er ook lekker uitzien.

Dan is het tijd om Katja en Kevin naar huis te brengen. We nemen afscheid en verzuchten dat deze weekends altijd veel te snel voorbij gaan. Het was heel erg leuk zo met zijn vieren en wat zijn wij toch blij dat Kevin zo goed in ons gezin past.

We beginnen aan de tocht terug naar huis en volgens Waze zal die 3,5 uur duren. Orion ligt de hele weg in diepe rust, moe van zijn avontuur voor het eerst ergens logeren zonder ons. In Delaware stoppen we even voor een pit stop en een Starbucks cappuccino voor Rick en een ijsthee voor mij.
Als we ons gebied binnenrijden begint het te regenen en vliegen de waarschuwingen ons om de oren. Er is kans op tornado's en zware onweersbuien tot drie uur vannacht. Gelukkig zijn we net voor het zware weer thuis!

Daar bestellen we Griekse salades van Plaka Grill. Rick gaat ze ophalen en parkeert dan zijn auto in de garage. Dankzij de schoonmaak van afgelopen weekend kan dat nu. We kijken weer terug op een heel leuk weekend en gelukkig was het afscheid niet voor lang want Katja en Kevin komen hierheen voor Moederdag.


7 reacties:

Petr@ zei

Wat leuk om eindelijk hun huis te zien terwijl ze er wonen. En volgens mij wonen ze in een leuke omgeving.
Gelukkig dat Orion iets beschadigde dat vervangen moet worden maar het blijft toch vervelend.

Marion2 zei

Wat een heerlijk weekend. Door de strandfoto's lijkt het wel vakantie.
Niets fijner om te zien dan dat het goed gaat met je kind.
Wel erg vervelend van de krassen op het kastje.

Tineke zei

leuk sfeervol huis, ook echt amerikaans.
Gezellig een weekend met zijn vieren; strand is ook altijd leuk.

Anja L. zei

Het huis van Katja en Kevin ziet er leuk uit. Wat lekker als het strand dichtbij is.
Het lijkt me wel een vooruitgang dat Orion zonder jullie ergens kan blijven.
Fijne maandag.

Anoniem zei

Hun huis ziet er leuk uit zeg! Ik hou wel van die stijl. Het klinkt als een geweldig weekend!

Grts,
Judith

Anoniem zei

Heerlijk dat jullie het huis van Katja en Kevin dit weekend hebben gezien. Het ziet er trouwens leuk uit en gezellig met die schommelstoel buiten. Zo echt Amerikaans.
De prijzen van die lekkere hagelslag en andere Nederlandse producten rijzen werkelijk de pan uit. Ik betaal voor de hagelslag , 400 gram 2 euro.
Hoe gaat het met Rick ?
Groetjes Wil

Petra zei

@Petra - Het is zeker een leuke omgeving zo dicht bij het strand.

@Marion - Inderdaad zijn ze heel gelukkig. Kevin doet me wel aan Rick denken soms, grappig genoeg.

@Tineke - Maar wat een werk hebben ze er nog aan. Maar goed dat ze nog jong zijn.

@Anja - Nou, Orion was wel heel zenuwachtig zonder ons. Ik denk dat hij echt beschadigd zou worden als we hem in een kennel zouden doen.

@Judith - Was het zeker!

@Wil - Ja, die NL producten zijn hier natuurlijk exotisch. Ik ben benieuwd hoeveel ze ervan verkopen. Rick moet zijn MRI en CT scan boeken, hard nodig!