Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, april 22, 2019

Over een slechte hondenmoeder

De week is weer begonnen en Ricks wekker gaat om tien over zeven af. Ik blijf nog een half uurtje liggen maar sta dan ook op. Rick heeft vanochtend zijn cat scan voor zijn schouder dus hij vertrekt snel.

Na mijn ontbijt van mini komkommertjes en een cracker met brie vertrek ik naar Anytime Fitness. Daar besluit ik mijn cardio eens op de Life Fitness elliptische machine te doen. Een leuke afwisseling en hierop gaan mijn tenen niet slapen. Ik vind mijn eigen elliptische machine van Precor wel vele malen fijner.


Om tien uur komt Sharon me halen voor de personal training. Een oudere dame, die ik al een tijdje niet gezien heb, merkt op dat ik zoveel gewicht verloren ben. Ze complimenteert me dat ik er heel goed uitzie. Altijd leuk om te horen moet ik zeggen.

Het halve uur gaat snel en na afloop masseert Sharon mijn rug en benen met haar apparaat dat eruit ziet alsof het auto's glanzend maakt. Inmiddels is de zon ook tevoorschijn gekomen en als ik naar buiten stap is de temperatuur al zeer aangenaam.

Onderweg speel ik wat Pokémon Go en haal dan Orion op voor een wandeling door de buurt. Nu bloeien de azalea's ook volop en dat maakt het geheel nog kleuriger. Wij wonen in een heel groene buurt en in de lente en herfst zijn er de meeste kleuren. Over een week of drie zal alles weer helemaal groen zijn.





Voor de lunch besluit ik naar Noodles & Company te gaan in de hoop op hun terras buiten te eten. Jammer genoeg staat er een nogal koude wind waardoor ik het er niet aangenaam genoeg vind. Ik eet mijn salade dus binnen op.

Bij de Giant haal ik wat nodige boodschappen en ga dan huiswaarts. Orion en ik genieten een tijdje van de zon voor het huis en dan wil ik de klitten in Orions vacht aanpakken. Omdat hij het niet goed zou doen bij een hondenkapper heeft hij helaas veel meer klitten dan Cosmo ooit had.
Buiten op het deck begin ik met het knippen. Er komt heel wat haar vanaf, maar als ik aan een van Orions achterpootjes bezig ben piept hij opeens. Het blijkt dat ik zijn huid open heb geknipt. Oh, wat voel ik me er naar over! Het bloedt maar lijkt niet diep, behalve dat hij hier weinig vlees heeft en het precies op een pees is.

Boven vind ik een grote pleister, die ik er gauw opdoe. Het lijkt Orion verder geen pijn te doen, gelukkig. Online kijk ik een filmpje van een dierenarts over wat te doen als een hond een wondje heeft. Hij raadt antibiotica zalf en een gaasje aan en gaas om de poot gewikkeld.

Natuurlijk heb ik niets van dat alles in huis. Met Orion in de van ga ik gauw naar Walgreens. Daar koop ik die benodigdheden en behandel de wond thuis. Orion laat alles gewillig toe en probeert ook niet het verband eraf te halen. Hopelijk heelt het zo.

Zo niet dan breng ik hem later deze week naar de dierenarts, maar dat is altijd zo'n drama dat ik het hoop te vermijden. Intussen voel ik me super schuldig, arm dier! Hij begrijpt niet waarom hij opeens zoveel knuffels en snoepjes krijgt.

De rest van de middag laat ik Orions vacht maar voor wat het is. We gaan op het deck zitten en ik speel Scattergories op mijn telefoon. Eigenlijk wilde ik gaan lezen maar daar heb ik de rust niet voor nadat ik Orion verwond heb.

Rick komt vroeg thuis en maait het gras voor. Dat groeit alweer flink hard en de komende dagen zal hij op reis zijn. Zo ziet het er weer net zo netjes uit als van alle buren, die er een bedrijf voor huren. Ik heb nog geprobeerd Rick ook zover te krijgen tot zijn schouders beter zijn, maar hij wil daar niets van weten.

Voor ons avondeten eten we ons "Indiase" gerecht, de kip met Indiase spinazie en mosterdbladeren uit blik over broccoli en bloemkool rijst. Het smaakt altijd heerlijk. Dit is de enige thuismaaltijd deze week vanwege Ricks reis, volgende week gaan we weer meer thuis eten.

Tijd om tv te kijken en dan vroeg naar bed. Helpen jullie allemaal hopen dat Orions wond heelt zonder dierenartsbezoek? Dat is voor hem (en voor ons) zoveel beter.

10 reacties:

Petr@ zei

Ach arme Orion! En arme jij, wat voel je je dan schuldig. Hopelijk helpt de antibiotica en hoef je niet naar de dierenarts. Zal voor je duimen!

Karin zei

Ik help met duimen voor Orion!!

Marion2 zei

Een ongeluk(je) zit nu eenmaal in een klein hoekje. Ik hoop voor je dat
het snel opgelost is, zonder dierenarts. Maar een slechte hondenmoeder
ben je echt niet.

Kan trouwens over kleine ongelukjes meepraten: de laatste tijd heb ik
per ongeluk een lege pan op de inductieplaat laten staan (pan verwoest,
blijvende kring op de plaat) en toen ik even snel het stof van de
vouwgordijnen wilde verwijderen met de stofzuiger, trok ik er zo een
scheur in.

Anoniem zei

Oh nee! Wat vervelend van Orion! Helaas kan het gebeuren - het is ons ook wel eens overkomen met het knippen van hun nagels. Ik zal hard duimen dat het uit zichzelf geneest .

Grts,
Judith

Sally zei

Oops arme Cosmo en arme jij. Snap direct hoe schuldig je voelt maar Cosmo voelt direct dat je het per ongeluk deed hoor. Hopelijk is het idd oppervlakkig en hoef je niet naar de dierenarts. Er zijn trouwens groomers voor ‘probleem’honden en wellicht is dat een opposing voor Cosmo? (Michou is daar nu nee bezig vandaar dat ik dit ipmerk ;-)

Sally zei

*mee bezig en opmerk (stomme spellingscontrole)

Anja L. zei

Wat een pech dat je nou net in zijn vel moet knippen. Ik duim dat het snel over is en dat je niet naar de dierenarts hoeft. Ik vind je een geweldige hondenmoeder hoor!
Ik vind het ook zo lekker dat alles weer groen aan het worden is, en het ruikt overal zo lekker.
Fijne dinsdag!

Petra zei

@Petra - Dank je wel, vandaag ging het in ieder geval goed

@Karin - Dank je!

@Marion - Oei, dat van die inductieplaat is helemaal niet leuk! Ik las laatst dat iemand zijn air fryer op zo'n plaat had gezet en de plaat per ongeluk aan had gezet. Air fryer gesmolten. Ik ben maar blij dat wij een gasfornuis hebben.

@Judith - Voor nagels heb je tenminste van dat spul tegen bloeden. Weet niet of dat ook bij zo'n wond helpt, heb het er maar niet op gewaagd.

@Sally - Het is volgens mij inderdaad wel oppervlakkig. Ik heb zo'n groomer nog niet gevonden in dit gebied, heb er vandaag ook weer naar gezocht.

@Anja - Inderdaad zo fris overal, die kleuren.

Anoniem zei

Hoi Petra, ik lees berichtje over het misknippen nu pas. Ik kan me je schrik zo voorstellen. Een van onze katten moet regelmatig z'n nagels laten knippen en dat doe ik het liefst zelf maar mannoman wat vind ik dat toch elke keer weer griezelig. Maar wees gerust - jij gaat zo ontzettend liefdevol met je beesten om dat het predikaat slechte hondemoeder never nooit niet op jou van toepassing zal zijn!

Groetjes,

Liesbeth

Petra zei

@Liesbeth - Dank je! Ik voel me een stuk beter na alle verhalen van mensen, die hun dieren onbedoeld ook pijn deden.