Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, april 30, 2019

Over een zomerse dinsdag

Als ik om half zeven voor het eerst mijn ogen opendoe is Ricks kant van het bed leeg. Hij blijkt zoveel schouderpijn te hebben gehad dat hij maar in een ligstoel beneden verder is gaan slapen. Dat hielp wel wat maar het is hoog tijd dat hij verlichting van die schouderpijn krijgt! Donderdagochtend ziet hij zijn orthopedist weer.

Om half acht sta ik op. Rick heeft de koffie al aan het pruttelen en ik besmeer mijn laatste Noorse cracker met brie en heb daar twee mini komkommertjes bij. Gelukkig zijn de Noorse crackers op Amazon.com te krijgen en ik bestel de laatste pakjes. Ze zijn werkelijk heerlijk!

Als Rick naar zijn werk vertrokken is gaan Orion en ik naar boven. Daar zoek ik de elliptische machine weer op voor een uur erop "hardlopen". Intussen komt de zon tevoorschijn en als ik weer beneden kom is het 21 graden.

Orion en ik gaan op het deck zitten genieten (nou ja, in Orions geval liggen) van het "bos" om ons heen en alle geluiden van zingende vogels, die daaruit komen. De bloemen op het deck dragen bij aan dit gevoel.

Terwijl ik daar zit hoor ik opeens een bekend zoemend geluid. Jawel, hoor, een van de kolibrietjes is er weer en drinkt dankbaar van de nectar in de voeder bij ons raam. Zij komt een paar keer terug, maar ik zie ook een andere kolibrie langskomen. Jammer genoeg maakt die rechtsomkeert als Orion naar buiten komt. Nu is de zomer echt in aantocht!


Voor ik het weet loopt het tegen enen en ga ik douchen. Ik heb een nieuw topje aangekregen van Modlily wat precies goed is voor vandaag. Langzamerhand kan de zomerkleding aan al wordt het nog niet constant zo warm als vandaag. 

Als ik klaar ben ga ik Vienna in. Daar haal ik eerst wat boodschappen van de Giant. Dan bestel ik via de app mijn gewoonlijke salade van Panera. Die eet ik op het deck op en het blijft een van mijn favorieten. Slechts 160 calorieen, maar de kip en edamame maken dat er heel wat proteine en vezels inzitten.

Tijd om van het lekkere weer te gaan genieten, ik ga in mijn hangmatstoel zitten lezen. Dan belt mijn zus en we praten gedurende het uur dat zij terug van haar werk rijdt bij. Zodra ik afscheid heb genomen van mijn zus belt Christine.


De hibiscus"boom" op het deck is zo mooi!

Met haar klets ik meer dan twee uur! Er is ook zoveel gaande in onze levens. Vooral dat van hen want hun huis staat op de markt en er is veel animo voor. Hopelijk verkopen ze het voor een goede prijs en dan zal Christine naar Austin, Texas, verhuizen. Chuck zal niet veel later volgen als hij met pensioen gaat.

Rick is intussen thuisgekomen en gaat de voortuin maaien. Dan maakt hij het avondeten. Vanavond hebben we ons kipgerecht in tomatensaus met paprika, ui, champignons en olijven over bloemkoolrijst. Het smaakt zoals altijd prima.

Mijn "verkoudheid" blijkt toch hooikoorts te zijn. Ik voel me stukken beter na medicijn daarvoor in te hebben genomen. Gelukkig want dat betekent hopelijk dat het niet lang zal duren nu de meeste bomen klaar zijn met bloeien.

We hebben hier iedere dag een "high pollen alert" op het moment. Mijn buurvrouw Lorraine is daar echt ziek van, geen medicijn helpt haar. Ik had er nooit last van, maar de afgelopen jaren steeds meer.

Wat een heerlijke dag was het vandaag! Langzaamaan zal het iedere dag zo zijn, maar zover zijn we nog niet.

7 reacties:

Jort & Suus - On the road zei

Wat ontzettend vervelend dat Rick zove pijn heeft dat hij beneden heeft geslapen. Hopelijk kan er snel iets aan gebeuren. Fijn dat het weer beter wordt. Daar ben ik hier ook zo aan toe. Kan niet wachten.

Petr@ zei

Kan een fysiotherapeut niet iets doen om de pijn in Ricks schouder iets te verlichten totdat hij geopereerd moet worden? Ik roep maar wat hoor, maar ik heb zelf langdurig schouderklachten en leef met Rick mee.

Hier al 2 weken verkouden, niks aan. Heb ook aan hooikoorts gedacht maar ik ben eigenlijk alleen snipverkouden dus dan zal het vast niet.

Als de kolibries er weer zijn is de zomer in aantocht. Fijn!!

Anja L. zei

Wat leuk dat de kolibri’s weer terug zijn. Hier is het lekkere weer helemaal verdreven ze hebben het zelfs over natte sneeuw op 4 mei.
Wat een geweldige top is dat en leuke kleur ook.
Fijne woensdag.

Tineke zei

Onze hibiscus krijgt pas net bladeren, ze bloeien wel lekker lang.
Sterkte voor Rick toegewenst, hopelijk kunnen ze er snel iets aan doen. Op zijn werk zal het ook wel lastig zijn.
Jammer dat je last van hooikoort hebt, deze tijd van het jaar is de natuur op zijn mooist.
Nog gefeliciteerd met Kai s verjaardag. Gisterenavond ben ik met twee dochters en oudste kleindochter uit eten geweest; heel gezellig. Ik kan me voorstellen dat je Kai erg mist.

Anoniem zei

Nog gefeliciteerd met Kai zijn verjaardag...
Hopelijk kunnen ze aan Rick zijn schouder zijn pijn verhelpen.
Best lastig ook ..
Gelukkig heb jij wat verlichting nu met een andere medicijn..
Zelf heb ik ook allerhande hibiscus boompjes in me tuin staan,als boompje gesnoeid.
die snoei ik na de bloei,voordat die zaad bommen eraan rijp worden flink kort,tot op de stam
daar er anders overal het zaad, wortel schiet,zelfs in het gras..
Zodoende blijven de boompjes dan klein en gemakkelijk bij te houden.

groetjes Joke

Marion2 zei

Wat een leuke top is dat! Fijne lengte ook.

Petra zei

@Suus - qua weer is het nog vallen en opstaan maar de lekkere dagen zijn er steeds meer.

@Petra - Oei, beterschap! Ik heb vorig jaar ook zo langdurig last gehad en denk nu dat dat achteraf ook een combinatie verkoudheid/hooikoorts was.

@Anja - Bah, sneeuw, veel te laat in het jaar!

@Tineke - Dank je en het helpt wel te weten dat we Kai deze zomer weer gaan zien.

@Joke - Deze hibiscus is tropisch dus die zou het niet overleven in onze winter. Maar we hebben hier ook een soort hibiscus, die wel overleeft, de Rose of Sharon.

@Marion - Ik ben er erg blij mee. Dat bedrijf heeft veel leuke topjes voor weinig geld.