Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, april 01, 2019

Over kersenbloesems en meer kersenbloesems

De week begint met schitterend zonnig weer. "Kleed je maar warm", zegt Rick als hij bovenkomt, "Het is ijskoud en de wind gaat door merg en been."  Gelukkig is het niet zo koud dat de bloesems erdoor aangetast werden.

Na mijn ontbijt van ei en komkommer vertrek ik naar Anytime Fitness. Wat een genot is het om door de buurt te rijden. Alle bomen zijn opeens uit. Wel vervelend voor hooikoorts lijders zoals mijn buurvrouw Lorraine. Mijn telefoon piept met een waarschuwing voor een hoog pollengehalte.

Na mijn uur cardio komt Sharon me weer halen voor een half uur personal training. Donderdag hebben we een machine gebruikt die de pijn in mijn heupen en onderrug veroorzaakte. We laten die dus maar links liggen en ik denk dat ik hem voortaan niet meer wil gebruiken.

Thuis neem ik Orion mee voor zijn wandeling. De wind gaat inderdaad door merg en been, maar ik laat het me er niet van weerhouden om naar de stad te gaan. Als lunch eet ik sardientjes en een tomaat en rijd dan naar het metrostation.

Daar vind ik met gemak een parkeerplek, zoals altijd na tienen. De trein staat al klaar en een half uur later stap ik bij het Smithsonian metrostation uit. Meteen valt het me op dat de bomen hier al veel groener zijn dan bij ons.

Als eerste loop ik naar de Enid A Haupt tuin achter het Smithsonian kasteel. Daar staan een heel aantal grote magnolia's in bloei. Het is nog heel mooi, maar jammer genoeg zijn de magnolia's over hun hoogtepunt heen.



Dan baan ik me een weg naar het Tidal Basin. Duidelijk zijn de bloesems heel populair want zelfs op een maandag zonder vakantie is het ontzettend druk. Ik loop dit keer met de klok mee het meertje rond. Het is weer zo genieten!












Omdat het toch wel erg koud is en ik toch van plan ben zeker de komende drie dagen weer te gaan houd ik het vandaag op een rondje. Als het later in de week wat warmer is wil ik ook gewoon ergens gaan zitten en van de kleuren genieten.

Terug in Vienna ga ik even op mijn luie stoel computeren. Ik voel de 20000 stappen van vandaag wel en morgen heb ik een rondleiding dus nog eens zoveel. Ik kan niet wachten Michel en Elly de bloesems te laten zien! Ze hebben zo'n geluk want de bloeiperiode valt moeilijk te voorspellen.

Elly en Michel ken ik al lang van het Alles Amerika forum. Zij hebben een reis gemaakt met een nieuwe camper die ze van Indiana naar New York brengen. Vanochtend schreef Elly dat ze wat vroeger dan verwacht in dit gebied zouden aankomen en of Rick en ik zin hadden vanavond samen een hapje te gaan eten.

Daar zijn wij natuurlijk altijd voor te vinden. Elly en Michel komen met de camper hier en laten die op onze oprit staan. Met zijn vieren rijden we vervolgens naar Matchbox waar ik een tafel heb gereserveerd. Dit is een lokale restaurantketen met een gevarieerd menu.

Het wordt heel gezellig! Elly en Michel bestellen een pizza en Rick en ik de calamari salade. Die houd ik erin, heel smakelijk! De mannen praten over bier en Elly en ik over van alles en nog wat. Ik ben mijn telefoon vergeten, maar Michel vraagt de ober een foto van ons vieren te maken dus het bewijs is er.

Na het eten rijden we nog Vienna in naar Norm's Beer and Wine. Daar laat Rick Michel een aantal plaatselijke bieren zien en raad ik ze aan een doosje Virginia pinda's mee te nemen. Die pinda's hebben zoveel smaak en zijn mijn favoriet.

Thuis mogen we een kijkje nemen in de camper en die heeft alles wat je maar nodig hebt. Het is een middelgrote dus niet zo'n hele bus maar ruim genoeg om heel gerieflijk met zijn tween in te verblijven. Wie weet doen Rick en ik ook ooit een campervakantie.

We nemen afscheid van Elly en Michel, in mijn geval tot morgen. Ik merk wel dat ik zoveel gelopen heb vandaag en ga het vast en zeker niet laat maken!

5 reacties:

Petr@ zei

Prachtig die bloesems.
En wat leuk, onverwacht een etentje met kennissen.
Veel plezier met de rondleiding.

Anja L. zei

Wat lekker dat je morgen weer van de bloesems kunt genieten.
Leuk dat je met Michel en Elly bent gaan eten, ik volg hun blog. Als wij niet meer werken zouden wij ook wel zo´n reis willen maken.
Fijne dinsdag!

Jeanny zei

Wat een mooie foto's!!! Schitterend!! Fijn, dat we zo ook mee kunnen genieten. Ik volg het blog van Elly ook, dus veel plezier met Michelly. :) Groetjes!!

Anja zei

Prachtig die bloesems, mooie foto's!

Petra zei

@Petra - Het was weer een leuke dag!

@Anja - Michel en Elly zijn heel gezellige mensen. Rick en Michel konden het ook goed met elkaar vinden.

@Jeanny - Het was een gezellige dag samen.

@Anja - Dank je!