Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, april 19, 2019

Over "nieuwe" nagels

Het is al twintig graden als ik beneden kom. Weliswaar bewolkt maar dat geeft niet. Ik maak mijn cracker met brie en mini komkommertjes ontbijt en vertrek dan zonder jas naar Anytime Fitness.


Hier plaats ik me op het martelwerktuig dat de ARC trainer is en "ren" een uur. Na afloop slapen mijn tenen zoals altijd. Ik heb nog geen manier gevonden om dat te voorkomen en Sharon ook niet. Gelukkig gaat het gauw over.

Sharon heeft weer een pittig half uur voor mij in elkaar gezet. Ze is net naar een conferentie geweest en heeft weer wat nieuwe oefeningen, die ik ook kan doen. Altijd leuk die afwisseling en het halve uur is dan ook zo voorbij.

Thuis lijn ik Orion aan voor een korte wandeling door de buurt. Ik kan het weer niet laten een paar foto's van de bloemenpracht te maken. De azalea's komen ook al langzaam uit en dat zijn hier enorme struiken. In de lente zijn ze een genot voor het oog.







Dan maak ik me klaar om erop uit te gaan. De lucht ziet er dreigend uit en op de buienradar zie ik dat er regen aankomt. Ik neem dus toch maar een regenjas en paraplu mee want zo te zien gaat het plenzen.

Bij Viet Aroma weet Isabella al mijn pho bestelling. Het smaakt me zoals altijd weer heel lekker. De vele groentes erin maken het ook gezond. Ik zou willen dat andere restaurants ook zulk soort soepen hadden, Koreaans of Thais bijvoorbeeld.

Na het eten plenst het inderdaad en wordt er een "Tornado Watch" afgeroepen. Nu komt het in dit gebied maar heel weinig voor dus ik maak me er niet zo druk om.  In de bijna 36 jaar dat ik hier woon is er maar een keer een kleine tornado door de tuin van mijn ouders gekomen. Het komt wel voor, maar de kans is miniem.

Bij Whole Foods koop ik een nieuwe Paas lelie. De onze is helemaal uitgebloeid en met Pasen wil ik mooie witte bloemen. De oude zullen we in de tuin zetten. We hebben daar al een aantal lelies, maar nog geen witte lelies.

Dit regenachtige weer maakt mij slaperig en ik besluit bij Starbucks een tall nitro brew te bestellen met suikervrije vanille siroop en magere melk. Die neem ik mee naar Pro Nails 3 een paar deuren verderop.

Daar heb ik een afspraak met Phuong, de enige nagelstyliste die nog zijden nagels doet daar (de eigenaar ook, maar die is er niet vaak). Ook heb ik een pedicure geboekt maar Phuong had dat niet gezien. Gelukkig heeft ze er wel tijd voor. Meestal krijg ik alleen nieuwe nagellak op mijn tenen, maar na de winter is een hele pedicure nodig.

Dit keer kies een lavendel kleur met glitters. Die heb ik volgens mij nog nooit gehad. Mijn teennagels en vingernagels krijgen dezelfde kleuren. Ik ben er heel blij mee na afloop. Gek hoe mooie nagels zo'n verschil maken. Ik doe het om mijn nagelbijten tegen te gaan. Voordat ik dit deed beet ik mijn nagels tot bloedens toe.

De regen is even opgehouden maar naar het nieuws luisterend moet er nog van alles komen. De lokale meteorologen zijn er druk mee. Ze hebben het ook over een enorm gebied, groter dan Nederland. Zo te zien gaat het bij ons wel weer meevallen.

Als Rick thuiskomt gaan we naar Fairfax City, het centrum van het oude plaatsje Fairfax. Daar gaan we bij de Ornery Brouwerij wat drinken. Voor mij natuurlijk een bloody Mary, die ik hier heel lekker vind. Rick heeft een biertje. We kennen de barman van Pazzo Pomodoro waar hij ook een paar avonden per week werkt.

Daarna lopen we een paar deuren verder naar Bollywood Bistro voor ons avondeten. Dat wordt weer de kip tikka voor mij en de lam met spinazie voor Rick. We hebben er drie soorten chutneys en olijf rajta bij. Het smaakt allemaal weer super.

Het regent weer als we buiten komen maar nog niet zo hard. Terwijl ik dit typ wel. Er is ook een tornado waargenomen ten noorden van ons. Het is wild weer maar hier valt het best mee tot nu toe. Echt lenteweer voor dit gebied, in het weekend zal het mooi lenteweer zijn volgens het verhaal. Fijne Paasdagen allemaal!

7 reacties:

Miek zei

Voor jou ook fijn Paasweekend !

Irene zei

Heel fijne Paasdagen!

Tineke zei

Fijne paasdagen. Mijn dochter met gezin is voor 2 weken paasvakantie in Washington DC, ik ben benieuwd hoe de kids het ervaren.
Wij hebben hier zomerse temperaturen. De azalea bloeit hier ook evenals de japanse kers en rodondendron, naast paarse boshyacinten en vergeet me nietjes; echt genieten.

Nancy zei

Voor jullie ook heel fijne paasdagen!

Marion2 zei

Je nagels zien er weer mooi uit. Grappig dat je altijd op glitters uitkomt. Zo heeft iedereen zijn voorkeur. Ik laat ook altijd mijn nagels doen. Op vakantie in Amerika er kennis mee gemaakt en sindsdien 'verslaafd'. Het ziet er dan tenminste altijd verzorgd uit.

Anja L. zei

Echt een leuke kleur voor je nagels!
Hier is het heerlijk weer dit weekend, we gaan er maar veel van genieten.
Hele fijne paasdagen voor jullie!

Petra zei

@Miek - Dank je wel

@Irene - Dank je wel

@Tineke - Lijkt me ook grappig voor ze om weer even terug te zijn in deze omgeving.

@Nancy - Dank je wel

@Marion - Ja, ik ben een ekster, alles wat glittert trekt me aan ;)

@Anja - We hebben hier maar een paasdag dus daar gaan we volop van genieten.