Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, mei 29, 2019

Outer Banks dag 6: Shoppen en de terugrit

Net als de afgelopen dagen word ik gewekt door de zon. Net na zevenen sta ik op en Rick volgt niet veel later. We drinken onze koffie en thee en gaan dan ontbijten.


Vandaag is dat bij Coastal Cravings. Daar staat een krab cake sandwich op het menu en die bestel ik zonder brood. Ik krijg een hele lezing van de serveerster dat ik dan echt te weinig eten krijg en dat ik beter de gewone grootte krab cake kan bestellen.

Rick herinnert zich dat we vorig jaar hetzelfde verhaal te horen kregen. We bestellen dus beiden de grotere krab cake met roerei en ham. Een ongewone combinatie maar het smaakt ons zeer goed.

Het is pas net na achten  dus we hebben de tijd om de Duck Boardwalk op en af te lopen. Het blijft een leuke wandeling langs het water en winkeltjes. Bij een ervan, Kitty Hawk Kites, gaan we naar binnen en zoeken een leuke windspinner uit voor de buren, die voor Orion hebben gezorgd. Het wordt een lapjespoes aangezien zij een aantal katten hebben.





Bij Duck's Cottage Coffee & Books halen we ijskoffies. Grappig is dat ik bij het binnenlopen meteen het boek wat ik op het moment lees, Sunset Beach van Mary Kay Andrews, zie staan. De koffies zijn lekker verfrissend.

Terug in het appartement gaat Rick even met zijn drone spelen. Ik maak me klaar en pak alles weer in. Als Rick dat ook gedaan heeft brengen we de spullen naar de van. We geven de sleutels af bij de balie en dan hebben we onze timeshare dit jaar weer goed gebruikt. Toch hopen we ook een keer de hele week te kunnen blijven, om de een of andere reden lukt dat telkens niet.

We rijden nu naar het Jockey Ridge State Park. Hier is de hoogste duin ten oosten van de Mississippi en Rick wil die beklimmen. Eerst denk ik nog mee te gaan, maar het rulle zand doet mijn heupen pijn. Ook is het al 32 graden en geen greintje schaduw op die duin.

Rick gaat op pad en ik maak een foto van verre. Dan ga ik op een bankje in de schaduw op hem wachten. Een kwartiertje later komt Rick alweer terug. Het was hem ook te warm dus hij is enkel de dichtstbijzijnde duin opgegaan.

Vorig jaar zijn we goed geslaagd bij het Outlet Center hier. Rick heeft korte broeken nodig en ik topjes dus we gaan eens kijken of we vandaag ook wat kunnen vinden. De meeste kleren, die we hebben, zijn gewoon te groot. Rick gaat naar American Eagle waar hij meteen slaagt.

Dit keer vind ik niets van mijn gading bij Talbots maar wel bij Loft. Ik koop er twee topjes, een bermuda en een rokje voor onder de honderd dollar. Alleen medium, weg met de (extra) larges!

Intussen is het na twaalven en we willen onze laatste strandlunch bij Fish Heads gaan eten. We vinden een tafel met uitzicht op het strand. Ik bestel de sake bloody Mary nog een keer en de salade met gegrilde tonijn hapjes. Rick heeft de taco salade.

Tijdens het eten bedenk ik me dat ik eigenlijk ook een groen bloesje wat ik zag bij Loft erg leuk vond. Voor $22 is het dan zonde om het te laten gaan. Gelukkig is er nog net een medium en die koop ik.

Dan nemen we met pijn in ons hart afscheid van de Outer Banks. Het is zo'n leuk vakantiegebied. We hebben het er al over gehad dat we, mochten we eindelijk onze timeshare eens verkopen, hier ieder jaar een huis willen huren.

Waze stuurt ons via een andere weg dan gewoonlijk terug. Waarschijnlijk vermijden we zo files in het Hampton Roads gebied. Dat gebied is na het onze het drukste in Virginia. We schieten goed op in ieder geval.

We maken maar een pit stop bij een rest area en kunnen helemaal tot thuis zonder oponthoud doorrijden. Daar wacht Orion ons op met een speeltje in zijn bek. Hij volgt ons vervolgens op de voet.

We halen de van leeg want die moet morgen weer met Rick mee naar Michigan. Dan bestellen we eten, voor mij sashimi en een fatoush salade van de Libanees. Rick neemt zijn hele maal van de Libanees.

Nu kan ik lekker chillen en dit blog afschrijven. Rick gaat zich klaarmaken voor de rit naar Michigan. Alles gaat naar omstandigheden goed met zijn vader maar er is een Relay for Life van de American Cancer Society. Ik ga niet mee want vind dit iets voor Rick en zijn nabije familie. Lisa's man komt ook niet mee.

Gelukkig is het hier ook lekker zomers en zal ik me dit weekend best vermaken.

9 reacties:

Anoniem zei

Allereerst: ik vind het heel fijn, dat je altijd en zo snel reageert op mijn reacties!
Ik kan goed Engels, maar wat betekent timeshare en wat is een krabcake please? Ik stel altijd veel vragen.
Je maakt prachtige fotos en je blog is zeer onderhoudend. Groetje Inge

Reny zei

Wat hebben jullie weer een heerlijke tijd gehad in the Outer Banks, het klinkt allemaal heel ontspannen.

Heerlijk dat jullie nieuwe kleren nodig hadden omdat jullie zoveel zijn afgevallen. Wij hadden dat het afgelopen jaar ook, voelt zo goed!

Geniet van het mooie weer.

Groetjes,
Reny

Anja L. zei

Wat lijkt me dat een geweldig gebied om vakantie te vieren.
Knap dat jullie zo veel zijn afgevallen hoor.
Fijne donderdag.

Marion2 zei

Nu vraag ik me af: hoe lang rijden is het van jullie huis naar de Outer Banks?
In mijn beleving lijkt het me heel erg ver (North Carolina toch?). Maar zo te lezen deden jullie er maar een paar uurtjes over.

Loft heb ik een paar jaar geleden pas ontdekt. Goede collectie hebben ze.

Na jouw verhaal ben ik helemaal geïnspireerd om de volgende keer in de VS een aantal
dagen aan het strand door te brengen.

Sophie zei

Welkom thuis weer! Ik vind de Outer Banks inderdaad erg leuk klinken door jouw verhalen. Larissa en ik zijn daar toen in North Carolina helaas niet geweest. Op de wishlist voor ooit! Willen jullie de timeshare dus misschien verkopen?

Tineke zei

Fijn dat je zoveel bent afgevallen dat jullie nieuwe kleding kunnen kopen.
Goed dat Rick zijn vader bezoekt nu het nog kan.
Wij genieten ook altijd weer van een duin en strand vakantie

Petr@ zei

Fijn kleding kopen als je één of meer maten kleiner kan kopen. Ik ben maandag begonnen met een lowcarb dieet en tot op heden heel goed vol te houden.

Fijn dat het naar omstandigheden goed gaat met Ricks vader. Leuk dat ze iets met het gezin samen doen!

Petra zei

@Inge - Een krabcake is een soort hamburgervorm cakeje gemaakt van krabbevlees. Een timeshare is waar je een week (of meer) van een appartement of vakantiehuisje koopt. Die week is die plek dan van jou terwijl andere weken het eigendom zijn van andere kopers.

@Reny - Nou het voelt zeker goed en ik voel me er ook stukken beter bij.

@Anja - Ik ben zelfs de afgelopen week nog een pond afgevallen ondanks de soft shell krabben :D

@Marion - Het is 4,5 uur rijden met goed verkeer zoals gisteren. Ongeveer 300 mijl.

@Sophie - We willen de timeshare al jaren kwijt maar raken hem dus aan de straatstenen niet kwijt. Het onderhoudsbedrag wordt steeds hoger en we willen liever iets met uitzicht op zee.

@Tineke - Ricks vader doet het gelukkig nog prima, maar inderdaad goed voor Rick om hem vaker te zien.

@Petra - Ik vind het ook een heel makkelijk vol te houden dieet, maar ik ben al nooit een zoetekauw en kan heel goed zonder brood en pasta e.d.

Sophie zei

oh wat jammer zeg, dat jullie 'm niet kwijt raken. Hopelijk ooit dan!