Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, mei 13, 2019

Over een druilerige maandag

Het is altijd weer even wennen om op maandagochtend wakker te worden na zo'n leuk weekend. Maar Ricks wekker gaat om zeven uur af en ik ben eigenlijk ook wel klaar om op te staan. Ik blijf nog even op mijn telefoon lezen en ga dan ook naar beneden.

Het regent en is voor de tijd van het jaar heel koud met maar acht graden. Dan ben ik blij dat ik de stok van personal training achter de deur heb op maandag. Na mijn ontbijt vertrek ik dan ook naar Anytime Fitness.

Daar maak ik eerst de machine schoon voor ik erop ga staan. Het uur cardio gaat snel want een paar mensen rennen op de loopbanden en ik volg hun tempo. Na precies een uur heb ik mijn tienduizend stappen bijeen.


Wat zou ik graag willen dat ik de wc hier niet zou hoeven te gebruiken, maar ik drink nogal wat water en dat halve uur personal training na de cardio is net te lang om niet te gaan. Ook vandaag is het weer smerig. Sharon hoopt dat Anytime Fitness een keer komt kijken en ziet wat een slechte naam deze sportschool hen geeft.

Het halve uur met gewichten gaat weer snel voorbij. Intussen komt de regen gestaag naar beneden en ik vrees voor mijn hibiscus buiten op het deck. Zaterdag hebben we bij de kwekerij waar we hem kochten even nagevraagd en de gele blaadjes zijn inderdaad door teveel water. Hij zei dat zij er met zoveel regen ook last van hebben.

Voor mijn lunch besluit ik naar Roll Play te gaan. Daar hebben ze goede pho en kan ik ook noedels hebben. De shirataki noedels hebben weinig koolhydraten aangezien ze van paddenstoelen gemaakt zijn. Ik ben er nog niet over uit of ik ze ook echt lekker vind want ze zijn wat taai. Toch smaakt de soep me prima.


Op mijn lijstje in Vienna staat als eerste de Jewelry Doctor. Een aantal maanden geleden brak mijn Pandora ketting met de jurken van de Disney prinsessen eraan. Na Ricks cadeautje gisteren wil ik die graag gemaakt hebben. Gelukkig is niets te moeilijk voor deze juwelier.

Bij de Giant werk ik een boodschappenlijstje af en ga dan als laatste naar het postkantoor. Zaterdag vroeg een Facebook vriendin in Ohio of ik voor haar een oranje Holland tasje kon scoren. Rick en ik kregen er beiden een dus ik stuur een ervan naar haar op. Wel opvallend dat er Holland op staat. Geen wonder toch dat buitenlanders Nederland zo noemen.

Alles is wel extra groen met al deze nattigheid en druppels maken altijd mooie plaatjes

Intussen is de regen afgelopen en komt er af en toe wat zon tevoorschijn. Dit weer maakt dat ik me niet opperbest voel dus de rest van de middag vermaak ik me met lezen en spelletjes spelen. De rust helpt ook na het drukke weekend.

Rick komt vroeg thuis en daardoor eten we ook lekker op tijd. Het wordt vanavond onze Indiase maaltijd. Kip met de mosterdbladeren en spinazie blikjes erbij over bloemkool-broccoli rijst. Het blijft een zeer smakelijke maaltijd vooral op een koelere dag als vandaag.

Dan gaan de voeten omhoog en de tv aan. De voorspellingen voor de rest van de week zijn gelukkig een stuk beter.

3 reacties:

Petr@ zei

Niks aan, een regendag. Hier begint het wat beter te worden; temperaturen omhoog en een lekker zonnetje.

Ik denk dat Holland beter klinkt dan The Netherlands. Ik vind het zelf ook lastig in het buitenland want ik weet nooit welk woord zij kennen.

Marion2 zei

Een rustig dagje is ook wel eens fijn en nodig.

Wat vervelend dat het zo vies is in de sportschool. Groot gelijk dat je het apparaat eerst schoonmaakt. Doe ik ook in het vliegtuig sinds ik heb gelezen wat zich daar allemaal bevindt.

Petra zei

@Petra - Ik vind Holland ook veel makkelijker om te zeggen dan Netherlands.

@Marion - Inderdaad, ik maak alles in het vliegtuig ook altijd schoon met meegebrachte doekjes