Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, mei 22, 2019

Over een lange wandeling over het W&OD pad

Rick staat om zeven uur op en wonder boven wonder ben ik ook klaarwakker. Vroeger dan hij van mij gewend is kom ik dus nog voor half acht naar beneden. Het is weer prachtig weer en dat helpt. Ik hoop dat het me morgen weer lukt.

De koffie pruttelt en ik maak mijn ontbijt van een cracker met brie en twee mini komkommertjes. Dan loop ik hard op de plaats voor een half uur. Zo heb ik 5000 stappen bijeen, de rest volgt later.

Als ik klaar ben is het pas half negen en ik neem van de extra gebruik om mijn tas in te pakken en de was op te vouwen. Dan vertrek ik naar het Community Center waar ik om half tien met Cory heb afgesproken om te gaan wandelen.


Wie er ook komt (en dat zijn veel vrouwen want er is van alles te doen in het Community Center), geen Cory. Om kwart voor tien sms ik haar maar eens. Ze had opeens bezoek van haar huisbaas en is dus verlaat.

Niet getreurd, ik ga op een bankje in de zon mensen kijken. Net na tienen is Cory er en we lopen in westelijke richting op het W&OD pad. Ik weet meteen weer waarom ik Orion hier niet heen kan nemen. De fietsers zoeven in volle vaart vlak langs ons. Als Orion daar een van omver zou gooien zou die persoon flink gewond zijn.

De kamperfoelie staat in volle bloei en staat met enorme struiken langs het pad. Het is werkelijk alsof we door een parfumwinkel lopen, zo'n lekkere zoete geur hangt er. Het verbaast me ieder jaar weer hoe de natuur hier van helemaal dood binnen een maand een jungle wordt.
In de verte zien we op een gegeven moment een hert staan. Een oudere dame vertelt ons dat ze een baby bij zich heeft, maar die is niet te zien. Ik bedenk me dat ik het eigenlijk heel erg mis langs dit pad te lopen en neem me voor het weer vaker te gaan doen.

Wij lopen tenminste vijf kilometer en dan wil Cory mij trakteren op een koffie omdat ze me heeft laten wachten. We lopen de Whole Foods binnen en ik bestel een hibiscus ijsthee. Die houd ik er in, erg lekker en verfrissend en niet gezoet.

Dan neem ik afscheid van Cory met de afspraak dat we dit vaker gaan doen. Volgende week lukt niet maar hopelijk de week daarna. Dit is ook weer zo iemand met wie ik geen gebrek aan gesprekstof heb.

Orions medicijnen zijn eindelijk klaar dus ik loop naar de Walgreens om ze op te halen. Dan ga ik huiswaarts waar ik een welverdiende douche neem. Intussen bedenk ik me waar ik wil gaan lunchen.

Omdat ik de bloemkoolrijst met zalm bowl van Zoe's Kitchen maar niet uit mijn hoofd krijg wordt het die. Ik smul er weer van op hun terrasje. Ik hoop dat dit op hun menu blijft staan want het is een van mijn favoriete lunches geworden!

Bij de Giant haal ik nog een paar benodigdheden voor onze reis morgen en gooi dan bij de Shell het DRAAKJE weer vol. Inmiddels is het 23 graden en de rest van de middag besteed ik op het deck met mijn weer spannende boek.
Orion vindt het altijd erg leuk op het deck

Rick komt vroeg thuis en we bestellen een salade van Plaka Grill als avondeten. Bij mij zijn ze de tomaten en komkommers vergeten en die wil ik nu juist graag. Rick heeft nog wat tomaat over van zondag en snijdt die voor mij in stukjes. Het smaakt verder erg lekker.

Het blijft nu natuurlijk langer licht dus Rick vindt na het eten nog allerlei klusjes in de tuin. Ik ben klaar met de dag en ga in mijn luie stoel tv kijken. Morgen eerst een rondleiding en dan op naar het strand. Ik zie ernaar uit!

7 reacties:

Anoniem zei

Fijne dagen aan het strand! Ik lees je blog nog steeds elke dag met veel plezier. Groet uit Amstelveen, Annebep

Petr@ zei

Ik heb weer (mee)genoten van het W&OD pad. Hopelijk ga je vaker.

Succes met de rondleiding en veel plezier in North Carolina

Marion2 zei

Wat een fijn vooruitzicht weer! Vind het altijd erg leuk om erover te lezen.

Ik benijd je om het warme weer. Hier moet de zomer nog beginnen, ik loop nog steeds met jas en lange mouwen (maar waarschijnlijk vanmiddag en morgen wel lekker weer).

Hester zei

Die bloemkoolrijst & zalmbowl ziet er inderdaad heerlijk uit! Leuk dat er bij jullie zo veel lunch opties zijn, als in: andere dingen dan broodjes of standaard salades die lekker vullend en gezond zijn.

babarage zei

Ik zag van de week weer hoe je zalm in de airfryer maakte. Wat een goed idee. Gisteren zelf uitgeprobeerd, nog waf tomaatjes en een paprika die op moest naast de zalm in het mandje en gaan. Ideaal! Die hou ik er in.

Vorig jaar kennis gemaakt met Zoës kitchen, prima bevallen. Dus die staat dit jaar weer op ons lijstje. Zeker nu ik weet dat ze kha opties hebben :).

Petra zei

@Annebep - Dank je!

@Petra - Ik was vergeten wat een oase het is, ben zeker van plan vaker te gaan.

@Marion - Het is hier zoals altijd opeens volop zomer inderdaad.

Petra zei

@Hester - Ze hebben heerlijke kabobs en hun sausjes zijn ook zo lekker.

@Babarage - De zalm komt er echt zalig uit. Goed idee om er tomaat en paprika bij te doen.