Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, mei 09, 2019

Over een lekkere lunch met Rick

Als ik om kwart voor acht wakker word is er een sms van Sharon of we om half elf kunnen beginnen. Ben ik niet zo blij mee, maar ik heb ook geen reden om te zeggen dat het niet kan. Ik wil gewoon altijd zo snel mogelijk klaar zijn met sporten.

Dan neem ik maar de tijd om Orion uit te laten. Het is bewolkt maar niet koud. Echt koud zal het nu niet meer worden. "Koud" voor deze tijd van het jaar is 16-20 graden. Mijn ontbijt bestaat uit een cracker met brie en mini komkommertjes. Even overweeg ik, nu ik toch meer tijd heb, om een nitro brew bij Starbucks te halen maar ik zet toch maar koffie thuis.


De pioenrozen en irissen bloeien in de buurt

Bij Anytime Fitness is het weer eens heel vies. Er ligt van alles op de vloer en als ik naar de wc ga is die in de dameskleedkamer gewoon te goor om te gebruiken. Gelukkig is er ook nog een unisex wc. Mijn uur cardio gaat snel en nog voor Sharon er is ben ik klaar.

Sharon heeft de erbarmelijke staat van de dames wc ook gezien en stuurt een berichtje naar de manager. Die man is zo lui als het achtereind van een varken. Ik zou willen dat er gezondheidsinspecties waren voor sportscholen. Als Sharon hier geen personal trainer was zou ik lid worden van de andere sportschool in Vienna.

Blij dat het uitsloven weer gedaan is vertrek ik om half elf huiswaarts. Daar werk ik wat administratieve dingen af en als Rick sms-t dat hij terug is van zijn reis naar South Carolina maak ik me klaar om naar Reston te gaan.

Daar hebben we bij Ricks kantoor afgesproken. Ik kom er nota bene eerder aan dan Rick. Het duurde lang voor hij zijn koffer had en de lange weg naar zijn auto had afgelegd. Een tiental minuten later zie ik zijn vrolijke lach weer. Hij is blij terug te zijn en de presentaties waren zo goed ontvangen dat er speciaal naar hoger op over is geschreven. Altijd goed!

We lopen het Reston Town Center in en vragen een tafel op het terras van Clyde's. De hostess is tot onze verrassing Saskia's vriendin Alexandra, die ze al sinds de basisschool kent. We praten even bij want Alexandra hoopt in Richmond te gaan werken en daarom hoopt zij dat Saskia door zal gaan in Richmond. Maar daar kunnen we nog geen zinnig woord over zeggen.
Online had ik een soft shell crab gerecht op het menu gezien, maar tot mijn teleurstelling staat dat niet op het papieren menu. Het blijkt dat dat gerecht pas vanavond voor het eerst op het menu zal staan. De chef heeft het nog niet klaar dus ik vis achter het net. Gelukkig is de zalmsalade, die Rick en ik beiden kiezen ronduit heerlijk. 

Rick gaat nog even werken en heeft dan een afspraak met zijn orthopeed. Na het bekijken van de MRI en CAT scan vindt de dokter het beter om het twee maanden aan te zien voor beide schouders. Hij vindt dat Ricks schouders zodanig hersteld zijn dat hij (gelukkig) liever niet opereert. Rick moet zijn schouders ontzien en ervoor zorgen dat er verder niets mee gebeurt.

Op mijn terugweg ga ik eerst bij Bird Watchers kijken of de kolibrie voeders er al zijn. Dat is niet het geval dus ik ga morgen terug. Bij Giant haal ik benodigdheden voor ons avondeten en gooi dan als laatste de van vol bij de Shell.

Intussen is het zonnig en lekker warm met een graad of 26. Ik begin in mijn volgende Nora Roberts en die is al meteen weer spannend. Ik ben dan ook verbaasd als ik Rick hoor toeteren dat hij er aankomt.

We genieten op het deck van een bloody Mary voor mij en een biertje voor Rick. Dan gaan we avondeten maken. Ik heb de komkommersalade al klaar staan. Daarbij hebben we barramundi en de bloemkool tots. Het smaakt weer opperbest vooral omdat we buiten kunnen eten.

Dan gaan de voeten omhoog en lees ik verder in mijn boek terwijl Rick een film kijkt op zijn laptop. Het is een film, die hij in het vliegtuig begonnen is en die ik ook graag wil zien, Marwen. Het was een leuke dag!

5 reacties:

Anoniem zei

Ik wil ook altijd het liefst 's ochtends sporten. Ik vind het heel erg leuk om te doen, maar het is toch altijd een heerlijk gevoel als het achter de rug is. Wat vies trouwens van de sportschool zeg. Ik kan daar echt slecht tegen, brrrr.

Ik herken Rick's film "even afzien" ook, alleen heb ik het afgelopen jaar zo ontzettend veel gevlogen dat ik films gewoon op de volgende vlucht kon afzien. Zo vloog ik begin Maart na Vancouver en kon de film over Tonya Harding op de terugweg niet afzien, dus heb ik hem gewoon drie dagen later op mijn vlucht naar Atlanta alsnog bekeken. Hihih. Die tijd ligt nu gelukkig achter me :)

Grts,
Judith

Anoniem zei

Ik sport ook altijd in de ochtend, 's middags echt geen zin meer.
Ik haat vieze wc's bah. Jammer dat Sharon alleen in de die gym training geeft.
Alvast een zonnig en gezellig weekend, Bea

Anoniem zei

Ik houd niet zo van sporten maar probeer toch iedere ochtend mijn rek-en strekoefeningen te doen. Moet wel een beetje soepel blijven op mijn leeftijd.
Die lunch ziet er best lekker uit. Maar wat mij nu altijd opvalt dat de groente nooit gaar is.
Het lijkt wel of, zoals deze boontjes, nog geen 5 minuten in de pan hebben gezeten. Bovendien,valt mij ook op, dat ze altijd die uiteinden er aan laten zitten. Ik haal die er altijd af. Ook de broccoli is nooit gaar, vreemd. Amerikaanse gewoonte ?? Ik heb mezelf maar eens op asperges getrakteerd. Wel de witte hoor, heerlijk met ei en gesmolten boter en een moot zalm erbij.
Fijn weekend en Moederdag .
Groetjes Wil

Petr@ zei

Wat een fijn compliment voor Rick dat ze zelfs naar het hoger management een bericht sturen hoe goed zijn presentatie was!

En ook fijn dat hij vooralsnog niet geopereerd hoeft te worden. Rust helpt echt en vooral veel geduld. Schouderblessure geneest heel langzaam.

Fijn weekend!

Petra zei

@Judith - Voor mij is het echt een moeten dat sporten. Ik vind het wel leuk om bijvoorbeeld een lange hike te doen of met een kayak de rivier op te gaan, maar die dagelijkse cardio vind ik niet leuk.

@Bea - Het ziet ernaar uit dat we de zon weinig te zien zullen krijgen dit weekend. Fijne Moederdag!

@Wil - Oh, die groentes hadden van mij niet meer gekookt hoeven worden. Ik heb ze liever knapperig. Deze waren perfect bereid. Lekker asperges!

@Petra - Ik ben blij dat die dokter niet meteen naar het mes greep. Een operatie moet toch alleen als het niet anders kan.