Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, mei 21, 2019

Over een middag bij de tandarts en een gezellig happy hour

Net als ik wakker word om half acht loopt Rick de kamer binnen. Met zijn gewoonlijke zonnige glimlach verklaart hij dat het een schitterende dag is. Inderdaad schijnt de zon volop en is het 17 graden. 

Mijn hoofd staat er niet erg naar want ik moet vanmiddag naar de tandarts en daar maak ik me dagen van tevoren al druk om. Ik weet dat het onzin is maar toch overheerst het mijn gedachten. 

Na mijn ontbijt van een opgesneden tomaat en een met brie besmeerde cracker ga ik naar boven. Daar doe ik mijn iets meer dan een uur op de elliptische machine. Orion slaapt weer lief naast me. 

Als ik klaar ben neem ik hem de tuin in voor zijn snoepjes spel. Niet lang want er staat een koel windje en in mijn bezwete plunje krijg ik het al gauw koud. Dan maar gauw onder de douche. 
De tijd begint ook al te dringen en ik ga snel een Med salade met kip eten bij Noodles & Company. Thuis poets ik mijn tanden nog een keer en dan is het tijd voor de tandenbeul, zoals we die vroeger noemden. Alleen is Jennifer Bobbio absoluut geen beul dus ik weet dat ik bij haar in goede handen ben. 

Keurig om een uur word ik naar achteren geroepen. Een assistente bereidt alles voor en dan komt dokter Bobbio binnen. Tot mijn verrassing is ze hoogzwanger en ik feliciteer haar hartelijk. Het is hun derde kindje, het tweede meisje en ze gaan haar Giuliana noemen. Ik heb geluk dat ik dr. Bobbio nog tref want donderdag gaat ze ingeleid worden. 

De reden dat ik per se dokter Bobbio wilde is dat zij weet dat ik fibromyalgie heb en ook dat ik meer verdoving nodig heb dan de meeste mensen. Ze verdooft me dan ook perfect, ik voel niets van het wegboren van de oude kroon. 

Dan moet ik een tijdje wachten terwijl ze bezig is met een andere patient. Als ze terugkomt gaat ze mijn kies "opbouwen". Ze maakt een soort bobbel waar de kroon op gaat passen. Dat duurt best lang want ze is heel precies. Daarna wordt mijn gebit opgemeten door de machine, die de nieuwe kroon gaat maken. 

Tegen de tijd dat ze daarmee klaar is  het al drie uur en lig ik dus al twee uur in de stoel. Nu mag ik gaan waar ik wil want het duurt 35 minuten om de kroon te maken. Ik lees wat in de wachtkamer en na 35 minuten ga ik terug in mijn stoel. 

Nu moet de kroon gepast worden en de nodige roentgenfoto's gemaakt. Na heel wat bijslijpen en nog meer foto's is het dan eindelijk tijd de kroon te plaatsen. Ik krijg nog iets meer verdoving want de zenuwpijnen zijn terug. 

Om vijf voor vijf zit de kroon erin en is dr. Bobbio tevreden over haar werk. Ze geeft me een grote hug en bedankt me voor mijn geduld. Ik wens haar een ongecompliceerde geboorte van haar kindje. Dan betaal ik de bijna duizend dollar die de verzekering niet zal betalen en verlaat bijna dansend de praktijk. Klaar en hopelijk duurt het lang voor de volgende kroon vervangen moet worden!

Rick is speciaal voor mij vroeg thuis gekomen, zo lief! Hij brengt me naar Red Galanga voor het maandelijkse happy hour daar. Lea Ann zit er al en Carolyn, Suneeta en Kirsten volgen. Het wordt zo gezellig dat ik niet eens doorheb dat het na zevenen is als Rick me sms-t dat hij op de parkeerplaats op me wacht.

Het is zo leuk dat een aantal van deze vrouwen elkaar niet kenden voor vanavond. Toch wordt het gesprek geanimeerd en soms ook heel persoonlijk. De sashimi smaakt weer heerlijk en ik krijg een warm gevoel van het feit dat ik zoveel leuke vrouwen in mijn kennissenkring heb. 

Als ik aankondig dat Rick op me wacht vragen de anderen hun rekeningen ook. We hadden nog uren door kunnen praten. De onderwerpen zijn ook zo uiteenlopend en iedereen krijgt haar verhaal in. Ik ben heel blij dat ik dit groepje gestart ben. 

Thuis gaan de voeten opgelucht omhoog. De verdoving is uitgewerkt en de kroon voelt alsof hij er altijd al is geweest. Nu tijd om lekker te gaan genieten van de zomer want als het goed is hoef ik tot november niet meer naar een dokter of tandarts. 

6 reacties:

Anoniem zei

Zucht van verlichting weer voor je ,dat je kroon geplaatst is.
Wist niet dat het zoveel werk was een kroon plaatsen..
Zie dat het behoorlijk warm weer word bij jullie en dat zo ineens..
Leuk dat het het zo gezellig was met vrouwen onder mekaar.
Dan verheug je je er weer op voor de volgende keer.

Groetjes Joke

Petr@ zei

Fijn dat alles in één keer kan. Hier wordt de definitieve kroon pas na 3 weken geplaatst. Maar wordt dan ook niet op de praktijk gemaakt en de prijs ligt ook een stuk lager dan bij jullie.
Maar jij bent er mooi vanaf!

Heel fijn om zulke leuke en lieve mensen om je heen te hebben!

Anja L. zei

Wat een opluchting hè, ik ga altijd zowat huppelend naar buiten zo blij ben ik altijd dat het weer achter de rug is. Bij onze nieuwe praktijk maken ze inderdaad ook meteen de definitieve kroon.
En dan had je ook nog een gezellige borrel dus je hebt de dag toch leuk afgesloten!
Fijne woensdag!

Marion2 zei

Dat was een enorm lange zit! En wat een geluk dat je eigen tandarts er nog was.
Hier wordt de kroon bij een tandtechnisch laboratorium gemaakt en krijg je tot hij klaar is, dat duurt een week of twee, een noodkroon. Ook hier is het erg duur. Dit jaar had ik de pech dat ik een brug moest, kostte 2400 euro :(.
Nu heerlijk genieten van de zomer!

Hester zei

Fijn dat het allemaal zo goed is gegaan! Zo zie je maar hoe belangrijk het is dat dokters, tandartsen etc. naast hun medische expertise ook de nodige sociale vaardigheden bezitten. Je kunt er nu weer even tegenaan en de volgende keer ben je waarschijnlijk een stuk minder nerveus! Dat happy hour ziet er erg gezellig uit. Ik vind het altijd leuk om te lezen dat je zo veel met vriendinnen onderneemt! Lief van Rick dat hij eerder naar huis is gekomen.

Petra zei

@Joke - Ja, morgen een heel warme rondleiding. Ik hoop dat we geen onweer over ons heen gaan krijgen.

@Petra - Ik vind het heel fijn dat alles in een keer kan bij deze tandarts. Het is een lange zit maar dan ben je ook klaar.

@Anja - Ha, ik heb ook even een dansje gedaan, LOL.

@Marion - Het zijn bedragen waar je U tegen zegt!

@Hester - Ik haal de schade van vroeger toen ik nog onder het juk van mijn moeder leefde in ;)