Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, mei 05, 2019

Over een reis rond de wereld en Cinco de Mayo

Zaterdag

Na heel vreemde dromen gehad te hebben, wel leuk maar ik herinner me alleen dat ik van alles cultureels deed met een Afrikaans Amerikaanse familie. Allemaal heel hartelijk en lekker grote diners maakten ze. Geen idee waar dat vandaan kwam.

Als Rick om kwart voor acht opstaat lees ik nog even op mijn telefoon en volg hem dan. We gaan de nieuwe Starbucks drive thru in Vienna uitproberen. Daar hebben ze wel het eten dat we willen, maar nog niet mijn geliefde nitro brew. Die moet volgende week komen.


Vandaag is de eerste zaterdag dat de boerenmarkt in Vienna opent. We praten er met Tara en Julie, die beiden voor een zetel in het stadsbestuur kandidaat staan. Dit jaar is het nogal een verhitte competitie maar zij zijn de twee waar Rick en ik dinsdag op zullen stemmen.

Verder zien we niet veel van onze gading op de markt. We rijden naar de Starbucks het dichtst bij ons huis waar ze wel nitro brew hebben. Thuis drink ik die op en doe ook meteen 5000 stappen op de plaats. Intussen print Rick de kaart voor de ambassades in Washington, die vandaag open zijn, uit.

We gaan naar Passport DC, ambassades van over de hele wereld hebben hun deuren geopend. We hebben een parkeerplaats gereserveerd via de Spot Hero app in een garage bij Dupont Circle. Rick laat zijn pas zien en we krijgen een kaartje en kunnen zo parkeren. Die app ga ik vaker gebruiken!

De meeste ambassades liggen langs Embassy Row aan Massachusetts Avenue. Dit evenement is altijd heel populair. We lopen langs de ambassade van Trinidad en Tobago waar een steel band moderne liedjes speelt. De rij om naar binnen te gaan is veel te lang dus dat slaan we over.

Ook bij Peru ernaast is er een te lange rij maar is er dansen buiten. We kijken even en lopen dan naar de Filipijnse ambassade. Daar is alleen buiten wat te zien. Ik neem een foto van de mensen in klederdracht en dan lopen Rick en ik een stukje terug naar de ambassade van Uzbekistan.


Daar staat niet zo'n lange rij maar het is binnen erg interessant. Er hangen allemaal gewoven doeken en ook hier weer mensen in klederdracht. Iedere keer als ik de ambassade van zo'n voor ons onbekend land inloop krijg ik meteen de neiging er een reis heen te boeken.


Tegenover de Filippijnse ambassade staat een Sate Truck. Daar bestellen Rick en ik kipsate en salade voor onze lunch. Het smaakt heel erg goed! Ze hebben ook andere Indonesische gerechten, maar die lijken ons erg zwaar als lunch.

Intussen is de nood hoog bij mij en we sluiten aan in de rij voor de wc in een Panera restaurant. Eigenlijk moet je daarvoor iets kopen om de code te krijgen, maar iedereen houdt gewoon de deur voor elkaar open.

Na deze pit stop gaan we enthousiast verder. Het is inmiddels een vrij drukkende 23 graden maar het blijft gelukkig droog. De volgende ambassade waar we binnengaan is Irak. Er zijn hier veel kunstenaars, die hun werk verkopen, en we lezen over de eeuwenoude geschiedenis van het land.


De rijden bij Botswana en Argentinie zijn te lang maar Rick wil ondanks de lange rij daar de ambassade van India binnen. Het duurt bijna drie kwartier voordat dat lukt en dan zijn we teleurgesteld want er is maar weinig te zien. Het dansen buiten is veel leuker.


De Indonesische ambassade aan de overkant is echter verreweg onze favoriet. Het pand is een oud landgoed dat in 1903 door een bekende Washingtonian familie is laten bouwen. Het is prachtig van binnen en de Indonesische beelden passen er heel goed in.

Buiten kun je bij drie food trucks Indonesisch eten kopen en er is een Indonesisch marktje, dansen en muziek. Bij dat marktje kopen Rick en ik een paar sauzen om met bloemkoolrijst te eten. Het Indonesische winkeltje blijkt in Maryland te zijn. Misschien de moeite waard om eens een bezoek te brengen.









Bij de Marokkaanse ambassade krijgen we thee en zien we een muziekgroep in klederdracht. Bij Albanie hebben we net onze kans een reis erheen te winnen gemist. Costa Rica en de Domenicaanse Republiek, die beiden bij de Spanish Steps liggen versterken onze wens die landen te gaan bezoeken.




Opeens lijken de wachtrijen een stuk minder en lukt het om ook de ambassades van Guatemala, Kenia en Haiti te bezoeken. Die laatste is onverwachts mooi met veel kunst aan de muren. Je denkt bij Haiti niet aan een vakantieland, maar er liggen wel toeristenbrochures.


Jammer genoeg kunnen we de ambassade van Kameroen niet in. Daar werd een protesteerder, die de ambassadeur aanviel, gearresteerd en het geheel is door de politie afgezet. De boosdoener staat er nog triomfantelijk bij te kijken.

Het is nu een paar minuten voor vieren en om vier uur gaan de deuren dicht. We kunnen nog net de Koreaanse ambassade in en dan is het gedaan voor vandaag. Zoals altijd was het weer superleuk! We hopen volgende week de Europese ambassades te kunnen gaan bezoeken.

Terug thuis geven we Orion zijn wandeling en rusten we even uit na vijf uur lang op onze voeten te hebben gestaan. Dan rijden we naar Clarendon en gaan bij Bar Bao daar met een mint julep, het speciale drankje daarvoor, de Kentucky Derby kijken.

Dat is zoals altijd een spannende race. We denken dat Maximum Security gewonnen heeft, maar al gauw slaat de blijheid van dat team om in teleurstelling. Maximum Security bleef niet in zijn baan en hinderde daarbij twee andere paarden. Hij wordt gediskwalificeerd en het tweede paard wordt de winnaar. Dat is in de eeuw dat de Kentucky Derby bestaat nog nooit gebeurd.

Voor ons avondeten lopen we naar de overkant waar we gereserveerd hebben bij Pamplona, een Spaans tapa's restaurant. Daar kun je voor $35 per persoon zoveel tapa's eten als je maar wilt. De porties zijn kleiner dan als je per stuk bestelt dus Rick en ik proberen er heel wat.

Moe van de superleuke dag gaan we huiswaarts. Intussen plenst het en dat zal het morgen de hele dag blijven doen. Hebben wij even geluk gehad vandaag!

Zondag

Tot mijn verbazing is het kwart over acht als ik wakker word. Ik geloof eerst mijn ogen want het is heel lang geleden dat ik zo lang doorgeslapen heb. Rick ligt ook nog in diepe rust en ik doe zo stil mogelijk want hij heeft zijn slaap hard nodig.

Het regent en daardoor is het donker in de kamer. Wellicht sliepen we daarom zo goed. Om kwart voor negen zijn we beiden present en na Orions wandeling rijden we naar Starbucks. Daar staan onze via de app bestelde koffies al klaar.

Rick neemt de egg bites maar ik wil liever van Panera bestellen. We halen mijn broodje met ham, ei, spinazie en tomaat op en gaan dan Pokémon Go spelen. Ik moet een aantal raid opdrachten vervullen en dat doe ik op een raid na. Die moet de komende week maar.

Thuis ga ik op de plaats hardlopen. Rick haalt de ladder naar boven want vorige week zag ik opeens dat onze foyer ramen beiden op een kier openstonden. Het blijft een raadsel hoe dat kan want Rick heeft ze toen we de kerstversieringen opruimden zeker dicht gedaan.

Een beetje eng is het wel hoewel we ons niet kunnen voorstellen dat iemand midden in de nacht met een ladder die ramen op een kiertje heeft gedaan. Nu zijn ze in ieder geval op slot.

Met zo'n regenachtige dag hebben we zin in een film. We rijden naar Tysons Corner mall en gaan daar eerst in de food court lunchen. Er zijn een aantal goede keuzes voor ons en na wat wikken en wegen gaan we beiden voor Libanees.

Daar krijgen we geen spijt van want de fatoush salade met kip shawarma en knoflook saus is voor herhaling vatbaar. Ik bedenk me dat ik hier ook weleens kan gaan lunchen want meerdere restaurants hebben bijzondere salades.

De film wordt Long Shot met Seth Rogen en Charlize Theron. Wat een superleuke film is dit! Een beetje cru maar dat is juist ook grappig. We liggen regelmatig dubbel, een echte aanrader!

Het regent nog steeds als we weer buiten komen. We gaan thuis wat computeren en dan gaan we Cinco de Mayo vieren bij Rango's. Daar lopen we in de plenzende regen heen. We zijn vroeg en dat is maar goed ook want er zijn nog net twee stoelen open aan de bar.

We genieten eerst van een drankje en een paar tortilla chips met salsa. Intussen wordt het steeds drukker en al gauw staat het hele restaurant vol en zijn alle tafels bezet. Wij bestellen onze maaltijden.

Ricks margarita

Voor Rick de garnalen en biefstuk fajita's, hij eet stiekem drie van de tortilla's erbij op. Ik neem weer de superlekkere ceviche en daarna de vissoep. Die laatste heb ik nog nergens op het menu gezien en ik vind het een van de lekkerste soepen, die ik ooit heb gegeten.

De regen is eindelijk opgehouden als we huiswaarts gaan. Wat een leuk weekend was dit! Volgend weekend ziet er net zo leuk uit. In mei is er altijd zoveel gaande. Nu moet Rick wel even werken want eigenlijk had hij niet zoveel plezier mogen hebben. Allemaal een fijne week gewenst!

PS: Toen we naar ons avondeten reden prikte mijn beha opeens erg. De beugel ervan stak uit en dat voelde niet fijn. Ik heb die beha's nog niet zo lang geleden gekocht dus thuis schrijf ik op Facebook naar Macy's. Hun klantendienst persoon vanavond, Kristy, doet van alles om uit te vinden wanneer ik de beha heb gekocht en wat ze kunnen doen. Uiteindelijk krijg ik, zonder nog een bon te hebben, $20 terug op mijn rekening. Amerikaanse service, ik blijf het bijzonder vinden.

PS2: Reacties vind ik nog altijd erg leuk ook al denk je dat wat je wilde zeggen al gezegd is. Ik wil wel van jullie weten welk land op jullie verlanglijst staat om te bezoeken.

20 reacties:

naomi zei

Je weekend klinkt als zeer leuk en geslaagd. Toch besloten om de herdenking dit jaar niet bij te wonen bij het carillion. Ik ben nu nieuwsgierig of de ambassades hier in Den Haag ook open dag hebben.

Mijn bucket list:
1. Tokyo en Japan
2. Hawaii
3. Canada
4. Oostenrijk

Zeer veel zijdig en allemaal heel anders.
Liefs naomi

Miek zei

Wat een leuk weekend !

Ik zou graag een rondreis maken door Polen, Estland, Letland en Litouwen.
En ook nog andere delen van Amerika staan op mijn lijst ...

Karin zei

Werkelijk waardeloos als de beugel van je BH uitsteekt, al helemaal als hij nog niet zo oud is.

En op mijn verlanglijst staan:
- Alle Disneyparken (moet alleen de Aziatische parken nog)
- Route 66
- Mount Rushmore
- Hawaii
- het Atlantis hotel op de Bahama's. (Daar zijn jullie volgens mij ooit geweest toch?)
\en nog wel wat bestemmingen dichterbij.

Nancy zei

Leuk dat je de ambassades kunt bezoeken.
Bovenaan mijn lijst van landen die ik nog wil bezoeken, staat Australië. Verder ook nog Namibië en Zuid-Afrika en in Europa de Baltische staten.

Sonja zei

Wat een superleuk weekend! Prachtige foto's, heel bijzonder die inkijkjes in de ambassades.

Jeanny zei

Onze vakantielijst: Noorwegen, Alaska, West Amerika (nogmaals), Zwitserland enz. Altijd leuk om weg te dromen. Leuke blog heb je weer geschreven!

Marion2 zei

Zo leuk om al de ambassades te kunnen bezoeken! Ik zou ook helemaal geïnspireerd raken
om naar bepaalde landen te willen. Ik wil nog naar heel veel landen. Mijn top 5 is:
Japan (gaat deze zomer in vervulling), Costa Rica, Bali, Australië en Zuid-Afrika.

Over reacties gesproken: ik zag een heel vreemde (of ligt dat nou aan mij) onder je blog van vrijdag.

Tineke zei

Wat een leuk weekend heb je gehad. Wij zijn dit weekend in Berlijn geweest bij onze zoon die daar woont. Heel veel gezien maar dat was nog maar een heel klein stukje van alles wat daar aan cultuur en kunst is.
Onze lijst: Het hoge noorden van Zweden bezoeken en Zuid Afrika.
Waarschijnlijk gaan we dit jaar nog naar Madeira.

Anoniem zei

Dat was een cultureel weekend zeg met al die open ambassades, leuke foto's ook! Op ons lijstje staat Colorado op nr. 1, verder ook nog IJsland, Indonesië, Lanzarote en Nieuw Zeeland. Groetje van Henny Breedijk.

Tineke zei

Ik koop alleen nog maar bh's zonder beugel, zit veel lekkerder.
Wij zijn dol op Texel, het eiland gevoel, lekker dichtbij en gaan er tegenwoordig 5 tot 6 keer per jaar heen; samen of met kids en kleinkids of we ontmoeten er broer en zussen.
Dochter met gezin is weer in nederland , ze hadden het erg naar hun zin gehad; een warm bad. De grotere kleinkids spraken weer engels met hun vriendjes en de nederlandse school hebben ze met koningsdag bezocht.

Jolanda zei

Leuk, die ambassades! Op mijn valantielijstje staat nog Nieuw-Zeeland, Tanzania, Chili, Noorwegen, Portugal...maar dit jaar wordt het kamperen in Frankrijk. Ook leuk!

Anja L. zei

Wat leuk dat je ieder jaar de ambassades kunt bezoeken.
Ik koop tegenwoordig ook alleen nog bh's zonder beugel want ik wordt gek van die dingen.
Op mijn verlanglijstje staan nog:
Alaska, Australië, Nieuw-Zeeland, IJsland, Baltische Staten.
Jullie hadden weer een goed gevuld weekend.
Fijne maandag!

Anoniem zei

Indrukwekkend wat een mooie dingen zijn te zien op je foto,s,
zeker en ook dat pand van dat oud landgoed,wat mooi van binnen,geweldig!
Wat mensen toch allemaal kunnen maken he,indrukwekkend.

Zelf reis ik nooit, ook zal ik nooit in een vliegtuig of op een boot stappen.
Ook kom of rij ik nooit op een snelweg,(ook niet bij iemand anders in de auto)
waar ik bang voor ben, ga ik niet doen.
Ben en blijf graag hier in mijn omgeving en fiets geregeld ergens heen,
als er wat te zien of te doen is.
Op tv zie ik veel van de wereld ,met reisprogramma,s e.d.
En hier op je blog geniet ik van je foto,s en je reisverslagen.
Zo heeft een ieder zijn ding wat men graag doet.

groetjes Joke

Anoniem zei

Wat gek dat het bij jullie nu zulk rotweer is (of was). Hier was het dit weekend -eindelijk- eens warm. Echt, het was de hoogste tijd want ik was helemaal klaar met het continu koud hebben.

Ik ben gek op reizen dus wil wel naar al die landen, maar Costa Rica en Belize staan zeker op mijn lijstje, als ook Marokko. India en Indonesie trekken mij niet zo.

Grts!
Judith

Anoniem zei

Wat een super leuk weekend hadden jullie. Interessant om al die ambassades te bezoeken.
Ik ben ook gek op reizen maar helaas geen mogelijkheid daartoe.
Zou dolgraag
1 meer van Amerika willen zien,
2 landen als Brazilie, Peru en Chili
3 Noord Europa
4 Granada, Sevilla, Barcelona
5 Australia , Nieuw Zeeland


etc.etc.

Groetjes Wil

Sally zei

Ik zie, terugkijkend nu, terwijl ik al een paar keer gereageerd heb (via de telefoon app, Bloglovin') mijn reactie blijkbaar niet doorkomt, zucht. Afijn, mosterd na de maaltijd om alsnog wat te schrijven nu. Gelukkig reageer ik ook vaak al via Fb:-)
Ik heb o geen hele waslijst aan landen die ik wil bezoeken. Zuid-Afrika, Zambia, Australië en N-Z, Canada. Hier in Zuid Amerika nog een aantal landen, Central Amerika en nog heel wat (caribische) eilanden.

Nancy zei

Weer genoten van je verslag.
Amerika blijft een van mijn favoriete vakantielanden. Begin juni ben ik weer een weekje.

Mijn bucketlist:
1. Vietnam & Cambodja (in juli 2019)
2 Peru ( hopelijk in 2020)
3. Japan (hopelijk ook in 2020 ivm Olympische Spelen)
4. Alaska
5 Filipijnen

Petr@ zei

Wat een super leuk weekend hebben jullie gehad, echt genieten!

Leuk dat de ambassades dit doen elk jaar. Zo krijg je toch een beetje een idee van de sfeer van een land.

Och, mijn reis bucketlist is zo lang! Het liefst zie ik elk land van de wereld.
Voor volgend jaar staat Thailand op het programma (na de examens van de kinderen).
Graag zou ik alle 50 staten van de VS bezoeken (nog 43 te gaan...)
Suriname, Peru, Colombia, Costa Rica, Jordanië (Petra!) allemaal hoog op mijn lijstje.

Jort & Suus - On the road zei

Wat leuk de ambassades ...

Ik heb sowieso Hawaii heel hoog staan! En dan het liefst eilandhoppen.
Verder zou ik graag een keer naar de Galapagos Eilanden willen.

Petra zei

@Allemaal - Superleuk om jullie wensen te lezen! Voor Rick en mij staat een bezoek aan Azie hoog op het lijstje. Gek genoeg blijft Europa telkens maar trekken. Rick wil naar India en dan ga ik wel mee maar daar hoef ik eigenlijk niet heen. Voor mij liever Japan, Indonesie (veel familie geschiedenis) en Thailand. Maar voor mijn 60e (slik) over twee jaar wil ik naar Senegal en Zuid Afrika.

@Marion - Die reactie heb ik weggehaald. IK krijg de afgelopen tijd vaker vreemde Nederlandse spam reacties. Ik wou dat Blogger een optie had om die te blokkeren.