Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, mei 06, 2019

Over een rustgevende maandag

Rick staat voor zijn wekker afgaat op en komt tegen half acht weer naar boven voor zijn douche. Inmiddels ben ik ook wakker en sta op. Rick neemt afscheid en ik heb zo nog meer dan een uur voor ik naar de sportschool moet vertrekken.

Er zijn veel reacties op mijn blog van gisteren, altijd leuk om te lezen. Rick heeft mijn koffie klaarstaan en met een schep collagen protein schenk ik die in. Dan maak ik ontbijt met gerookte zalm en mini komkommertjes. Ik heb besloten dat ik die laatsten veel lekkerder vind dan de tomaat, die ik lange tijd bij mijn ontbijt at.

Vroeger dan gewoonlijk parkeer ik de van langs Church Street en loop naar boven naar Anytime Fitness. Inmiddels probeert de zon tevoorschijn te komen. Ik heb een jas aan, maar had die eigenlijk niet nodig.

Het uur cardio gaat goed en ik heb mijn 10000 stappen ruim bijeen als het tijd is voor de personal training. Sharon heeft weer een pittig half uur in elkaar gezet. Zo zit mijn maandagse anderhalf uur transpireren er weer op. 
Zo groen is het overal! Je waant je in een bos. 

Op de terugweg speel ik wat Pokémon Go en ga dan met Orion op het deck zitten. Ik neem hem ook mee de tuin in voor zijn favoriete spelletje, snoepjes zoeken in het gras. Als de Deense doggen buiten komen kan ik Orion er nog net van weerhouden in de modder langs het hek te rennen. Gelukkig is hij zo dol op eten dat hij liever een lekker botje krijgt.
De irissen bloeien, ik ben er dol op!

Voor mijn lunch ga ik naar Noodles & Company voor de Med salade met kip en zonder pasta. Ik hoef het al bijna niet meer te zeggen, ze kennen me zo langzamerhand. Ik heb een gratis "fountain drink" bij elkaar gespaard en vul mijn beker met sinaasappel 0 calorieen Dasani water. Dit is echt lekker, jammer dat die niet in flesjes te koop is.

Vanochtend kwam een van de kolibrietjes telkens langs maar het lijkt alsof die niet weet hoe hij uit onze voeder moet drinken. Er zit dan ook een vreemd gaas voor. Ik ga bij Bird Watchers eens kijken of ze iets beters hebben.

Dat is niet het geval, maar donderdag krijgen ze nieuwe dingen binnen. Ik ga daar dan wel eerst kijken voor ik iets op Amazon bestel. Ik vind het belangrijk plaatselijke winkels te ondersteunen.

Bij de Giant werk ik mijn boodschappenlijstje af. Ook koop ik er een paar boeketten alstroemeria, een mini orchidee en een gerbera om het binnenshuis op te vrolijken. De Paas lelie is uitgebloeid en de grote orchidee ook. Het staat weer vrolijk als alles in de vazen en op zijn plek staat.

De rest van de middag voel ik me alsof ik op vakantie ben. Ik pak mijn Kindle, doe limonade in mijn Yeti en ga op mijn hangmatstoel liggen lezen. Ik geniet zo van de geluiden om me heen. Er zit weer een specht vlakbij, de kardinaal komt een serenade brengen en eekhoorntjes springen van boom naar boom. Helaas zie ik ook de eerste mug, die dat niet overleeft.

Als Rick thuiskomt maken we samen avondeten. We hebben dit weekend bij de Indonesische ambassade een paar sauzen gekocht. Vandaag proberen we de nasi goreng. We hebben kip, bloemkoolrijst, ui, paprika en erwtjes. Het is zo ontzettend lekker! We willen dat marktje binnenkort een bezoekje gaan brengen.

Wat een heerlijke dag was dit weer! Ik geniet nog even van Ricks gezelschap want morgen vertrekt hij weer voor een paar nachten.

6 reacties:

Petr@ zei

Ik ben jaloers op jullie temperaturen! Hier moest de winterjas weer tevoorschijn komen :(

Ik koop ook zoveel mogelijk in winkels, er verdwijnen er al zoveel. Maar regelmatig ben ik toch op het internet aangewezen omdat ze iets in het dorp niet verkopen of omdat het online echt véél goedkoper is.

Anja L. zei

Vanochtend alweer met handschoenen aan naar het werk gefietst! Bah. Ik wordt echt jaloers van jouw foto´s.
Wat een leuke tuinbank met die pauw! Die zou ik zo in mijn tuin zetten.
Die saus klinkt lekker, zeker in combinatie met bloemkool. Wij aten gewoon Nasi Goreng.
Fijne dinsdag!

Jort & Suus - On the road zei

Mmm. dat klinkt lekker, nasi goreng met bloemkoolrijst.
Zie het hier ook wel eens liggen, maar het houdt me tegen. Toch maar eens proberen dan!

Marion2 zei

Aaah, dat heerlijke weer bij jullie! Op tv hoorde ik de presentator tegen de weerman zeggen: "Wanneer is deze herfst nou eens afgelopen?'. Nou, voorlopig dus nog niet.
Ik had mijn zomerkleding al tevoorschijn gehaald, maar loop nog steeds in mijn winterkleren en heb ook mijn winterjas weer aan.

Ik ben er ook erg voor om lokale ondernemers te steunen. Koop bijvoorbeeld groenten en fruit bij de groenteboer (perfecte kwaliteit en alles van het seizoen en uit Nederland, anders koop ik het niet), kaas bij de kaasboer op de markt en brood bij de bakker.
Op internet koop ik vooral dingen die niet in de buurt verkrijgbaar zijn en kleding (scheelt zoveel rondlopen en zoeken en er is vele malen meer keus).

Anoniem zei

Ook hier veel te koud, net 11 gr. Je kan gewoon niet zonder verwarming. Ben jaloers op jullie
temperaturen.
Toevallig gisteren ook nasi goreng gegeten. Wel met rijst, varkensvlees, ui, knoflook en prei en ei er doorheen. Vergeet vooral de ketjap en sambal niet.
De plaatselijke middenstand heeft aan mij ook een goede klant. Vooral de bakker, de slager en soms de groenteman. Maar de laatste is wel heel erg prijzig. En op de markt altijd boerenkaas en eieren.
Voor kleding heb ik een speciaal adres via internet. Altijd afwachten als er een speciale sale is want dat scheelt heel veel. En ik kan er heel goed slagen, de maat is perfect en de kwaliteit is geweldig.
In de stad is vooral de Bijenkorf leuk maar veel te duur geworden de laatste jaren.
Groetjes Wil

Petra zei

@Petra - Oh, ik maak me ook schuldig aan veel internet aankopen. Amazon is zo makkelijk en heeft bijna alles.

@Anja - Die bankjes zijn allemaal zo leuk, een goed initiatief van de Art Society hier.

@Suus - Toegegeven niet alle bloemkoolrijst smaakt als rijst. Wij gebruiken het merk Green Giant want dat doet ons het meest aan rijst denken.

@Marion - Hier is het ook nog niet iedere dag zomers, maar het komt wel steeds meer. Dat vind ik fijn aan dit klimaat. Ik voel me er zoveel beter bij. Dat soort lokale ondernemers hebben we hier (bijna) niet, behalve op de farmers markets. Al moet ik wel zeggen dat er steeds meer kleinere winkels komen. Er is ook een behoefte aan meer persoonlijke boodschappen.

@Wil - Ik benijd jullie om de markten. De farmers markets zijn leuk maar halen niet bij een Nederlandse markt. Jammer dat de Bijenkorf zo duur is geworden.