Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, mei 03, 2019

Over een spannende film

Gisteravond werd het heel laat voor ons doen dus ik heb flinke moeite met opstaan vanochtend. Rick kennelijk een stuk minder want hij komt vrolijk boven met Orion. Hij heeft voor de verandering goed geslapen.

Orion heeft zijn bowl zelf uit een andere kamer gehaald en zo neergelegd. Gelukkig voor hem krijgt hij altijd ontbijt als ik naar de sportschool vertrek. 

Het is mooi weer maar het heeft vannacht geregend dus alles buiten is nat. Ik eet mijn ontbijt dus binnen en vertrek dan naar Anytime Fitness. Daar doe ik een uur op de ARC trainer en dan is het tijd voor Sharons halve uur personal training. Het worden weer een pittige dertig minuten die wel snel gaan want we hebben genoeg gesprekstof.

Het is inmiddels al 23 graden en thuis ga ik op het deck zitten. Eigenlijk wilde ik met Orion zijn favoriete spelletje van snoepjes zoeken in het gras spelen. De Deense doggen van de buren zijn echter ook buiten en dan wil Orion alleen maar langs het hek rennen. Daar is het nu veel te modderig voor.

Dan lijn ik Orion maar aan voor een wandeling. Het is rustig en we genieten van de groene buurt. Althans ik dan, Orion is druk met snuffelen en zijn behoeftes doen.

Het is alweer lunchtijd als ik terug ben. Na mijn douche kleed ik me in zomerse kledij en bedenk waar ik wil gaan lunchen. Dat wordt Potbelly. Vorige week zag ik dat ze ook halve salades verkopen en ik bestel een halve farmhouse salade.

Dat kan niet alleen, ik moet daar nog een halve sandwich, salade of soep bij nemen. Daar heb ik geen zin in dus bestel dan toch maar de volle salade. Ik kan die nooit op, maar dat moet dan maar. Hij is wel erg lekker met kip, bacon, blauwe kaas en ei. Niet de gezondste salade maar low carb en hij smaakt me prima buiten op hun terras.

Op weg naar huis koop ik nog een paar flessen rose van de Vienna Vintner. Ik heb besloten dit plaatselijke bedrijfje meer klandizie te bezorgen. De eigenaar Victor is daar maar wat blij mee. Bij Petco koop ik nog wat botjes voor Orion en dan kan ik weer naar huis.


Tegen drieen komt Rick terug uit zijn werk. We hebben kaartjes voor de film Avengers End Game. Het is voor een matinee want de weekendvoorstellingen zijn al uitverkocht. Ook ons theater zit om vier uur vrijwel vol, zo'n populaire film dit!

Dat is ook terecht want we zitten de bijna drie uur ademloos in onze stoelen. We hebben het theater met ligstoelen dus heerlijk ontspannen. Ik zal niet veel over de film zeggen want er zijn vast nog mensen, die hem niet gezien hebben.

Een paar dingen: het hele verhaal is onvoorspelbaar waardoor je wil blijven kijken. Het einde vond ik heel verrassend en ik wil meer van de films, die hier toe leidden zien. Voor kenners, er volgt helemaal aan het einde niets dit keer dus je kunt meteen na afloop van de film weg.

Als de film klaar is rommelen onze magen. Rick doet mij een gunst en we gaan eten bij Ten Penh. Daar bestel ik de sashimi en gefrituurde spinazie. Volgens de barman kan ik dat laatste niet apart bestellen. Ik heb het al eerder gehad dus hij gaat het navragen. Gelukkig heb ik gelijk want dit unieke gerecht is alleen hier te krijgen.


Rick bestelt een biefstuk met de geroosterde bloemkool als bijgerecht. De barman vindt echter dat Rick hun spruitjesgerecht moet proberen. Hij staat daarop en zegt dat hij Rick als hij de spruitjes niet lekker vindt gratis het bloemkoolgerecht zal geven.

Rick stemt aarzelend toe. Hij houdt niet zo van spruitjes en zou ze nooit in een restaurant bestellen. Als het gerecht wordt bezorgd probeer ik het ook en het is inderdaad een van de lekkerste spruitjesbereidingen.

Maar Rick vindt dat niet. Een beetje geergerd want hij wilde geen voedsel weg laten gooien bestelt hij toch de bloemkool. Ik had de spruitjes gegeten als ik niet al meer dan genoeg had met mijn eigen eten. Ik vrees dat deze ervaring Rick nog minder naar dit restaurant zal lokken.

Net voor het onweer zijn we thuis. Het regent flink maar we horen alleen in de verte de donder en af en toe een bliksemschicht. Het regent dus voor de vijfde vrijdag achtereen, maar dit keer geen tornado's of wat ook. We hebben zin in ons weekend!


6 reacties:

Sonja zei

Ik snap Rick helemaal over de spruitjes, hoe ze ook bereid worden, brrr...

Anja L. zei

Bedankt, nou weet ik in ieder geval dat we na het einde van de film weg kunnen gaan. Helaas moet ik nog een week wachten.
Waarom kon de barman dan niet een paar spruitjes laten brengen, inderdaad zonde om voedsel weg te gooien.
Fijn weekend, ik kijk jaloers naar de temperatuur bij jullie. Ik heb mijn handschoenen weer tevoorschijn gehaald.

Jort & Suus - On the road zei

Wat een heerlijke dag was het weer. Jammer dat je niet buiten kon starten met het ontbijt.

Ik vond Endgame FANTASTISCH, we hebben alle films wel meerdere malen gezien en heb een zwak voor die mensen (je weet wel ik bedoel). De tissues waar iedereen het over heeft waren hard nodig 😁. Om maar even cryptisch te blijven.

Maar idd het allereinde was prachtig !!

Petr@ zei

Leuk dat Rick eerder thuis komt om naar de film te gaan!

Jammie, spruitjes!

Ruža Tomašić zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Petra zei

@Sonja - Volgens mij vinden mensen spruitjes of heerlijk of verschrikkelijk.

@Anja - Ik denk niet dat hij enkel een paar spruitjes kon laten maken door de keuken.

@Suus - Endgame is zo'n film die je je altijd herinnert

@Petra - Ik vind spruitjes ook erg lekker.