Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, mei 08, 2019

Over een tandarstbezoek

Om de een of andere reden ben ik om half acht klaar wakker. De zon schijnt vrolijk en dat is misschien waarom. Ik laat Orion uit en ga dan, met hem achter in de van, ontbijt halen van Starbucks.

Op de app zie ik dat de nitro brew uitverkocht is bij Pan Am. Ik besluit het er toch op te wagen en gelukkig maar want het is wel voorradig. Ik bestel een grande met suikervrije vanille siroop en magere melk. Dit keer neem ik er de ham en kaas egg bites bij.

Als ik het opheb ga ik mijn tanden poetsen en rijd naar Vienna Smiles voor mijn halfjaarlijkse schoonmaakbeurt. Mijn mondhygieniste Sharon is heel aardig en helemaal onder de indruk van hoe weinig tandsteen ik heb. Ik gebruik sinds een half jaar een Water Pik flossysteem. Met een harde straal water "flos" ik daarmee. Dat werkt duidelijk goed.


De tandarts wiens naam ik alweer ben vergeten komt binnen. Deze praktijk heeft telkens nieuwe tandartsen. Wel goed want die zijn jong en weten de laatste snufjes. Al jaren word ik gewaarschuwd dat een van mijn kronen vervangen moet worden. Iedere keer had ik er geen zin in tot het echt nodig is.

Nu begint zich onder die kroon een gaatje te vormen dus ik kan het niet meer uitstellen. Ik maak een afspraak voor eind deze maand om hem te laten vervangen. Fijn is wel dat ze hier een machine hebben, die kronen maakt, dus alles kan in een middag gedaan worden.

 Een uurtje later sta ik weer buiten. Thuis ga ik meteen naar boven voor mijn uur op de elliptische machine. Intussen is het bewolkt en grijs, bah! Ik bedenk de rest van mijn dag vandaag terwijl ik sport. Ik voel me niet erg lekker, misschien door dit weer.

Ook weer met Orion in de van ga ik Vienna in. Voor mijn lunch ga ik mijn favoriete salade eten bij Panera. Dan loop ik naar de drogist in dat winkelcentrum en koop wat toiletspullen. Als laatste ga ik naar het postkantoor.

Een paar weken geleden bestelde ik, naar ik dacht, een zestal zakjes met snacks. Die zijn erg lekker, maar opeens verscheen er gisteren nog een doos mee en tot mijn schrik zie ik op hun website dat er binnenkort nog een volgt.

Kennelijk heb ik per ongeluk iets aangevinkt waardoor de snacks iedere twee weken mijn kant opkomen. Gelukkig kon ik dat met behulp van hun zeer goede klantenservice ongedaan maken. Bij het postkantoor kan ik de ongewenste lekkernijen zonder kosten terugsturen.

Met dit weer heb ik zin in een film. Ik heb de Disney Nature film Penguins nog niet gezien. Er zijn nog maar twee tijden dat die speelt bij AMC in Tysons Corner. Ik ga naar de voorstelling van kwart voor drie.

Om deze tijd is er niemand in de bioscoop. Ik koop een flesje water en, omdat ik om de een of andere reden een rommelende maag heb, een zakje met Parmezaanse kaas chips.  Ik ga naar het theater waar ik de enige ben.

Daar speelt muziek en ik heb niet meteen in de gaten dat het al tien voor drie is en de voorfilmpjes dus al vijf minuten gaande zouden moeten zijn. Ik maak er melding van bij de klantenservice en met veel verontschuldigingen wordt de film gestart.

Deze Disney natuurfilm is zoals altijd heel goed. Het gaat over "Steve", een Adelie pinguin in Antarctica. De film is bij tijden schattig en ook spannend want de natuur is nooit makkelijk. Ik vind het niet de beste natuurfilm van Disney maar wel heel mooi gemaakt weer. Aan het einde zijn er beelden van de ontberingen voor de makers in Antarctica. Het was een welbestede anderhalf uur.

Met dit sombere weer wat ik ook in mijn spieren voel heb ik zin in Shabu Shabu. Daar word ik als een oude bekende ontvangen. Er is maar een andere klant en die is Aziatisch. Hij bestelt een enorm bord met vlees en vis! Ik houd het bij mijn zalm en biefstuk al neem ik me iedere keer voor eens wat anders te proberen.


Het is weer zo lekker en rustgevend. Ik neem de tijd en lees intussen mijn superspannende boek uit. Dit keer heb ik geraden wie de boosdoener was, dat gebeurt niet vaak met Nora Roberts boeken. De man met het enorme bord is nota bene eerder klaar dan ik!

Als ik om de rekening vraag wijst de serveerster op hun muur met foto's van Shabu Shabu fans. Ze vraagt of ik daar ook op wil want ik ben vaste klant. Natuurlijk wil ik dat. Nu hangt mijn foto ook op hun muur. Ik hoop dat ze nog lang hier blijven, te zien aan de vele foto's aan de muur wel.

Zo is het alweer de tweede avond zonder Rick. Orion en ik doen het goed samen. Hij ligt aan mijn voeten te slapen en ik kijk mijn shows. We zijn zonder Rick ook een goed paar.

4 reacties:

Petr@ zei

Zo'n waterflos apparaat wil ik ook halen, op aanraden van mijn mondhygiënist. Fijn om te lezen dat het ook echt werkt.

Ondanks dat je je niet lekker voelde heb je de dag toch goed besteed. En met minder weer is de bioscoop altijd een goed idee!

Anja L. zei

Wij gebruiken ook zo’n waterpik, je mond voelt zo lekker schoon en fris daarna.
Fijne donderdag!

Petra zei

@Petra - Ik doe er nu ook Lysterine in, ik weet niet of je dat in Nederland kunt krijgen. Het doodt bacterieen in je mond.

@Anja - Inderdaad, echt een fijn ding is het.

Petr@ zei

Lysterine gebruik ik nu ook als mondspoeling. Mijn apparaat is vandaag binnen gekomen dus gelijk uitproberen straks.