Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, mei 20, 2019

Over een zomerse maandag

Om zes uur denk ik dat Rick opstaat en zie ook de zon de kamer in schijnen. Even overweeg ik ook op te staan maar ik ben nog te moe. Zoals gewoonlijk sta ik rond half acht op.

Als ik beneden kom is er geen teken van Rick te bekennen. Nu weet ik wel dat hij om zeven uur al een afspraak voor een MRI had, maar ik heb hem niet horen douchen. Dat blijkt hij zonder mij te wekken wel gedaan te hebben. Ik hoor wat gekras van zijn nagels en tref Orion in zijn bench.

Het is al 24 graden en dus heerlijk om buiten te ontbijten. Ik beleg een cracker met brie crème en snijd mini komkommertjes in vieren. Op het deck smaakt het me opperbest. Die brie zonder korst lijkt erg op Goudkuipje smeerkaas, erg lekker.


Dan moet ik er weer aan geloven en rijd naar Anytime Fitness. Daar doe ik een uur op de ARC trainer en dan nog even op de loopband. Sharon komt om tien uur en geeft me weer een vol half uur met allerlei gewichtsoefeningen. We nemen na afloop afscheid tot volgende week donderdag. Ik zal twee personal training sessies overslaan.
Mijn schaduw thema foto van vandaag

Op weg naar huis speel ik zoals gewoonlijk wat Pokémon Go. Niet lang want ik wil van het lekkere weer genieten. Ik neem Orion de tuin in voor zijn snoepjes zoeken spelletje en speel dan zelf wat spelletjes op mijn telefoon.

Het hele weekend had ik er al zin in met de warmte dus nu bestel ik via de app van Lei'd Poke een poke bowl. Ik neem hem mee naar huis om er op het deck van te smullen. Het is zo'n delicatesse, ik heb dit keer youzu tonijn en zalm met komkommersalade, edamame, gember, viseitjes, zeewiersalade en gedroogd zeewier. Niet te versmaden!

We hebben dit weekend een boodschappenlijstje gemaakt en dat ga ik afwerken bij de Giant en Whole Foods. Er zitten ook dingen bij die we mee willen nemen naar North Carolina eind deze week. Daar heb ik enorme zin in! We willen onze timeshare graag kwijt, maar zolang we hem nog hebben is het leuk erheen te gaan.

Thuis is het tijd voor mijn hangmatstoel, ijsthee en mijn nieuwe spannende Nora Roberts boek. Wat ga ik doen als ik ze allemaal gelezen heb??? Ze schrijft ook onder J.D. Robb en daar heb ik nog geen boeken van gelezen.
Hierdoor heb ik altijd het gevoel in het bos te zitten op ons deck

Opeens heb ik enorme zin in chicharron. Zo erg dat ik terug naar Whole Foods rijd en daar de gezondste daarvan koop. Zolang ik er dan toch ben neem ik ook wat kaas met prosciutto mee. Niet goed om met zin in zoute dingen te gaan winkelen!

Helaas zijn de muggen ook alweer ontwaakt en ik heb spijt nog geen muggenspul te hebben gekocht. Dat moet ik morgen of overmorgen wel doen want die bijters zijn er in North Carolina vast ook. Om de een of andere reden vinden ze mij altijd en geen natuurlijke remedie helpt met mijn lekkere bloed.

Als Rick thuiskomt maakt hij een van zijn befaamde omeletten. Deze is gevuld met paprika, ui, champignons en zalm. Het is weer heel erg lekker!

Morgen komt het Zwaard van Damocles naar beneden voor mij. Ik moet de kroon waar ze al jaren over praten laten vervangen. De tandarts is zo ongeveer het ergste wat me kan overkomen, maar ik ben blij er dan morgenavond vanaf te zijn.

Ben ik de enige met een tandartsfobie? De mijne komt door onze tandarts in Nederland. Een beul was er niets bij!


11 reacties:

Anja L. zei

Sterkte vandaag bij de tandarts! Ik voel met je mee, ik denk dat ik in Juli ook aan de beurt ben voor een andere brug en kroon.
De boeken die Nora Roberts onder de naam J.D. Robb schrijft zijn ook leuk, er zit wat meer seks in dan de andere boeken.

Petr@ zei

Gelukkig geen fobie voor de tandarts. Het is denk ik net wat voor ervaringen je hebt in het verleden.

Leuk vooruitzicht, North Carolina!

Anja zei

Sterkte bij de tandarts, komt vast goed. Ik moet vrijdag voor een kroon, gelukkig zie ik er niet tegenop.
Om een zenuwbehandeling kan ik me wel druk maken.

Jolanda zei

Ook hier trauma voor tandartsen door onze "fijne" nederlandse tandartsen van 50 jaar terug.
Zonder verdoving het lipje tussen mijn voortanden door branden (op 8 jarige leeftijd) en dan ook nog te horen krijgen "niet zeuren".
Dat alles zonder mijn ouders want die waren ook al benauwd voor tandartsen. Dus moest ik met de huishoudelijke hulp naar de tandarts. Gevolg jaren niet meer geweest. Gelukkig zonder te veel schade.
Nu wel een goede tandarts en ik heb een sterk gebit. Maar vullingen worden alleen vervangen als ze lek zijn en niet als de tandarts zegt oh ze worden slecht.... In mijn geval kunnen ze dan nog steeds jaren mee zonder problemen.

Hester zei

Veel sterkte vandaag bij de tandarts! We zullen morgen wel lezen hoe het gegaan is. Zelf heb ik gelukkig geen moeite met de tandarts, maar wel een goede vriendin met een tandartsfobie en zelfs simpele ingrepen lijken me een nachtmerrie met zo'n angst! Ik hoop dat het allemaal snel en goed gaat bij jou.

Wat lijkt me dat heerlijk op jullie deck. Ik heb het filmpje gekeken en inderdaad, je zou niet zeggen dat het gewoon een achtertuin van een cul de sac is!

Marion2 zei

Een kroon is echt niet erg, hoor! Vroeger was het inderdaad een verschrikking om hier naar de tandarts te gaan. Als kind was ik echt bang (en terecht). Maar met alle verdoving en sterk verbeterde technieken van nu stelt het echt maar weinig meer voor. Ik ben de tel kwijt hoeveel kronen ik heb, maar het zijn er meer dan tien, dus ik kan het weten ;). Het meest vervelende is eigenlijk dat je zo lang met je mond open moet zitten.
Veel sterkte, maar je zult zien dat het reuze meevalt!

Anoniem zei

Hier geen fobie meer, maar onze vorige tandarts was ook een beul. Gelukkig daarna een leuke jonge vent gekregen. Nu is hij verhuisd met zijn praktijk en wij zijn met de hele familie, pa en ma ,broer met hele gezin en ik, meeverhuisd :-). Beter een fijne houden en even wat verder rijden dan weer kans op een vervelende tandarts. Ik doe mijn kronen altijd zonder verdoving, ik vind de verdoving namelijk nog erger dan het boren, dus dan zo maar. Gelukkig heb ik een sterk gebit en hoeft er nu niet veel meer aan te gebeuren. Hopelijk is het allemaal wat meegevallen.
Groetjes Tine.

Ann zei

De boeken van JD Robb zijn wel leuk - alleen het begin van de serie is ook al een paar jaar oud dus wat tragere schrijfstijl dan de jongere boeken...
Ik kijk al uit naar deel 3 van The One eind van dit jaar.

Wentje zei

Sterkte bij de tandarts! We duimen dat het meevalt!
De boeken van JD Robb vind ik ook echt leuk net als alle boeken van haar!
Ben zelf de cirkel van 6 weer opnieuw aan het lezen.... heerlijk!

Petra zei

@Anja - Ik ga eens een JD Robb proberen hoewel die seks niet zo hoeft van mij.

@Petra - Ik heb er enorme zin in!

@Anja - Gelukkig heb ik nog nooit een zenuwbehandeling hoeven hebben.

@Jolanda - Er is heel veel verbeterd gelukkig!

@Hester - Ons deck is echt een oase, ik kan er enorm van genieten.

@Marion - Al mijn kiezen zijn kronen. Ik had zo'n slecht gebit. In 2004 heb ik ze allemaal onder narcose laten vervangen. Nu worden ze ouder en moeten sommigen vervangen worden.

@Tine - Oei, ik kan die zenuwpijn als de kies helemaal open ligt echt niet verdragen! Dapper van je!

@Ann - Het blijft een goede schrijfster. Ik ben nog niet aan de series begonnen.

@Wentje - Ik moet ook de series nog lezen.

Annemiek zei

Oh ik moest ook helemaal niks hebben van de tandarts! Dat was wel echt een fobie als ik er zo over nadenk. Met mijn niet zo sterke gebit had ik toen ik klein was een ‘doet niet zeer’-tandarts, maar het deed mij dus wel zeer! Pas sinds ik een praktijk had die werkte volgens het principe dat je bij verdoving dan ook niets moet voelen zie ik er niet meer zo ontzèttend als een berg tegenop, maar dat is pas iets van de laatste tijd.