Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, mei 30, 2019

Over het zwembad en onweer

Ricks wekker gaat om kwart over zes af. Hoewel ik eigenlijk ook helemaal wakker ben blijf ik nog een kwartiertje liggen. Rick laadt zijn spullen in de van en dan nemen we afscheid. Ik druk hem op zijn hart voorzichtig te zijn want zo'n lange rit alleen is niet niks. Gelukkig heb ik hem ervan kunnen weerhouden in zijn auto te gaan.

Voor mijn ontbijt ga ik naar Starbucks. Daar bestel ik mijn gewoonlijke nitro brew en de egg whites egg bites. Als ik naar de auto terugloop valt me Ricks inspectiesticker op. Die is in april verlopen! Nu is de Vienna politie daar heel streng op dus ik neem me voor hem na mijn sporten te laten inspecteren.


Thuis doe ik een uur cardio op de elliptische machine en pak dan mijn tas uit. Tegen tienen rijd ik naar Anytime Fitness waar ik mijn halve uur personal training met Sharon doe. Dit eerst thuis sporten bevalt me goed, zo hoef ik geen gebruik te maken van de vieze machines en toiletten in de sportschool.

Zodra ik weer buiten sta rijd ik naar de Sunoco. Daar ben ik nummer drie in de rij voor inspecties. Natuurlijk is er helemaal niets mis met Ricks auto dus met een 5/20 sticker rijd ik een half uur later weer weg. Geloof het of niet, maar de politie staat op hun gewoonlijke hoek te controleren. Ik wil bijna een lange neus maken want mij betrapten ze niet!

Het is inmiddels meer dan dertig graden en ik vind dat de lentevlaggetjes en deurhangers niet meer kunnen. Ik hang onze uit Duck meegebrachte vlaggetjes op en de teenslipperhangers op de voordeuren. Binnen en het feeentuintje volgen morgen wel als het niet zo vochtig warm is.

Dan ga ik mijn boodschappenlijstje in Vienna afwerken. Ik haal wat mini komkommers bij Whole Foods en een paar medicijnen bij Walgreens. Als laatste ga ik naar Petco. Orion was vrijdag jarig, drie jaar alweer, en ik haal wat traktaties voor hem.

Gisteren zal ik dat ik $2 korting heb op een salade van Panera. Die bestel ik via de app. Zoals altijd moet ik hard zoeken naar een parkeerplek en als ik die eenmaal heb gevonden staat de salade al klaar. Op het deck eet ik hem met smaak op.

Afgelopen weekend is het zwembad geopend en ik wil er per se vandaag heen. Ik zie onweersbuien op de radar dus loop gauw naar de overkant. Er is een kinderfeestje en het bad is vol met gillende kinderen.

Gelukkig is het ieder uur om kwart voor een kwartier pauze voor kinderen onder de 15. Ik heb het bad dus even voor mij alleen. Het water is me nog net iets te koud maar wel verfrissend met deze warmte.

Zodra ik er weer uit ben hoor ik donder. Ik heb geen zin om mijn spullen nat te laten regenen dus loop gauw naar huis. Een flink onweer volgt met elders in de omgeving weer een tornado. Donderdag hadden onze buren zoveel boomschade dat er takken zo dik als een boom afwaaiden! Gek genoeg liggen er in onze tuin bijna geen takken.


Orion is niet bang van onweer. Daar ben ik blij om want ik vond het altijd zo zielig voor Cosmo. Orion knauwt echter lekker op zijn botje alsof er niets aan de hand is. Grappig hoe honden angstig kunnen zijn van verschillende dingen.

Om tien voor half zes komt Chris me halen en gaan we bij Viet Aroma eten. Daar bespreken we ook alvast onze reis naar Grand Teton en Yellowstone, die nu met rasse schreden dichterbij komt. In 2005 hebben wij als gezin ongeveer hetzelfde aantal dagen in die parken doorgebracht dus ik ga delen van mijn blog in het Engels vertalen zodat we het wiel niet nog eens uit hoeven te vinden.

Het eten is weer super. Chris heeft de orange chicken, die er lekker uitziet, maar ik kan het niet laten mijn gewoonlijke Fantastic Four te bestellen. Ik maak rolletjes van rijstpapier met kip, garnalen, biefstuk en varkensvlees met veel groentes en sambal. Heerlijk!

Intussen volg ik via de app Life360 precies waar Rick is op zijn rit. Om de een of andere reden stelt me dat gerust. Op het moment dat ik dit schrijf is hij in East Lansing bij Michigan State University waar hij gestudeerd heeft. Vanavond haalt hij zijn zus van het vliegveld en dan rijden ze samen naar het huis van mijn schoonvader.

Het is goed dat ik niet mee ben. Ik had me een vijfde wiel aan de wagen gevoeld. Dat niet alleen maar het is in Michigan maar 16 graden en hier veel warmer.

Orion krijgt van mij zijn speciale verjaardag avondeten waar hij van smult. Orion is volgens mij nu aan het uitbuiken van dat maal want ik heb geen hond aan hem! Verder gaan hij en ik lekker van de komende zonnige dagen genieten.

Oh, en vlakbij ons is een zwarte beer waargenomen. Iedereen is in paniek maar mij lijkt het juist zo leuk er een in de tuin te hebben (tenzij ze babies hebben). Beren zijn zo speciaal in het wild, ik vind het super dat er nu weer zoveel zijn in dit gebied. 

5 reacties:

Petr@ zei

Goed idee om eerst thuis te sporten. Of je nou in de sportschool of thuis op zo'n apparaat bezig bent. Thuis is het in elk geval schoon!

In NL krijg je ruim van te voren een melding als je auto gekeurd moet worden. Wel fijn is dat. Al moet je dan wel gelijk een afspraak maken, anders kun je het nog maar zo vergeten.

De eerste zwembaddag is weer een feit. Er volgen er vast nog vele!

Ik zag laatst een filmpje uit Amerika. Iemand was vanaf het deck twee vechtende beren in zijn tuin aan het filmen. Zo gaaf!

Marion2 zei

Wat fijn dat het zwembad weer geopend is. Geeft een vakantieachtig gevoel, lijkt me.

Hier is het nog heel even wachten op de eerste zomerse dag van dit jaar: morgen en zondag wordt het mooi weer. Ik verheug me er erg op om weer een zomerjurk en slippers te kunnen dragen, is lang geleden dat dat kon.

Wat leuk van de beren! Zou ik ook geweldig vinden. Aan de andere kant ook wel eng.

Anja L. zei

Spannend hoor, een beer in de buurt. Maar op jullie deck lijkt me niet zo fijn.
Wat heerlijk dat je weer naar het zwembad kan.
Fijne vrijdag.

Anja zei

Fijn dat het zwembad weer geopend is, ik kon daar ook zo van genieten.
Over die beer had ik al gelezen, ik zou hem of haar toch liever niet in mijn tuin zien.

Petra zei

@Petra - Nou, twee vechtende beren hoef ik nou ook weer niet! Orion zou trouwens compleet uit zijn dak gaan!

@Marion - Zeker een vakantiegevoel, inderdaad zijn beren ook wel weer een beetje eng, zeker als je er, zoals Kai en ik een aantal jaren geleden vrijwel tegenaan loopt.

@Anja - Die beer kan onze tuin ook niet in, veel te hoog hek.

@Anja - Dat zal ook niet gebeuren met het hek om onze tuin.