Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, mei 15, 2019

Over pioenrozen en meer

Rick maakt zich klaar voor een dag vol afspraken. Hij gaat dit keer naar de dokter voor erge zenuwpijnen in zijn rug en been. Daar heeft hij enorm veel last van en moet ook daar weer een MRI voor krijgen binnenkort.

Verder heeft Rick zijn Global Entry laten verlopen en moet daarvoor weer een interview doen. Ik heb mijn vernieuwing ruim voor het verlopen aangevraagd en kreeg de nieuwe kaart gewoon toegestuurd.

Global Entry betekent dat we niet in rijen hoeven te staan als we het land binnenkomen en als we binnenlands reizen onze schoenen, laptops e.d. niet apart door de scanner hoeven.

Rick vertrekt dus snel naar zijn werk. Het is prachtig zonnig weer buiten en dat stemt mij vrolijk. Ik pocheer een ei en eet daar twee mini komkommertjes bij. Dan ga ik nog voor negenen naar boven voor mijn uur op de elliptische machine.


Als ik daarmee klaar ben is het 21 graden en goed toeven in de zon op het deck. Orion geniet van zijn botje en rent als een gek met Mia langs het hek. Voor ik het weet is het tijd om me klaar te maken erop uit te gaan.
Ik vind dit dus mooie vliegen en ben daar waarschijnlijk alleen in

Als eerste rijd ik naar de bank waar ik een $15 cheque van Ebates op onze rekening zet. Het is niet veel, maar wel fijn om een beetje terug te krijgen als ik iets online koop. Hoe Ebates geld verdient is me niet helemaal duidelijk.

Gisteren vertelde Lani van Viet Aroma dat ze verse soft shell krabben hebben. Daar moet ik natuurlijk heen want ik heb die dit jaar nog niet gehad. Vorige week viste ik bij Clyde's net achter het net (perfecte uitdrukking in dit geval).
Church Street in Vienna

Het is alles wat ik me ervan voor heb gesteld. Lekker knapperig maar niet gefrituurd en slechts een dun deeg eromheen. Ik krijg er een heerlijke limoen dipsaus bij, die ik voortaan ook als dressing voor mijn salade wil. De huidige dressing is me te zoet. In iedere geval ben ik in de zevende hemel met dit gerecht!

Intussen zijn de schoonmakers bij ons thuis gearriveerd. Ik besluit naar de mooie Meadowlark Gardens te gaan. Daar maak ik veel foto's van de pioenrozen, maar zoek ook een Adirondack stoel op om van het uitzicht te genieten.
Ze hebben hier ook een leuk feeentuintje, mijn inspiratie voor het mijne 











Het is zo'n mooi park, ik zou er veel vaker heen moeten gaan. Ik ben niet de enige, die ervan geniet. Ik zie moeders met kleintjes en oudere mensen. Vlakbij hoor ik een specht heel hard zijn best doen. Blauwe zwaluwtjes vliegen af en aan. Genieten!




Tegen vieren zie ik via onze webcam dat de schoonmakers klaar zijn. Met moeite verlaat ik de idyllische omgeving. Terug in de bewoonde wereld haal ik bij Whole Foods benodigdheden voor het avondeten.

Rick komt wat laat thuis want hij had een happy hour om afscheid te nemen van een collega, die met pensioen gaat. Ik heb de tomaten, olijven en augurkensalade al klaar staan. Ik maak weer de zalmmoten in de air fryer en daar hebben we bloemkoolpuree bij. Die zalm komt er zo ontzettend zacht en lekker uit!

We smullen en dan is het heel makkelijk opruimen. Zelfs als ik alleen maar zalm maak in de air fryer zal ik de kosten eruit krijgen. De Whole Foods al bereidde zalm kost zoveel meer en in de air fryer wordt het lekkerder dan dat.

We zijn moe en gaan lui tv kijken. Alweer halverwege de week, waarom gaat de tijd in de winter altijd zo langzaam en in dit fijne seizoen zo snel?!

4 reacties:

Anja L. zei

Rick zit wel in de pech hoek zeg.
Wat een heerlijke plek om even tot rust te komen, mooie foto’s ook.
Fijne donderdag.

Anoniem zei

Erg dat Rick zoveel pijn heeft..hopelijk kunnen ze gauw genoeg er wat aan doen.
Uiterlijk mag dat een mooie vlieg zijn,
maar het zijn wel de vliegen die overal mega veel maden leggen vooral in afval en vlees.
Daar hebben wij hier een naam voor…
Wat een mooie natuur is daar bij jullie ,zo idyllisch.
Ben afgelopen dinsdagmiddag hier de grens met Duitsland overgefietst,door een natuur gebied,ook daar zo mooi...
Lekker fietst tochtje gemaakt van een 38 km en daar nog wat geshopt
Prachtige pioenrozen heb je op de foto gezet….
Ook leuk dat feeentuintje met die dikke boomstronken erin, ja zo doe je dan weer ideetjes op he..
Het is weer genieten overal met dit mooie weer.

Groetjes Joke

Petr@ zei

Wat een mooie natuur in het park! En prachtige pioenrozen, die vind ik altijd zo mooi.

Lekkere lunch en eens iets anders dan salade.

Rick zit wel in de lappenmand met zijn lichaam. Hopelijk valt het allemaal mee.

Petra zei

@Anja - Rick heeft inderdaad veel gaande maar ik kan hem weleens een beetje benijden dat het dingen zijn waar tenminste iets aan gedaan kan worden. Ik zou graag spiervervanging krijgen maar ja dat bestaat niet.

@Joke - Toch is de natuur mooi met zo'n felgroene vlieg met rode ogen ;). Die boomstronken zijn inderdaad leuk, die heeft mijn Fairyville niet.

@Petra - Ik denk het wel wat Rick betreft, waarschijnlijk gaat fysiotherapie helpen.