Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, juni 09, 2019

Over een druk, maar gezellig weekend met Saskia thuis

Zaterdag

Rick is al voor kwart voor zeven op, maar ik vind mijn bed te lekker en blijf tot half acht liggen. Omdat we vroeger naar bed gaan voelen we ons zo vroeg ook echt uitgeslapen. Eigenlijk zou ik altijd voor tienen naar bed moeten want dan ben ik al echt moe en ik slaap ook beter. Maar ja, eigenwijze ik vind het ook weleens leuk naar late tv programma's te kijken.

We gaan eerst naar de Starbucks drive thru in Vienna waar ze eindelijk nitro brew hebben. Ik heb er de egg whites egg bites weer bij. Rick heeft een cold foam cappuccino, een cappuccino met koud melkschuim erop. Hij heeft al vroeger ontbijt gegeten.

Op de terugweg gaan we, zoals op de meeste zomerse zaterdagen, naar het marktje bij het Community Center. Het nieuwe fotothema voor deze week is "Groente en fruit" dus de foto van vandaag kan ik mooi hier maken. Ik hoop telkens de mini komkommertjes hier te vinden, maar die verbouwen de plaatselijke boeren denk ik niet.



Thuis ga ik op de plaats hardlopen om mijn stappen bijeen te krijgen. Intussen zet Rick de uit North Carolina meegebrachte zeeschildpad dingen in elkaar. De ene is een windmolentje voor op het deck, de ander een windwijzer, die op het nieuwe dak geinstalleerd gaat worden.


Dat dak wordt trouwens waarschijnlijk groen. Weer eens wat anders vinden wij. Eerst dachten we aan blauw, maar onze voordeuren zijn groen dus dat past beter. We rijden nu telkens door Vienna kijkend wat voor kleur de daken zijn. Het gros is saai grijs (zoals het onze nu) of bruin. Het lijkt mij wel leuk om te zeggen "het huis met het groene dak".

Saskia is intussen op weg naar huis en vraagt of we haar lunch van South Block kunnen halen. Daar is de acai bowl haar favoriet. Dat komt mooi uit want Rick en ik hebben onze salades bij Panera er vlakbij besteld.

Mijn salade heb ik met tonijnsalade dit keer. Na de taaie kip in mijn pho heb ik opeens een enorme aversie tegen kip. De gedachte alleen al doet me bijna kokhalzen. Dat wordt moeilijk met thuis koken want we eten eigenlijk heel veel kip. Gelukkig heb ik ook wat vis alternatieven.

We hebben een afspraak bij de dierenarts voor Saskia's katten, maar Saskia moet opeens naar Baltimore om een vriend te helpen. Rick en ik nemen Flapjack en Pig dus naar Town and Country Animal Hospital.

Vooral Flapjack is een flinke sjouw! Dr. Jacque Stahl, die we niet meer gezien hebben sinds Cosmo overleed, komt de katten onderzoeken. Saskia zegt dat een van hen overgeeft en Flapjack heeft veel klitten.
Gewoonlijk niet zo close maar bij de dierenarts gaan ze samen in Flapjacks drager

Jacque vindt dat Flapjack eruit ziet alsof zijn schildklier te snel werkt. Hij heeft ook wat gewicht verloren. Ze stelt voor van beiden bloed en urine af te nemen en Flapjacks klitten weg te scheren. We krijgen dan ook een half uur later een half kale kater terug.

De rekening is zo hoog dat Rick en ik er bijna een medische behandeling voor nodig hebben! Mijn hemel! Een paar prikken en wat scheren en het is meer dan $500. Daarom wil ik dat Saskia de mindere procedures in Richmond laat doen. Daar is het veel goedkoper.

Intussen voel ik me niet lekker, veel pijn en daar word ik moe van. Ik ga dus in mijn hangmatstoel liggen en lezen in een nieuw boek. Het is zulk heerlijk weer, 28 graden en een briesje. Ik zou zo in slaap kunnen vallen ware het niet dat Orion constant blaft tegen Pig, het arme dier. Als ik Orion op het deck neem blaft hij weer om naar binnen te gaan, zucht!
Ik heb de zomerse schildpad vlag ook opgehangen

Rick gaat boodschappen doen en daarna gaan Saskia en hij naar Guitar Center. Saskia speelt gitaar en goed ook, maar op het moment leent ze daarvoor Katja's gitaar. Die wil hem terug dus tijd voor Saskia's eigen gitaar. Het gaat een vervroegd verjaardags/Kerstcadeau worden. Alleen komen ze met lege handen thuis want Saskia is er toch niet helemaal zeker van welke gitaar ze nou wil.

Tijdens haar bezoek aan Baltimore heeft Saskia al een late lunch gegeten dus zij heeft geen trek. Rick en ik gaan naar BarTaco voor ons avondmaal en daar zijn nog net twee krukken aan de bar. We bestellen weer een aantal taco's op slabladeren en wederom genieten we van de verschillende smaken.

Nu hebben we een gezellige avond met Saskia. Alles gaat goed met haar en ze werkt in een laboratorium deze zomer. Het is fijn te weten dat haar leven nu zo lekker gaat.

Zondag

Wonder boven wonder ben ik eerder op dan Rick. Het is bewolkt maar nog droog en als Rick eenmaal op is gaan we Vienna in. We halen ontbijt bij de drive thru Starbucks en dit keer neem ik de egg bites met ham en cheddar.

Dan spelen we een tijdje Pokémon Go en doen wat raids. Grappig genoeg is er een man van onze leeftijd, die hetzelfde doet. Zo winnen we telkens dus dat is leuk. We halen nog een acai bowl voor Saskia en gaan dan huiswaarts.

Eenmaal daar besluit ik zolang het nog droog is op het deck hard te gaan lopen. Mijn zusje en ik zijn in een competitie voor de meeste stappen op Fitbit. Als het gaat regenen ga ik naar binnen en maak daar het uur vol.

Dan maak ik het schema voor Chris' en mijn reis naar Grand Teton en Yellowstone af. Volgende week woensdag is het al zover! We hebben er zoveel zin in!! Ik hoop alleen dat het er wel iets warmer gaat zijn dan nu.

Als het lunchtijd is plenst het werkelijk. Rick wil naar Cava omdat ze daar warme toppings voor de salade hebben. Prima, maar ik wil geen kip. Ik probeer de gehaktballetjes dan maar eens. Niet zo'n succes, ze zijn ontzettend droog. Het groentegedeelte van de salade smaakt met wat citroensap wel heel lekker. We nemen een wrap mee voor Saskia.

Saskia heeft intussen de gitaar, die ze graag wil, gevonden. Hij is niet voorradig bij het Guitar Center dus bestelt ze hem met hulp van Rick online. Daarna vertrekt een blije Saskia weer naar Richmond omdat ze om half vijf bijles moet geven.

Rick en ik hebben kaartjes voor Aladdin. Het is het perfecte vertier op een regenachtige middag. Natuurlijk is het heel druk in de bioscoop maar gelukkig zijn onze stoelen gereserveerd. Het is een super vrolijke film en ietsje anders dan de tekenfilm qua verhaal. We genieten met volle teugen!

Na afloop wordt er, zoals zo vaak na heel goede films, geapplaudisseerd. Ik vind dat nog steeds wat vreemd aangezien niemand, die met het maken van die film te maken had, het kan horen. Rick zegt dat het gewoon een uiting van enthousiasme is. Dat is dan weer begrijpelijk.

Het is inmiddels etenstijd en we nemen plaats aan de bar bij Rango's. Daar is het rustig en we raken aan de praat met de ene andere man aan de bar. Hij hoopt dat dit restaurant gaat overleven want hij woont dichtbij en heeft het nog niet druk gezien. Ik hoop het ook want het is het enige Mexicaanse restaurant waar ik echt lekker eet.

Zoals altijd bestel ik de ceviche en de vissoep. Die gaan er heel goed in! Rick heeft kip en biefstuk fajita's. Buiten miezert het nog steeds en we bedenken dat we hier bijna altijd op een regenachtige avond zijn.

En zo eindigt weer een leuk en druk weekend. Gelukkig voel ik me stukken beter dan gisteren. Toen naderde het slechte weer en ik voel me dan naarder dan als het eenmaal gearriveerd is. Het weerbericht voor morgen ziet er ook niet zo lekker uit, maar daarna verbetert het weer.



2 reacties:

Marion2 zei

Wat gezellig dat Saskia er was. Maar wat schandalig van de dierenarts om zo'n hoge rekening uit te schrijven. Ik weet niet hoe de tarieven van de andere dierenartsen in de omgeving liggen, maar anders zou ik mooi klaar met hem zijn.

Wat een leuke schildpadversieringen! Zo vrolijk zomers.

Petra zei

@Marion - Onze dierenartsenpraktijk is een van de minst dure in de omgeving. Het waren ook twee katten. Maar daarom willen we dat Saskia gewone procedures, zoals tanden schoonmaken in Richmond laat doen waar het veel goedkoper is. Het scheelde eens $1000 tussen een operatie voor Katja's Zorro hier en in Roanoke waar ze destijds woonde! Men moet hier ook veel hogere huren betalen, zo hoog dat sommige kleine bedrijfjes het niet volhouden.