Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, juni 10, 2019

Over een ietwat teleurstellende winkelmiddag

Ondanks de regen lukt het me toch om kwart over zeven op te staan. Rick ging een kwartiertje eerder naar beneden dus mijn koffie staat al te pruttelen. Ik doe weer een schep collageen protein erin want toen ik die niet gebruikte kwam de pijn in mijn heupen meteen terug.

Mijn ontbijt bestaat weer uit een Noorse cracker met brie en mini komkommertjes. Dan sleep ik mezelf naar boven voor mijn uur cardio op de elliptische machine. Tegen de tijd dat Rick om kwart over acht naar zijn werk vertrekt heb ik er al een kwartier opzitten.

Intussen miezert en regent het buiten al is het wel een aangename temperatuur. Omdat het niet hard regent zitten er allemaal druppels op de bloemen. Dat maakt voor mooie foto's dus daar besteed ik mijn tijd aan voor ik naar de sportschool moet.





Bij Anytime Fitness heeft Sharon weer een pittig half uur voor me in petto. Alle spiergroepen komen aan bod. Hopelijk krijg ik daar morgen niet teveel spierpijn door. Het halve uur vliegt in ieder geval voorbij.

Het miezert nog steeds en ik had eigenlijk met Mary Ellen afgesproken te gaan wandelen. Ik sms haar of ze misschien liever naar Caffe Amouri wil voor koffies. Daar is ze zeker voor te vinden. Ik douche snel en sta een kwartier later klaar als Mary Ellen voorrijdt.

Caffe Amouri is altijd weer gezellig en druk. We vinden nog net een tafel om aan te zitten. Ik neem een ijskoffie met suikervrije hazelnootsiroop en Mary Ellen een latte met soja melk. We hebben heel wat te bepraten en voor we het weten is het twaalf uur.

Mary Ellens schoonmoeder logeert bij hen dus ze moet terug om met haar te lunchen. Ik heb intussen het plan gesmeed om naar Tysons Corner mall te gaan vanmiddag. Thuis laat ik Orion uit en rijd dan naar de mall.

Voor mijn lunch neem ik plaats aan de bar bij Seasons 52. Zulke regendagen zijn altijd pijndagen dus ik trakteer mezelf op een glas rose. Verder bestel ik een Griekse salade met gegrilde garnalen, een heel goede keuze.


Na het eten ga ik de mall verkennen. Natuurlijk ga ik even de Bath & Body Works winkel binnen, maar ik heb er niets nodig dus koop ook niets. Ik kijk rond in Loft en Chico, maar daar is niets van mijn gading.

Ook bij Athleta en Lulu Lemon is het me allemaal te duur al kan ik best wat nieuwe sportkleding gebruiken. Bij Talbots probeer ik een paar dingen aan, maar ik ben er niet weg van en het is ook weer prijzig. Ik ben op zoek naar topjes vooral omdat het meeste wat ik heb te groot is.

Het wil allemaal niet zo lukken vandaag. Zelfs bij Macy's koop ik enkel een roze spijkerbroek. Online kan ik bij hen altijd van alles vinden maar ik vind het aanbod in de winkel maar magertjes. Jammer want er is een heel goede sale gaande.

Als ik de mall weer uitloop is het gelukkig eindelijk droog. De zon komt zelfs af en toe kijken. In Vienna werk ik nog een lijstje af. Ik breng twee topjes naar de kleermaker. Een ervan valt telkens open en zal nu dichtgenaaid worden en de ander heeft een scheur in de naad. Het zal zaterdagmiddag klaar zijn.

Bij Walgreens haal ik medicijnen op van de apotheek en kies een Vaderdag kaart uit voor Rick. Ik heb zijn cadeau al binnen. Het valt me op dat de kaarten wel heel erg duur worden, bijna $7 voor deze! Hij is leuk maar niet overdreven bijzonder. Het is zo'n traditie hier om een kaart te geven, voor iedere gelegenheid zijn ze er.

Als laatste ga ik boodschappen doen bij Whole Foods. De komende drie avonden eten we thuis en zonder kip (alleen de gedachte daaraan doet me al misselijk worden) zijn de keuzes beperkt. Toch heb ik bijna alle benodigdheden voor de drie maaltijden bijeen als ik afreken.

Thuis wacht Orion me natuurlijk weer blij op. Ik neem hem mee voor een wandeling want de tuin is veel te modderig. Zo heb ik vandaag meer dan 20000 stappen bijeen! Ik voel me ook beter met al die beweging. Misschien moet ik op regenachtige dagen vaker naar de mall.

Als Rick thuiskomt maken we avondeten. Ik bak weer zalm in de air fryer en die is alweer perfect. Daarbij hebben we spinazie en bloemkool tots en het is een voortreffelijk maal.

In de tuin zijn de vuurvliegjes net als kerstlichtjes. Jammer dat het me niet lukt ze op een filmpje te krijgen. Ik blijf ze zo leuk vinden!

Ondanks het slechte weer heb ik toch van vandaag genoten. Gelukkig is het weerbericht voor de komende dagen beter.

5 reacties:

Anoniem zei

Wat is er gebeurd met de pho-kip ? Heb ik iets gemist ?

Tineke zei

Wij hebben gisteren een rondleiding door de tuinman van Kasteel Loenersloot door het park aldaar gehad. Was er heerlijk weer voor.
Gisteren was het in het hele land kastelendag en kon je allerlei kastelen bezoeken.
Vandaag mizzert het maar het zou veel harder moeten gaan regenen voor de tuin.
De kleindochters hebben een studiedag op onze oppasdag , ze spelen leuk met een poppen en tekenspullen.
Grappig dat je beide dochters gitaar spelen. onze oudste kleindochter is bezig om het te leren.

Petr@ zei

Wat jammer dat je niet geslaagd bent met winkelen. Vaak is dat zo als je echt wat nodig hebt. Heb je niks nodig dan zie je allerlei leuks.

Anoniem zei

Dat niet slagen in de stad overkomt mij ook geregeld.. Toen ik afgelopen winter in Las Vegas was liepen we door Saks 5th Off en daar slaagde ik wonderwel in 2 leuke T-shirts van Karl Lagerfeld. Was de nieuwe collectie en toch met 50% korting. Een paar dagen later waren we bij Macy's en daar hadden ze dezelfde T-shirts voor de gewone prijs. Zo zie je maar bij toeval loop je tegen een koopje aan. Dat je ineens rilt van kip eten kan ik me best wel voorstellen.Ik eet ook veel kip maar na een paar weken hoef ik die echt niet meer. Hoewel de kwaliteit heel goed is koop ik die toch liever bij de slager dan bij de supermarkt.
Ga ik over op vis. Deze week is net nieuwe haring op de markt dus dat wordt smullen.
Groetjes Wil

Petra zei

@Anoniem - De pho kip was heel taai en deed me bijna kokhalzen. Daarna heb ik die nacht overgegeven en een paar dagen last van mijn maag gehad. Nu gaat mijn keel dicht als ik al aan kip denk :( .

@Tineke - Leuk zo'n kastelendag! Het Muiderslot is nog altijd mijn favoriet.

@Petra - Inderdaad, ik moet gewoon ergens tegenaan lopen.

@Wil - Oh, heerlijk! Eet een harinkje voor mij!