Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, juni 03, 2019

Over een middagje natuur

En jawel, alweer ben ik vroeger op dan Alexa, die me om 7 uur zou wekken. Dit keer is de Starbucks app wel correct en is er geen nitro brew. Dan maar gewone ijskoffie en ik neem er de egg white egg bites bij.

Het is een stuk koeler dan gisteren met een graad of 17, maar nog lekker genoeg om drie kwartier op de plaats hard te lopen. Langer kan vandaag niet want ik heb een dierenartsafspraak in Manassas.

Bij wijze van hoge uitzondering moet Orion wel mee in Ricks auto. Hij vindt dat duidelijk een beetje vreemd en ik hoop maar dat er niet teveel haren op de bekleding komen.

De rit naar Manassas duurt 25 minuten en intussen zie ik op de tegenliggende weghelft aan een stuk door file staan. Ik vraag me af hoe lang de terugweg zal gaan duren met dat verkeer.

Rick is intussen op weg naar huis en belt om te vragen of ik nog iets van de Nederlandse winkel in Grand Rapids wil hebben. Ja, hoor, koffie en haring alstublieft. Rick neemt al hun Pickwick thee mee, vertelt hij me later.

Bij de dierenarts aangekomen bel ik op dat we er zijn. Dan wachten we tot iemand ons op komt halen. Orion heeft extra kalmerende medicijnen gekregen vanochtend en loopt mak als een lam achter de dierenartsassistente aan.



Met dr. Pike bespreek ik dat een van de medicijnen geen kalmerend effect op Orion lijkt te hebben. Ze verandert het medicijn wat we hem voor stress situaties moeten geven. Verder vraag ik over Orions vacht, die er nu goed uitziet, maar wat te doen als het weer gaat klitten. Ze raadt een andere borstel aan die hij waarschijnlijk niet zo erg vindt. Ik bestel hem meteen van Amazon.
Een heel veld met gieren!

Tot mijn grote vreugde vertelt dr. Pike dat ze haar eigen kliniek gaat openen in Fairfax. Dat is vlakbij ons dus veel fijner. Toch valt de terugrit mee, het verkeer is vrijwel helemaal opgelost en daardoor ben ik met een half uur weer thuis.

Voor de lunch kan ik de bloemkoolrijst bowl van Zoe's Kitchen maar niet uit mijn hoofd krijgen. Het is een van mijn favoriete gerechten geworden. Op hun terrasje smaakt het weer voortreffelijk.

Dan rijd ik naar Meadowlark Gardens. Ik heb mijn DSLR fototoestel mee en hoopte dat de lelietuin net als in onze tuin in bloei zou staan. Dat is jammer genoeg nog niet het geval, maar verder biedt het enorme park meer dan genoeg fotografie materiaal.







Het valt me hier ook op hoeveel schakeringen groen er zijn. Het is allemaal zo rustgevend. Ik zoek een bankje met uitzicht op een van de meertjes op om ervan te genieten. Het is hier ook leuk Pokémon Go spelen dus zo dwaal ik ook even door het bos. Na een paar uur zoek ik Ricks auto weer op.


Op de terugweg haal ik wat snacks van Whole Foods en ga dan op het deck in de zon zitten lezen. Als de zon achter de bomen verdwijnt wordt het me te koel. Dit weer is me te koel voor het zwembad, maar de warmte zal snel genoeg terugkeren.

Rick schiet goed op maar hij zal iets te laat voor mijn avondeten thuiskomen. Hij haalt zijn diner op weg naar huis op. Ik besluit vandaag Thais te gaan eten en rijd naar ons favoriete restaurant daarvoor Natta Thai.

Daar is het altijd druk dus ik ga al om zes uur. Ik bestel een Tom Yum soep met kip, sate en hun gefrituurde boerenkoolsalade. Het is een van de lekkerste Thaise maaltijden, die ik ooit gehad heb! Geen wonder dat dit restaurant zo populair is. Zelfs op een maandagavond zit het als ik vertrek helemaal vol.

Om kwart voor acht komt Rick na zijn lange, lange rit thuis. Hij heeft zijn avondeten mee en ik ben blij dat ik niet op hem gewacht heb. Met mijn vroegere opstaan eet ik mijn maaltijden ook vroeger.

Het is gezellig mijn maatje weer terug te hebben, maar hij heeft een belangrijk weekend met zijn vader en zus gehad. Rick zegt ook dat het goed was dat ik niet mee was. Dads vriendin was al een blok aan hun been.

4 reacties:

Petr@ zei

Heerlijke middag in zo'n (mooie) oase van rust.

Fijn dat Rick weer thuis is maar vooral fijn voor hem dat hij een paar mooie dagen met zijn vader en zus heeft doorgebracht.

Marion2 zei

Wat een prachtig park is het toch. Het lijkt me heel fijn daar.

Zwaar voor Rick met zijn vader. Op de foto zie je niet aan hem dat hij
zo ziek is. Heel waardevol dat hij er samen met zijn zus was.

Anja L. zei

Met zulk soort dingen is het gewoon lekker om zonder aanhang te zijn.
Lekker dat Rick weer thuis is.

Fijne dinsdag!

Petra zei

@Petra - Dat park is heerlijk als het niet te warm is

@Marion - Ja, het was goed dat ze dit weekend allemaal bij elkaar waren.

@Anja - Dank je!