Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, juni 05, 2019

Over een nagelbeurt en een autobeurt

We staan weer keurig om zeven uur op. Het is zonnig en al 18 graden dus ik neem mijn koffie en ontbijt mee naar buiten. We bespreken wat we vanavond zullen eten en dan vertrekt Rick naar zijn werk.

Na een uur op de plaats hardlopen op het deck heb ik 10000 stappen bijeen en ga ik me opfrissen. Bij wijze van uitzondering heb ik vanochtend een afspraak om mijn nagels te laten doen. Phuong wacht me al op bij Pro Nails 3.


Iets meer dan een uur later heb ik weer keurige handen en voeten. Ik heb dit keer een turquoise glitter gel gekozen, die doet me aan het zwembad denken. Jammer genoeg dreigen er buien en dus laat ik het zwembad vandaag voor wat het is.

Als ik klaar ben haal ik mijn boodschappen bij de Safeway naast de nagelsalon. Gelukkig hebben ze alles op mijn lijstje zodat ik niet weer helemaal naar de Giant hoef te rijden.

Mijn lunch ga ik bij Viet Aroma eten. Ik heb enorme zin in hun pho en die smaakt zoals altijd heerlijk!

Dan loop ik naar de Walgreens waar ik mijn herhaalrecepten bestel. Er ging daarmee online wat mis en nu duurt het een half uur voor ze klaar zijn. Ik heb nog meer te doen in Vienna dus ga later vanmiddag wel terug.

Bij Petco haal ik wat botjes voor Orion en kijk bij de parkietjes, fretten en chinchilla's. Allemaal schattig en vroeger hadden we allemaal van dat kleine grut. Het was altijd zo'n gedoe met kooien schoonmaken wat de kinderen natuurlijk nooit zelf deden. Op een gegeven moment had ik er meer dan genoeg van en besloot enkel nog honden en katten te willen.

Na Ricks lange rit naar Michigan is het DRAAKJE toe aan een beurt. Ik ga naar Jiffy Lube waar ik meteen aan de beurt. Er moet nogal wat gedaan worden aan mijn oude van en het kostenplaatje is flink. Gelukkig krijg ik 10 procent korting, maar moet nog altijd $450 neertellen. Volgende keer wordt het ook duur want ik stel de vervanging van de achterremmen nog even uit.

Intussen zijn mijn medicijnen klaar bij Walgreens. Als ik die op heb gehaald heb ik opeens vreselijk veel zin in een nitro brew. Ik besluit te gaan kijken of de machine bij het nieuwe Starbucks filiaal in Vienna eindelijk werkt.

Het blijkt dat het net is aangesloten en ik letterlijk de eerste ben, die hun nitro brew bestelt. Ik drink het binnen op en ga dan nog even langs de Vienna Vintner. Mijn favoriete rose daar is uitverkocht, maar Victor raadt me twee andere Franse rose's aan. Ik ben benieuwd.


Ondertussen is de beloofde regen nog niet aangekomen en is het een aangename 28 graden. Ik ga op het deck zitten lezen tot de eerste spetters vallen. Maar dat gebeurt niet want alle buien zijn opgelost voor ze hier kwamen. Ik had dus best naar het zwembad kunnen gaan, maar het was goed om de van zijn beurt te laten geven.

Als Rick thuiskomt smullen we weer van een paar haringen ieder. Dit keer heb ik er uitjes bij, maar ik vind het toch lekkerder zonder. Rick is dol op ui dus doet er een hele berg op. Dan kookt Rick ons "Indiase" maal met gekruide spinazie en mosterdbladeren uit blik, kip en bloemkoolrijst. Het gaat er allemaal goed in al kan ik geen heel bord meer op na die haringen.

Het is nog lekker genoeg om buiten te zitten en er zijn nog niet zoveel muggen dus we blijven even buiten lezen. Dan gaat de televisie aan en de voeten omhoog. Bedankt voor de goede wensen voor Katja. Ze heeft nu ook een interview in haar eigen ziekenhuis binnenkort.

3 reacties:

Petr@ zei

Lekker zomers weer, je nagels. Ik laat altijd alleen de teennagels doen door de pedicure. Mijn vingernagels geef ik alleen een blanke lak dus dat doe ik zelf.

Vreselijk hè, de kosten die je altijd kwijt bent bij de garage. Op dat vlak ben ik blij geen auto te hebben.

Haring mét uitjes...jammie!!

Anja L. zei

Frisse kleur hebben je nagels weer.
Aan auto’s ben he altijd veel geld kwijt maar ik zou hem niet willen missen. Al denk er wel aan om de volgende keer geen auto meer te kopen maar om hem via Snappcar te huren als ik er een nodig heb.

Wij hebben gisteren bloemkool gegeten met komkommer in het zuur, heerlijk!
Fijne donderdag.

Petra zei

@Petra - Zwembad kleur van mijn nagels. Zonder auto zouden wij niet ver komen hier, helaas.

@Anja - Als we dichter bij de stad zouden wonen zou Zip Car of een van de anderen een optie zijn.