Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, juni 04, 2019

Over een nodige kapbeurt

Alexa begint om zeven uur weer klassieke muziek te spelen en de wekker van Ricks telefoon gaat tegelijkertijd af. Ik droom heel vaak dat iemand mijn tas steelt met credit cards en alles en dan blijf ik maar in die droom hangen. Ik ben dus blij om op te staan.

Rick zet koffie en thee en het is gezellig om zo samen te zijn voor hij naar zijn werk vertrekt.  Alleen is Rick iemand, die echt wakker moet worden, terwijl ik dat meteen ben. Ik probeer maar niet teveel tegen hem te praten.


Als Rick gaat douchen ga ik naar boven voor mijn uur op de elliptische machine. Na twintig minuten bedenk ik me dat ik helemaal vergeten ben te ontbijten. Toch maak ik het uur vol, dan ben ik er maar vanaf.

Het is 9 uur als ik klaar ben en ik pocheer een ei en snijd mini komkommertjes op voor mijn ontbijt. De personal training is vandaag om half elf dus ik heb nog zeeen van tijd. Ik neem Orion mee de tuin in en doe wat spelletjes met hem. Het is alweer schitterend weer.

Bij Anytime Fitness wacht Sharon me al op en we doen een rigoureus half uur met gewichten. Ik gebruik zelfs 12 lbs. voor mijn armspieren. Het is zo belangrijk, die spiertraining. Ik ben blij dat ik Sharon heb want ik kan mezelf er heel moeilijk toe zetten.

Na mijn douche ga ik naar Potbelly om te lunchen. Het kleine parkeerplaatsje staat bijna vol maar ik kan de van nog net tussen een grote SUV en pickup truck proppen. Ook hun terrasje zit vol dus ik bedenk me dat ik mijn eten ook in een parkje op kan eten.

Nieuw hier is dat je een halve soep en een halve salade kunt bestellen. Dat doe ik en het bevalt goed. Ik neem de groentesoep en de salade met kip, blauwe kaas en bacon. Als ik naar buiten loop vertrekt er net iemand van een tafeltje dus ik eet toch maar hier. Dit is voor herhaling vatbaar, licht en lekker.

Dan rijd ik naar de Giant om mijn boodschappenlijstje af te werken. Ik ben niet zo tevreden met de opgesneden paprika en ui bakjes daar. Het ziet er wat verlept uit. De uiterste datum daarvoor is vandaag. Er zijn geen versere dus ik neem het toch maar mee.

Eenmaal thuis vind ik de groentes er echt niet goed uitzien. Ik besluit met bon en bakje naar de Giant in Oakton te gaan in de hoop het daar verser te vinden. Gelukkig is dat het geval en zonder problemen mag ik ze omruilen.

Even overweeg ik naar het zwembad te gaan, maar het is mij te koel om te zwemmen en mijn hangmatstoel is gerieflijker dan hun ligstoelen. Ook heb ik thuis het concert van de vogels en daar willekeurige muziek.

Met een beker ijsthee nestel ik me dus op het deck. Ik heb weer een spannend en een beetje eng boek van Nora Roberts. Het is er zoeen die ik af en toe weg moet leggen. Grappig hoe het zo gruwelijk is maar je toch blijft lezen.

Als ik naar buiten loop om de post uit de bus te halen zie ik Lorraine met de kleine Cooper. Wat een schatje is dat! Ik zou zo weer een puppy willen, maar Orion is te jaloers voor een tweede hond. Deze Cooper groeit als onkruid en is bijna te zwaar om op te pakken.
Voor ik het weet is het tijd om naar Lofty Salon te gaan. Daar kleurt Carmen mijn haar weer bij en ik krijg een lekker glas wijn terwijl het intrekt. Stap 1 van mijn maandelijkse schoonheidsbeurt is gedaan, stap 2 volgt morgen en is ook hard nodig.
Ik wou dat ik het thuis zo goed kon krijgen. 

Als Rick thuiskomt maken we een pak van de haringen, die hij mee heeft genomen van The Dutch Store, open. Hapje voor hapje peuzel ik ze op. Dit is zo'n zeldzame lekkernij hier. Gelukkig kunnen we er morgen en overmorgen weer van genieten.

Echt honds, als ik "Af" tegen Orion roep ploft hij maar verslagen neer op de vloer

Voor ons avondeten hebben we fajita's op slabladeren. Rick grilt de kip en daarbij de paprika en ui reepjes, die er dit keer lekker vers uitzien. We hebben er guacamole en salsa bij. Ik moet zeggen, een geslaagd, nieuw voor ons, maal!

Intussen solliciteert Katja voor een baan bij de EHBO van een paar van de ziekenhuizen in hun buurt. Ze heeft donderdag een interview in een ander ziekenhuis dan het hare en haar eigen ziekenhuis heeft ook interesse. EHBO ligt haar meer na jaren een EMT te zijn geweest. Wij duimen dus hard dat ze een van die banen krijgt!

5 reacties:

Tineke zei

duimen dat Katja de baan krijgt. Bedoel je met EHBO de 1e hulp afdeling?
Wanneer gaan jullie naar Kai en heeft hij nog plannen deze zomer naar jullie te komen?
Heeft Saskia al besloten aan welke universiteit ze gaat studeren?
Wij genieten van de tuin, wel veel werk momenteel.
Morgen ga ik naar een lunchconcertje; doe jij dat wel eens?

Anja L. zei

Ik heb ook net een Nora Roberts boek uit, alleen geen spannend boek dit keer. Dit was Blue Dahlia.
Wat is Cooper een schatje om te zien.
Duimen dus voor Katja.
Fijnene woensdag!

Anoniem zei

Hopelijk krijgt Katja de baan! Wat Rick betreft over het wakker worden, dat ken ik hier ook. Manlief wordt ook graag rustig wakker, terwijl ik meteen wakker ben en begin te kletsen, haha, daarom vind hij het ook niet erg dat ik meestal later opsta dan hij. Vroeger las ik heel veel boeken vooral Stephen King en dat genre. Pet sematary is mijn favoriet (en het liedje van de Ramones, I don't want to be burried in a pet sematar, LOL) Nu lees ik eigenlijk niet meer, zou ik eens echt op moeten pakken. Wat een leuk hondje die Cooper, maar veel werk een pupsel. "Gelukkig" vind Saar andere honden geen goed idee, anders had ik er minstens 10 gehad :-)
Groetjes en een fijne woensdag, Tine.

Petr@ zei

Hier net andersom, ik moet echt wakker worden en mijn vriend kan gelijk voluit praten. Mijn kinderen zijn gelukkig meer zoals ik.

Spannend voor Katja. Heeft ze voorkeur voor een ziekenhuis?

Petra zei

@Tineke - Het wat ze hier de ER, emergency room, noemen. We gaan 20 juli richting Kai en nee, hij komt niet hierheen. Saskia weet nog niet waar ze verder wil studeren. Ik ben niet zo'n concertmens, te luid meestal.

@Anja - Die heb ik nog niet gelezen, ik ga hem opzoeken.

@Tine - Ik ben bang dat Stephen King te eng is voor mij.

@Petra - Nee, ze brengen allebei interessante dingen.