Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, juni 06, 2019

Over een rustig middagje zwembad

Oei, de haringen vielen gisteravond niet goed. Ik heb me de hele nacht niet lekker gevoeld en dacht dat het misschien een buikvirus was. Maar als ik om kwart over zeven opsta is alles weg en heb ik trek in ontbijt. Wel zet Rick thee voor mij in plaats van koffie, zachter op de maag.

Door al dat gedoe heb ik slecht geslapen en even overweeg ik de personal training van vandaag af te zeggen. Maar als ik een tijdje op de plaats hardloop voel ik me beter en ga toch het halve uur met gewichten doen. Wel vraag ik Sharon om het vandaag wat lichter te houden.


Als ik daarmee klaar ben zit het sporten er voor vandaag weer op. Ik lees verder in mijn boek tot mijn maag me vertelt dat het lunchtijd is. Ik kan het niet laten en ga weer de bloemkoolrijst bowl met zalm halen bij Zoe's Kitchen. Ik krijg alleen hun app niet aan de praat, heel vervelend want zo krijg ik geen punten, die uiteindelijk tot korting of iets gratis zullen leiden net als bij Noodles en Panera.

Het smaakt weer opperbest in de schaduw op hun terrasje. Als ik klaar ben rijd ik nog even naar Petco om mijn dierenfoto van vandaag te nemen. Dat wordt een baardagaam, die me heel nieuwsgierig aankijkt.

Thuis kleed ik me in bikini en spuit zonnebrandspul op. Dan loop ik naar het zwembad waar ik ruime keuze heb aan ligstoelen onder een parasol. Zwemmen ga ik vandaag niet doen, maar het is wel zo warm dat ik me af en toe in het water wil af laten koelen.

Net als ik dat van plan ben gaat mijn telefoon. Het is Christine en alles is goed gegaan met de verkoop van hun huis en aankoop van hun nieuwe huis in Austin, Texas. Christine verhuist over iets meer dan drie weken daarheen. Ze kan duidelijk niet wachten want ze heeft Alabama altijd gehaat.

Zodra we uitgesproken zijn neem ik die verkoelende duik. Het water is wel een beetje te koud voor mij, maar het koelt zeker af. Intussen is Chris ook gearriveerd en we kletsen even voor zij haar vele baantjes gaat trekken. Tegenwoordig staat ze zelfs om half vijf op om nog voor zonsopgang te gaan zwemmen!

Als het zwemteam komt wordt het een geschreeuw en gejoel van jewelste dus ik neem mijn boek wat nog steeds niet uit is mee terug naar huis. Daar maak ik me klaar voor happy hour. Ik neem een Uber naar Red Galanga en tref daar Sara.

Zij is vorige maand naar Belgie en Nederland geweest en we praten o.a. over die reis. Het was toen het zo warm was in Nederland dus ze had enorm geluk met het weer. Ik bestel wat sashimi en Sara wat dingen van het happy hour menu.

Sara's nichtje van Saskia's leeftijd logeert bij haar en zij komt ook even eten. Het is een leuk meisje en nu weet ik over wie Sara het heeft als ze over Mariah praat. Mariah's vader heeft vergaande dementie en haar moeder is niet in beeld dus Sara is zo'n beetje Mariah's moeder.

Het was weer gezellig en we spreken af voor de volgende keer in augustus. Rick komt mij ophalen. Ik ben moe en mijn maag is nog steeds niet helemaal "gewoon". Ik hoop lekker vroeg naar bed te gaan.




6 reacties:

Sylvia zei

Wat naar dat je je niet lekker voelde vandaag, ik hoop dat het morgen beter gaat. Haring en vis in het algemeen is met warm weer altijd een beetje tricky.

Anoniem zei

Wat vervelend van je maag. Ik vroeg me eerlijk gezegd gisteren al af of het verstandig was de haring een paar dagen te bewaren.

Petr@ zei

Wat jammer dat de haring slecht viel. Gelukkig heb je er wel genoten toen je het at.

Wat een fijne dag met leuke mensen om je heen en aan de telefoon. Zonnetje erbij, perfect!

Anoniem zei

Je bowl van Zoe's kitchen zag er zo lekker uit dat ik het gerechtje proberen na te maken heb. Het is redelijk gelukt volgens mij en inderdaad erg lekker! Ik vraag me nog af welk sausje dat is? Een soort yoghurt kruidensaus? Met al dat privacy gedoe kan ik niet vanuit Belgie hun site van Zoe's kitchen bekijken om de ingredïenten te zien.
Fijn weekend!

Groetjes,

Brinda

Petra zei

@Sylvia - Ik denk achteraf gezien dat het niet de haring was. Rick had tenslotte niets.

@Anoniem - Twee dagen moet toch wel kunnen?

@Petra - Ja, het is weer zo'n vakantiegevoel dat zwembad

@Brinda - Zoe's Kitchen geeft alleen de voedingswaarde op hun website, niet de ingredienten. De witte saus is tzatziki en de groene saus skhug (Israelisch). Verder is er feta kaas en "rijst" heeft ook kokosnoot, groene uitjes en naar ik meen mint. Hopelijk helpt dat.

Anoniem zei

Bedankt, hier kan ik al mee verder!

Brinda