Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, juni 14, 2019

Over prachtig weer en watervallen

Gisteren werd ik door iets op mijn arm gebeten, waarschijnlijk een spin want het zwol helemaal op. Ik heb er vannacht ook echt last van gehad en het ziet er vanochtend nog niet beter uit. Door de kriebel heb ik slecht geslapen en ben al ver voor Ricks wekker gaat wakker.

Het is schitterend weer en na mijn ontbijt besluit ik op het deck op de plaats hard te gaan lopen. Dan belt mijn zus, die even zusterlijke steun nodig heeft. Het gaat om een steeds terugkerend euvel. Wie mijn blog allang leest kan het misschien wel raden.

Daarna bel ik Christine om bij te praten. Zij gaat over twee weken al naar Texas verhuizen en kan werkelijk niet wachten. Alabama heeft net ook weer een paar heel vrouwonvriendelijke wetten aangenomen. Die  zuidelijke staten willen terug naar toen de vrouw niets te zeggen had.

Als Christine en ik afscheid nemen is het tien uur en ben ik klaar met mijn sporten. Ik bel Lofty Salon om aan te kondigen dat ik van de sauna gebruik kom maken. Ik koop een pakket van vijf sessies van een half uur.

Dit keer stelt de assistente de temperatuur in op 130 graden Fahrenheit (55 C). Dat is een stuk warmer dan eergisteren en het is heel doordringende warmte. Het halve uur is zo voorbij. Als het echt blijft helpen wil ik zo'n sauna thuis hebben. We hebben er meer dan genoeg plaats voor.


Op weg naar huis gooi ik de van vol. Ik krijg 20 cent per gallon korting van Giant en dat maakt dat ik $2,59 per gallon betaal. Zo bespaar ik bijna $3, toch weer meegenomen.

Thuis speel ik met Orion in de tuin en maak me dan klaar voor de dag. Het is een graad of 22, maar er staat een koele wind. Ik doe dus een capri aan en een topje met driekwart mouwen. Morgen kunnen de bermuda's en t-shirts weer aan want dan wordt het 30+ graden.

Mijn lunch haal ik van de salade bar van Whole Foods. Hier hebben ze tegenwoordig zalm bij en dat ziet er heerlijk uit. Ik kies er verschillende kleuren paprika, een salade met palmharten en asperges en wat champignons bij. In het idyllische tuintje naast Whole Foods geniet ik ervan.


Met dit mooie weer heb ik zin om de natuur in te gaan. Ik ben al een tijdje niet naar Great Falls Park geweest dus rijd de mooie weg daarheen. Bij de ingang zie ik dat de toegangsprijs omhoog is naar $15, maar dat maakt mij niets uit want ik heb een jaar pas.

Het is druk op de parkeerplaats. Veel mensen zijn aan het picknicken aan de tafels in het park. Ik loop wat langs de rivier, maar door de vele regen van de afgelopen maanden is een groot deel van het pad overstroomd.

Dan wandel ik naar de tweede en derde uitkijkpunten. De watervallen zijn weer echt watervallen in plaats van de kolkende bruine massa de vorige keer. Blauwe reigers vissen vanaf de rotsen en een paar kayakers trotseren de wilde rivier.  Ik heb spijt mijn DSLR camera niet mee te hebben genomen. Met de telefoon is alles net te ver weg.



Bij het laatste uitkijkpunt ga ik zitten en in alle rust genieten van dit natuurgeweld. Er hangt in Mount Vernon, het landgoed van George Washington, een prent van Great Falls en ik vind het altijd zo bijzonder te weten dat de Vader van de Verenigde Staten deze watervallen ook zo liefhad.

Dom genoeg besluit ik de andere weg terug naar huis te nemen. Die is weliswaar korter maar het spitsuur is begonnen en ik kom in de dagelijkse file terecht. Hoe mensen iedere dag weer uren in dit verkeer zitten is me een raadsel! Gelukkig nemen wij de eerste afrit.

De rest van de middag besluit ik op een ligstoel aan het zwembad te gaan zitten. Ik speel Boggle, Wordfeud en Scattergories op mijn telefoon. Het is me te koel om in bikini te gaan en het water al helemaal, maar het geeft toch een vakantiegevoel.

Als Rick thuiskomt gaan we het weekend vieren. Vorige week was de bar bij Pazzo Pomodoro zo druk dat we ergens anders heen zijn gegaan. Voor vanavond hebben we dus ook een alternatief. Alleen blijkt de bar nu vrijwel leeg te zijn!

We delen een plankje met prosciutto en verschillende kazen. Dan bestelt Rick een visgerecht en ik heb de soft shell krabben alweer gezien. Die bestel ik roergebakken met spinazie. Het is weer heerlijk!

Om de een of andere reden ben ik doodmoe. Ik ga dus in mijn ligstoel liggen en tv kijken. Dit wordt een zomers Vaderdag weekend en Rick heeft plannen voor zijn speciale dag. Allemaal een fijn weekend gewenst!





4 reacties:

Veerle zei

Dag Petra,ik denk dat je inderdaad veel aan zo een infrarood sauna zal hebben, want warmte is meestal toch goed voor de spieren en je voelt je toch ook beter op warmere dagen. Ik vind het ook altijd leuk om te lezen hoe goed jij je dagen kan invullen. Geniet van het weekend en de zon! Veerle

Marion2 zei

Aaah, dat mooie weer bij jullie! Hier is het nog steeds geen zomer.
Ja, volgende week een dagje. Zit nu te wachten tot het eens droog wordt,
zodat ik naar de markt kan gaan zonder doorweekt te raken.

Inderdaad vreselijk als je elke dag om van en naar je werk te komen
in de file moet staan.

Een mooie gedachte dat George Washington ook al naar de watervallen keek.
Wat dat betreft is er in al die tijd niets veranderd.

Fijn weekend!

Anja L. zei

Wij hebben ook al eens gekeken naar zo’n sauna. We hebben de ruimte.
Mooi hoor die watervallen. Hier komt het voorlopig weer uit de lucht gevallen 😢. Goed voor de tuin zullen we maar denken.
Fijn weekend!

Petra zei

@Veerle - Dank je voor het compliment! Ik hoop dat jij ook een leuk weekend hebt!

@Marion - Ik ga volgende week naar de kou in Yellowstone. Het verkeer hier is op Los Angeles na het slechtste in het land. Gelukkig wonen wij zo dat we er weinig mee te maken krijgen.

@Anja - Onze tuin heeft meer dan genoeg water gehad. Als het hier regent plenst het zo, letterlijk bakken met water. De tuin van onze buren is gewoon een vijver!