Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, augustus 16, 2019

Over een onrustige nacht

Rond twee uur vannacht begon Orion te piepen. Rick liet hem uit en zei dat hij duidelijk last van zijn ingewanden had. Om net voor vijven piepte Orion weer en dat doet hij anders nooit. Ik liet hem dit keer uit. Een half uur later begon Orion te kokhalzen, maar gaf gelukkig niet over.

We blijven door de onrustige nacht tot bijna acht uur in bed om toch nog wat slaap te krijgen. Orion lijkt gelukkig niet ziek, maar als Rick hem uitlaat heeft hij wel nog steeds diarree. Ik geef Orion zijn ontbijt dus tot zijn grote ongenoegen niet.

Na mijn ontbijt buiten op het deck verorberd te hebben besluit ik een steunband om mijn pijnlijke knie te doen en op de plaats hard te gaan lopen. Dat gaat gelukkig goed en ik houd die band dan maar even aan.


Als ik me heb opgefrist ga ik met een lijstje Vienna in. Kevins verjaardag is volgende week donderdag en Rick en mijn trouwdag op dinsdag. Voor Rick haal ik daarvoor zijn favoriete bier van Whole Foods, Chimay Blauw.

Voor Kevin wil ik eigenlijk bier met bijpassend glas meenemen. Ik ga naar Norm's Beer & Wine, maar die hebben dat soort dingen alleen rond Kerst. Even iets anders bedenken dan. Ik besluit een variatie van plaatselijke dingen bij elkaar te zoeken.

Het bier is een lager van Blue Mountain, een brouwerij in Virginia, die Rick ook erg goed vindt. Verder natuurlijk een doosje met Virginia pinda's en bovendien vind ik een reep chocola van Cocoa Vienna, de plaatselijke chocolatier, en een flesje met chipotle saus met het Washington Monument erop. Volgens mij een leuk en lekker cadeautje voor Kevin.

Dan ga ik naar de Giant. Hier haal ik kip, rijst en een blik pompoen wat allemaal goed is voor een hond met diarree. Ik kies ook een leuke verjaardagskaart en trouwdagkaart uit. Het verbaast me iedere keer weer hoe duur die wenskaarten zijn!

Terug thuis maak ik brunch voor Orion. Hij vindt de combinatie heerlijk en binnen de kortste keren is het op. Tot nu toe heeft hij sinds vanochtend alleen nog maar geplast dus ik hoop dat wat het ook was over is. Ik vind het niet fijn onze buren ermee op te zadelen dit weekend.

Vorige keer namen we Orion mee naar Katja en Kevin en dat was helemaal geen succes. Orion was zo nerveus dat hij Katja de hele nacht wakker hield. Dat was niet fijn voor Katja maar ook niet voor Orion. Dit weekend zullen de buren dus weer voor hem zorgen.

Intussen heb ik flinke trek want het is al na enen. Ik bestel een poke bowl van Lei'd Poke en smul daar weer van op het deck. Zo'n heerlijke combinatie is het en voldoende groentes ook.

De zon is inmiddels weer tevoorschijn gekomen dus ik kleed me in bikini en loop naar de overkant. Daar is het heel rustig dus ik heb ruim keuze aan stoelen onder een parasol.  Het water is nog steeds te koud voor mij om er lang in te blijven, maar af en toe krijg ik het zo warm dat het lekker is even af te koelen.


De muziek is vandaag leuk en staat niet te hard voor de verandering. Tegen vieren komt Chris na haar werk en komen we een andere bekende tegen, die we al een paar jaar niet hebben gezien.

Amy's man werkt voor de marine en daardoor worden ze telkens naar andere plekken uitgezonden. Maar nu blijft hij twee jaar in het Pentagon werken en wonen ze dus voorlopig weer in Vienna, leuk! Hun kinderen zitten, op de jongste na, die nog op high school zit, ook allemaal in de marine.

Tegen vijven loop ik terug naar huis. Orion vindt dat hij nu helemaal beter is en heeft duidelijk honger. Als Rick en ik op weg naar ons restaurant gaan geef ik Orion nog een bak met kip, rijst en pompoen. Daar valt hij op aan en vindt het zeker lekker.
Mag ik echt geen snoepje, Vrouwtje?

Rick en ik gaan voor het eerst in zeker anderhalve maand weer naar Pazzo Pomodoro. Daar worden we door Jonna begroet, die denkt dat we hier vorige week nog waren. Nee, dus, maar ze ziet zoveel mensen dat ze natuurlijk niet bijhoudt hoe vaak.

We beginnen met een bord met prosciutto en drie verschillende kazen. Ik ontferm me over de gorgonzola terwijl Rick de andere twee eet. Na dit lekkere voorafje bestellen we ons hoofdgerecht.

De forel klinkt goed en wordt met asperges en gemengde groentes geserveerd. Rick neemt de tandbaars met groentes en vraagt de saus er apart bij. Dat had ik ook moeten doen want mijn gerecht komt zwemmend in de saus! Zoveel dat ik alleen maar saus proef. Wesley stuurt het terug en de saus is er nu vanaf geschraapt. Het is lekker, maar les geleerd, volgende keer ook saus apart of helemaal geen saus.

Onderweg naar huis zien we een mooie tropisch aandoende zonsondergang. Saskia en Justin, haar vriend, zijn op weg hier naartoe en we zien uit naar het weekend met de twee dochters en hun aanhang.

4 reacties:

Anja L. zei

Verjaardagskaarten en postzegels zijn hier ook zo duur.
Jammer dat jullie Orion niet mee kunnen nemen dit weekend maar als hij slecht tegen verandering kan is het misschien maar beter.
Ik heb er ook zo’n hekel aan als je eten in de saus zwemt en vraag het altijd apart.
Wat leuk dat Saskia ook een vriend heeft, heel fijn weekend met z’n allen.

Petr@ zei

Gelukkig dat Orion zich beter voelt. Ziek wil je hem niet achter laten bij de buren.

Veel plezier met z'n allen dit weekend.!

Anoniem zei

Ik zeg.... prettig weekend met jullie dochters en aanhang!
Groetje van Henny Breedijk.

Eveline zei

Ik maak mijn eigen kaarten. Dat schelt veel geld. Fijn dat Orion weer beter is.