Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, oktober 25, 2019

Over een beetje creatief zijn

"Goedemorgen, Schone Slaapster!", zegt Rick als hij de kamer binnenkomt. Schone slaapster? Het is toch pas kwart over zeven en Rick moet wel heel vroeg op zijn gestaan. Dan kijkt ik op mijn horloge en het is kwart over acht! Oeps! Ik heb slecht geslapen en moet net voor zevenen nog eens in slaap zijn gevallen.

Gauw sta ik op en maak ontbijt. De koffie staat zoals altijd al klaar. Na mijn bord met paprika, tomaat, komkommer en zalmpate opgesmuld te hebben ga ik naar boven. Daar "ren" ik iets meer dan een uur op de elliptische machine tot ik mijn 10000 stappen bijeen heb.


Het is bewolkt met af en toe een zonnestraal, maar zal toch weer tegen de twintig graden worden. Ik "klets" even bij met een verre vriendin en maak me dan klaar voor de dag. Orion heeft wel zin in een wandeling en daar is het perfect weer voor.
Voor ik het weet is het alweer lunchtijd. Ik neem Orion mee in de van en rijd naar Zoe's Kitchen. Daar weten ze onderhand mijn bestelling wel en het smaakt me weer opperbest. Dan haal ik botjes bij Petco en wat medicijnen bij Walgreens. Dat is alles wat ik vandaag in Vienna hoef te doen. Natuurlijk speel ik ook eventjes Pokemon Go.

Op de terugweg neem ik eens een foto van het huis met de meeste opblaasbare figuren in hun tuin. Met Kerst hebben ze er ook zoveel. Die dingen zijn natuurlijk makkelijk op te slaan, ze nemen nauwelijks plaats in.
Via de door de herfstkleuren prachtige weg naast ons huis rijd ik terug. De zon is inmiddels tevoorschijn gekomen en ik ga buiten op de stoep zitten.

Gisteren heb ik dus witte pompoentjes gekocht en ik besluit een ervan te versieren met Zentangle. Dat valt niet mee want een ronde pompoen is wat anders dan een plat stuk papier. Ik teken er zoveel mogelijk Halloween dingetjes op en ben best blij met het resultaat. 

Dat creatief zijn neemt best veel tijd in beslag en het is al half vijf als ik klaar ben. Ik heb al een tijd niet met Christine gesproken dus besluit haar een telefoontje te geven. We hebben weer heel wat aan elkaar te vertellen dus pas als Rick anderhalf uur later thuiskomt hangen we op. 

We doen vanavond onze Washington Nationals shirts aan. Dit wordt een historische wedstrijd voor onze stad want dit is de eerste World Series wedstrijd die in dit stadion wordt gespeeld. Ik betwijfel dat ik veel van de wedstrijd zal zien want die duren altijd zo lang.

Maar eerst gaan we bij Pazzo Pomodoro eten. Ik bestel eens de kabeljauw met een pittige tomaten-, olijf- en kappertjessaus. De groentes zijn ook erg lekker en ik ben goed te spreken over het geheel hoewel kabeljauw nog steeds niet mijn favoriete vis is. Ricks biefstuk ziet er ook goed uit. Het is alleen heel erg koud in het restaurant en eenmaal terug in de auto doen we de verwarming zo hoog mogelijk aan.

Hopelijk winnen de Nationals vanavond, maar ik heb er een beetje een hard hoofd in. In ieder geval begint zo weer een weekend, we zien ernaar uit.

5 reacties:

Petr@ zei

Wat is je pompoen leuk geworden! Knap hoor, lijkt me zeker niet makkelijk.

En,hebben de Nationals gewonnen?

Sally zei

Mooie herfstkleuren hoor en dan met al die Halloween figuren overal maakt het leuk en interessant wandelen. Leuk idee ook dat pompoen kleuren. Fijn weekend

Petra zei

@Petra - Nee, verloren. Hopelijk vanavond beter maar Houston is ook een heel goed team dus het kan nog alle kanten op.

@Sally - Die kleuren vind ik echt genieten. Het is dit jaar vroeger dan vorig jaar las ik.

Jeanine Guidry zei

Geweldig, die Zentangle pompoen! Hier beginnen de kleuren nu ook echt, maar we lopen wel behoorlijk achter bij jullie, terwijl we toch maar twee uur zuidelijker zitten. Trouwens, gaan jullie naar de Haring/Paling avond op de ambassade volgend weekend? Wij komen - zou leuk zijn je/jullie weer eens te zien!

Petra zei

@Jeanine - Nee, helaas, we missen het alweer :(. Maar we gaan naar Florida zaterdag dus dat doe ik toch liever. Het is hier trouwens ook nog niet op zijn hoogtepunt, hoor, ik kies er de kleurige bladeren uit tussen nog heel veel groen.