Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, oktober 06, 2019

Over een herfstachtig weekend

Zaterdag

Middenin de nacht was ik klaarwakker en kon de slaap niet meer vatten. Vanochtend blijkt dat ik vergeten was mijn medicijn in te nemen. Jammer genoeg betekent dit dat ik me nogal vaatdoekerig voel bij het opstaan. 

Gelukkig helpt de nitro brew van Starbucks met zijn flinke stoot caffeine. Het is maar acht graden buiten, een groot contrast met donderdag toen het nog dertig graden werd! Ik heb dus voor het eerst een winterjas aan. 

Door de koelere temperaturen krijgt Rick een waarschuwing dat zijn bandenspanning te laag is. Dat is het begin van een jacht op een werkende luchtpomp bij de benzinestations in Vienna. Die blijken namelijk allemaal, gelukkig op een na, buiten werking te zijn. Gelukkig doet degene bij de Sunoco het wel en daar staat dan ook een rij. Niets aan te doen, we wachten op onze beurt.

Dan rijden we door naar het boerenmarktje bij het Community Center. Er zijn nog maar een paar weekenden over dat wij erheen kunnen want 26 oktober is het er voor het laatst dit jaar. Ik neem weer een bakje mini tomaatjes mee en dan gaan we huiswaarts.


Terwijl ik aan mijn uur hardlopen op de plaats (geen fut voor de elliptische machine) bezig ben belt Saskia. Zij zou dit weekend komen en dan zouden we samen haar Halloween kostuum bij elkaar gaan zoeken. Maar ze is snipverkouden en voelt zich dus niet goed genoeg. Er zijn nog twee weekenden dat we het kunnen doen dus we stellen het uit tot de 19e. Heel fijn dat Saskia nu Justin heeft om een beetje voor haar te zorgen.

Tegen lunchtijd gaan we naar het jaarlijkse Vienna Oktoberfest. Rick klaagde altijd dat er nooit Duits bier is, maar dit keer is hij blij verrast. Ze hebben Oktoberfest Maerzen bier, een genot voor Rick. Ik houd het bij een glaasje overheerlijke rose van de Vienna Vintner. Er is heel wat eten te krijgen, maar wij houden het traditioneel met een bratwurst, zuurkool en komkommersalade, het smaakt goed.

Daarna lopen we langs de braderietentjes. Er is van alles van mensen, die hun zelfgemaakte waren verkopen, tot makelaars. Op een gegeven moment lopen we langs het standje van Wyndham Vacations. Een timeshare dus en eerst willen we doorlopen. Maar nee, we moeten een rad draaien.

Dat doe ik dan maar en het komt uit op een $100 restaurantbon. Dan mag ik nog eens draaien en dit keer krijg ik 7 nachten. En die mogen we dan besteden bij een van hun resorts na een twee uur durende timeshare presentatie te hebben bijgewoond.

Nu vinden wij zo'n presentatie vreselijk en bijna lopen we toch door, maar dan zie ik Puerto Vallarta op het lijstje met bestemmingen staan. Daar willen we nog heel graag heen, omdat vorig jaar onze cruise die stop moest overslaan. We geven ons dus toch maar op voor die presentatie, die we op 26 oktober gaan bijwonen.

Geen haar op ons hoofd die eraan denkt weer een timeshare te kopen, we kunnen degene, die we hebben aan de straatstenen niet kwijt! In ieder geval krijgen we een restaurant bon voor $100 dus dat is het al waard. Hoewel we elkaar wel telkens vragen of we er al spijt van hebben. Maar ze weten natuurlijk dat dat gebeurt dus moesten we wel $40 betalen wat terugbetaald wordt als we naar de presentatie komen. Enfin, we zullen zien.





Als we alles gezien hebben rijden we naar Fairfax. Daar vullen we onze wijn en bier voorraad aan bij Total Wine & More. Daarnaast ligt een Trader Joe's en daar willen we kijken of ze nog iets interessants aan laag koolhydraten voedsel hebben. Ze hebben een broccoli en boerenkool pizza bodem, maar die ziet er sowieso al niet lekker uit dus die gaan we niet proberen. We vertrekken zonder iets te kopen.

Op de terugweg gaan we naar Plaza Art waar onze zijden Lyon doek is ingelijst. Het is heel mooi gedaan! We halen oude familiefoto's waar we geen van allen dol op zijn van de muur en hangen het doek in de hal. We zijn er erg tevreden over.

De rest van de middag ploeteren we wat aan in en rond het huis. Het is met achttien graden te koud om buiten te zitten, helaas. Rick heeft altijd duizenden dingen te doen en ik vind het wel lekker om op de bank rustig mijn boek te lezen want ik voel me nog steeds niet zo lekker.
Voor het avondeten hebben we zin in "comfort food". Dat wordt Indiaas bij Jaipur. Ik wil eens iets anders proberen en bestel kaaskroketjes in spinaziesaus. Geen goede keuze! Het is meer aardappel dan kaas en maar vier mini kroketjes waardoor ik eigenlijk niet voldoende eten heb. Volgende keer weer terug naar mijn gewoonlijke spinazie met paneer, de Indiase kaas. Ricks tandoori mixed grill is wel een succes.

Thuis ga ik in mijn luie stoel tv kijken. Ik hoop dat ik me morgen weer beter voel want dit gebrek aan energie vind ik maar niets.

Zondag

We zijn beiden rond half acht wakker en ik heb stukken beter geslapen dan gisteren. Daardoor voel ik me gelukkig ook veel beter. Het is bewolkt, maar best aangenaam met 19 graden. We halen weer ontbijt van Starbucks en ik doe eens gek en neem dit keer de cheddar en ham egg bites.

Na weer wat Pokemon Go gespeeld te hebben ga ik aan mijn uur hardlopen op de plaats. Rick gaat verder aan zijn pijlen voor de paal met steden, die we op het deck hebben.


 Tegen lunchtijd maken we ons klaar om erop uit te gaan. We gaan eten bij Zoe's Kitchen waar Rick de bloemkoolrijst bowl met lamsgehaktballen probeert. Hij heeft er alleen geen feta en tzatziki saus bij en vind het daarom niet zo lekker. Dat snap ik helemaal want het is de combinatie, die ik heerlijk vind. 

Dan rijden we, een suggestie van Rick nota bene, die meestal niet zo gek op natuur is, naar Meadowlark Gardens. Daar spelen we veel Pokemon Go en ik maak foto's van een aantal bezige bijtjes. Het blijft bewolkt, maar is wat drukkend warm. Hopelijk blijft de regen nog tot morgenmiddag weg want ik wil geen natte rondleiding morgen. 

 
 
 
 
 

Op de terugweg halen we boodschappen van de Giant en daarna kiezen we onze pompoenen om later deze maand uit te snijden van Whole Foods. We vinden er een paar mooie ronde met een groot stuk steel er nog aan.
Dan beginnen we aan een akkefietje dat we allang van plan waren, de voorraadkast uitmesten. Dat is in jaren niet gebeurd en we vinden er nog dingen, die in 2012 al over datum waren! Dat niet alleen maar er is duidelijk een muis geweest en er vliegen insecten rond.

Wat we niet zelf zullen eten, maar wat niet geopend of verlopen is, doen we in een zak om weg te geven. Verder komen er de vieste dingen uit en de vloer is helemaal zwart onder de vele zakken en wat al niet meer. Maar anderhalf uur later ziet het er weer keurig uit. Zover gaan we het niet nog eens laten komen!

Rick was vanochtend eigenwijs en deed onze lakens in de wasmachine. Vorige keer kreeg ik hem na 25 keer wel aan de praat, maar dit keer lukt dat niet. Alles is nu wel nat dus Lorraine is zo lief om het in haar apparaten te wassen en drogen. Ik kan niet wachten tot die van ons hopelijk dinsdag weer werkt!

Voor de verandering heeft Rick vanavond ook zin in shabu shabu. Het is natuurlijk veel gezelliger met zijn tweeen dan alleen. Rick neemt biefstuk en garnalen en ik zoals altijd biefstuk en zalm. Het is weer een heerlijk en gezond maal met veel groente.

Thuis zijgen we moe maar voldaan in onze luie stoelen neer. Het was een drukke zondag maar we hebben veel gedaan gekregen. Volgend weekend gaan we op een road trip dus het was goed dit weekend thuis door te brengen.





3 reacties:

Petr@ zei

Wat lief dat Rick voorstelde de natuur in te gaan én ook nog eten bij Shabu Shabu, ondanks dat hij dat niet echt van houdt.

Ongelooflijk hè, wat je uit zijn voorraadkast haalt! Ik ben er altijd verbaasd over dat spullen soms al zo lang over datum zijn, terwijl ik het voor mijn gevoel nog niet zo lang in bezit heb.

Hester zei

Mooi zeg dat Lyon doek!

Het blijft heel leuk om te lezen hoe veel plezier jullie hebben samen, vooral in de weekenden. Heerlijk, die shabu shabu maakt het Indiase eten van de zaterdag weer goed! Dat is een maaltijd waar het hier in Nederland ook echt tijd voor is: het regent maar en het regent maar.

Die wasmachine, jeetje, ik dacht altijd dat Europa nog wat kon leren van de gemiddelde service van de Amerikanen, maar wat duurt het lang! Ongelofelijk. Lief dat Lorraine te hulp schoot!

Petra zei

@Petra - Rick vond het ook erg leuk daar Pokemon Go te spelen. Hopelijk blijft de voorraadkast nu netjes.

@Hester - Ja, we zijn heel blij met hoe het doek in de omlijsting is gedaan. De wasmachine komt door dat eerste bedrijf, hopelijk wordt hij morgen gemaakt.