Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, oktober 21, 2019

Over een schitterende maandag

Ricks wekker gaat af maar hij blijft nog even liggen. Ik lees dan we op mijn telefoon en tegen half acht staan we op. Het is bewolkt maar de zon is beloofd dus hopelijk komt die snel.

Na mijn ontbijt van zalm pate, die ik gisteren op de markt kocht, en mijn gewoonlijke verschillende groentes begin ik aan mijn cardio van vandaag. Dan maak ik me klaar voor personal training en rijd naar Anytime Fitness.

Daar wacht Sharon me al op en het halve uur met gewichten vliegt voorbij. Als ik weer buiten kom schijnt de zon uitbundig. Ik kan het niet laten een heel aantal foto's van de nu mooi kleurende esdoorns te maken. Een soort is nu op zijn hoogtepunt. 


Je weet in dit seizoen maar niet wie er mee gaat liften!






Voor ik het weet is het lunchtijd. Ik neem Orion mee in de van en haal een poke bowl van Lei'd Poke. In gezelschap van Orion, die ook heel graag een hapje zou willen maar dat niet krijgt, eet ik het op de stoep voor het huis op.
Het is inmiddels bijna te warm om in de zon te blijven zitten. Af en toe koel ik af op mijn vlinderbankje in gezelschap van dit schattige spookje. De kinderen van ons plein zijn kennelijk vroeg uit school want er wordt enthousiast buiten gespeeld.

Er zijn drie gezinnen met kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd, die allemaal met elkaar bevriend zijn. Toen onze kinderen opgroeide was het net zo met hun leeftijdgenoten en die zijn allemaal nog met elkaar in contact.
Halverwege de middag ga ik even naar Michaels. Ik heb eindelijk foto's van Katja's bruiloft besteld om op te hangen en ik koop er alvast lijstjes voor. Dan ga ik naar de "Pumpkin Patch". Daar hebben ze prachtige chrysanten afgeprijsd voor maar $8 per stuk. Ik kies twee oranje voor voor het huis en een paarse voor binnen.



De oranje kleur staat mooi bij de pompoenen. De rest van de middag blijf ik voor het huis zitten lezen. Het is 21 graden, dus lekker warm. Pas als de zon achter de huizen zakt wordt het te koel buiten.
Voor het avondeten grilt Rick gele en rode paprika's en we hebben crab cakes en bloemkoolpuree. We praten over de kinderen. Ik whatsappte vanochtend met Kai, die veel werk heeft en een muziekgroep gevonden heeft. Met Katja gaat het helaas niet zo goed. Ze heeft heel erge rugpijnen en moet nu een MRI om te kijken wat er mis is. Hopelijk is fysiotherapie genoeg en hoeft ze geen operatie te ondergaan. 

Zoals iedere avond gaat de tv aan en kijk ik Halloween bakshows. Onvoorstelbaar hoe creatief die mensen zijn! 

4 reacties:

Petr@ zei

Leuk om te horen dat het goed gaat met Kai in Frankrijk. Fijn dat hij een muziekgroep heeft gevonden; goed voor sociale contacten en het (nog beter) leren van de taal.

Hopelijk heeft Katja geen operatie nodig en is fysio voldoende. Erg vervelend, rugklachten. Zeker met haar werk.

Heerlijk genieten van de zon! Hier wordt het ook weer iets warmer deze week.

Anoniem zei

Prachtig die herfst kleuren overal bij jullie.
Hier zie je dat ook en zie je veel paddestoelen verschijnen na de regenbuitjes.
Ook op mijn gazon zie je dat,maar die verwijder ik dan,
anders verspreiden ze me teveel sporen en dan komen er steeds meer.
Die chrysanten in pot zijn best duur bij jullie,
die krijg je hier voor de helft in Nederland of soms nog minder.
Als ze uitgebloeid zijn,kun je de plant in de tuin poten,
dan komen ze ieder jaar daar weer in bloei na de zomer...
Erg genoeg voor Katja,die rugpijn,ook lastig vaak te beoordelen waar dat vandaan komt.

groetjes Joke

Petra zei

@Petra - Ja, Kai redt het wel daar. Warmer is zeker beter!

@Joke - Het is nog steeds niet op zijn hoogtepunt hier maar ik heb geen haast want des te langer zitten er bladeren aan de bomen. Ik vind de vliegenzwammen altijd zo mooi, die hebben we hier niet. Sowieso weinig paddenstoelen door de droogte.

Anoniem zei

Mooie herfst kleuren.
Sterkte voor Katja.
Fijn dat Kai zo goed gaat.
Groetjes, Bea