Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, oktober 10, 2019

Over klusjesmannen en weer een warme zonnige dag

Vandaag sta ik tegelijkertijd met Rick op. We verwachten klusjesmannen en dan wil ik niet in mijn nachthemd gezien worden (zou toch niet gebeuren want ik kom altijd in sportkleding naar beneden). Het is dus nog donker en dan smaakt de door Rick gezette koffie extra lekker om goed wakker te worden. 

Op HLN wat we iedere ochtend kijken wordt gepraat over een studie, die heeft aangetoond dat (o.a.) vijf porties groente per dag eten helpt tegen depressie. Ik begin de dag dus goed wat dat betreft. 


Na het eten ga ik naar boven voor mijn uur op de elliptische machine. Rick houdt Orion bij zich. Die heeft extra kalmerende medicijnen gekregen en Rick doet hem als Jose en zijn mannen komen in zijn bench. 

Als ik klaar ben met sporten zit Orion zo zielig te piepen dat ik hem aan de lijn doe en bij me houd. Dat gaat heel goed en Orion gaat lief liggen slapen. Alleen als Jose af en toe boven komt uit de basement moet hij even blaffen. Zo kan Rick ook beter werken en ik speel wel spelletjes op mijn telefoon. 

De ochtend gaat snel voorbij en tegen twaalven vertrek ik naar Vienna voor de lunch en wat boodschappen. Orion gaat mee in de van. Ik smul op het terras van Zoe's Kitchen weer van de bloemkoolrijst bowl en ik haal Ricks lunch op van het ernaast gelegen Potbelly. 

Op de terugweg haal ik wat dingen van Giant, voornamelijk katten eten en kattenbakspul. We hebben namelijk net van Katja vernomen dat Zorro vanaf dit weekend tot eind november bij ons komt logeren. Katja en Kevin zullen werk gedaan krijgen aan hun huis en dan wil Kevin de kat er niet bij. Katja wil Zorro geen maand missen, maar Kevin is onvermurwbaar. In ieder geval weet zij Zorro hier in goede handen. 
Terug thuis eet Rick zijn lunch en vertrekt dan naar zijn werk. Met dit mooie weer wil ik niet binnen zitten. Aangezien Jose en zijn ploeg nog niet klaar zijn doe ik Orion in zijn bench. Die is met de medicijnen groggy dus gaat meteen liggen slapen.

Net als gisteren ga ik met mijn Pokemon Go spel open door Vienna wandelen. Vrijwel alles is nog groen, maar ik vind ook een paar esdoorns, die al aan het verkleuren zijn. Vooral de Japanse esdoorns zijn zo mooi.



Wij zouden zelf geen opblaasfiguren in de tuin zetten. Ik vind het vooral helemaal niet leuk als die overdag uitstaan en als een vodje op het gazon liggen. Dit huis heeft echter wel een aantal heel grote griezelige figuren. 



In het centrum van Vienna maak ik wat foto's van het gezellige gedeelte. De hoofdweg is niet gezellig maar Church Street wel. De leuke bankjes zullen nog maar een paar weken blijven. Begin november zullen ze geveild worden. 




Tegen vieren ga ik weer huiswaarts en neem Orion mee voor een wandeling. Niet lang want dit is honden uitlaat tijd en als Orion er een ziet trekt hij me bijna omver. Bij de buren zijn aan de ene kant de Deense doggen aan het blaffen en aan de andere kant de spaniels met hun hoge blafjes. Die laatsten zijn om gek van te worden want ze zijn de hele dag buiten en keffen onophoudelijk. 

Natuurlijk wil Orion nu aan beide kanten langs het hek rennen. Orion blaft niet zoveel maar de andere honden des te meer. Opeens hoor ik de schuifdeur van onze achterburen opengaan en gilt de man daar: "Shut UP!".

De deur gaat meteen weer dicht want hij weet vast ook wel dat zijn hond net zo hard blaft. Als zij in de tuin is blaft ze tegen van alles en nog wat. Ik vind die man zo'n hypocriet! Ik zie hem nog in staat de politie te bellen om over onze honden te klagen. Het equivalent van de vader wiens kind nooit iets fout doet. 

Als Rick thuiskomt gaan we naar BarTaco voor ons avondeten. We vinden met gemak twee stoelen aan de bar en bestellen ieder vier taco's op slabladeren. En dan duurt het maar en duurt het maar, zo lang hebben we nog nooit hoeven wachten. Na meer dan een half uur vraag ik eens wat er met onze bestelling is gebeurd.

De manager komt eraan te pas en die maakt zijn excuses. We weten niet of ze vergeten waren de bestelling in te voeren of dat de keuken zo langzaam was. Als we die vier ophebben bestellen we er nog een paar, die veel sneller komen. 

Rick vraagt meteen de rekening en die is maar $18, alleen onze drankjes en de komkommersalades staan erop. Wij denken dat ze een fout hebben gemaakt dus netjes als we zijn maken we de barman attent op het feit dat er geen taco's op de rekening staan. Die hebben ze er afgehaald omdat alles zo lang duurde! Echt super service en Rick geeft dan ook een goede fooi.

Later dan we wilden zijn we dus thuis en we gaan gauw inpakken want willen morgen voor achten vertrekken. Straks op tijd naar bed zodat we uitgeslapen aan de lange rit naar Canada kunnen beginnen. 

1 reacties:

Anja L. zei

Die bankjes zijn echt heel leuk!
Goede reis vandaag en een fijn weekend!