Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, oktober 24, 2019

Over meer herfstkleuren

Gisteravond kwam Saskia even thuis want ze heeft vanochtend een doktersafspraak met een dokter, die ze al heel lang heeft. We zijn dus alle drie bijtijds beneden. Saskia wil met haar ontbijt wachten tot na de dokter en ik maak mijn gewoonlijke groentes met zalmpate. 

Als Saskia en Rick vertrokken zijn begin ik gauw aan mijn cardio. Ik wil klaar zijn voor Saskia terugkomt van haar afspaak en dat lukt. Saskia vraagt of ik een acai bowl voor haar wil halen van South Block. Die is makkelijk te bestellen met hun app en als ik er binnenloop staat het al klaar. 

Terwijl Saskia eet praten we nog even over het een en ander en dan moet ik naar Anytime Fitness voor personal training. Zoals altijd heeft Sharon een pittig programma voor me en het halve uur is zo voorbij. 

Als ik thuiskom is Saskia alweer naar Richmond vertrokken. Ik lijn Orion aan voor een wandeling door de buurt. Ik kan het niet laten weer foto's van de prachtige kleuren te maken. De esdoorns lijken wel in brand te staan soms. Er zijn verschillende soorten want die voor ons huis is nog bijna helemaal groen.




Tegen het middaguur komt Rick even thuis. Er komen mannen met keuzes voor de vloer achter Ricks bar. We kiezen een mooi grijskleurig "hout" en als het allemaal goed gaat beginnen ze maandag al met het bouwen van de bar! Ricks feest is 23 november dus hopelijk is het dan allemaal voor elkaar.

Nadat Rick weer vertrokken is gaat Orion mee in de van naar Lei'd Poke. Daar staat mijn poke bowl al klaar en het is weer warm genoeg om hem buiten voor het huis te verorberen. Het wordt 20 graden en het is zaak er optimaal van te genieten want voor eind volgende week zie ik veel koudere temperaturen in de voorspelling.
Iedere herfst vind ik het weer leuk om foto's te gaan maken bij onze plaatselijke boerenstand. Een van de eigenaressen van DePaul's Farm heeft duidelijk gevoel voor kleur en compositie. Alles is perfect uitgestald en de kleuren zo mooi!

Er zijn een aantal heel ongewone ornamentale pompoenen, die ook zeker niet goedkoop zijn. Ik houd het bij drie witte pompoentjes waar ik als ik ertoe kom plannen voor heb.



















De rest van de middag gaan Orion en ik voor het huis van de zon genieten. Ik lees wat en speel wat spelletjes en voor ik het weet verdwijnt de zon achter de huizen. Dan gaan Orion en ik de achtertuin in waar hij zijn beweging krijgt door met Phil, een van de Deense doggen, langs het hek te rennen. Ricks astroturf is perfect, geen modderpoten meer en Orion kan naar hartenlust de heuvel op en af dartelen.

Als Rick thuiskomt besluiten we naar B Side te gaan. Daar bestellen we een van hun heerlijke charcuterie plankjes. Jag zorgt goed voor ons. Op de televisie speelt de film Halloween dus dat vind ik wat minder. Ik heb niets met dat soort constant moorden films. Ik wend mijn hoofd dus maar af en geniet van het lekkers op het plankje.

De week vliegt voorbij met deze mooie dagen. Jammer genoeg wordt het morgen en dit weekend minder maar het is dan ook al bijna november.

7 reacties:

Petr@ zei

Gezellig om Saskia even om je heen te hebben.

Fijn dat er begonnen kan worden met de bouw van de bar. Ik ben benieuwd naar het eindresultaat.

Anoniem zei

Wat een kleurrijk geheel,met al die pompoenen,chrysanten en de struiken.
Geweldig om te zien.
Pompoen is ook heerlijk om in blokjes te snijden,met wat suiker en kaneel,
wat water erbij en dan zachtjes ,zacht te laten koken als toetje.
Ook pompoen soep is erg lekker.
Ja de dagen zullen weer frisser worden zo voor en na..
Ben altijd weer blij als de winter voorbij is en het voorjaar zich weer aankondigd
Maar dat duurt weer een hele tijd..
Fijn weekend!

groetjes Joke

Sonja zei

Prachtige foto's, een lust voor het oog!

Marion2 zei

Oooo, wat een mooie foto's van de pompoenen! Zo ontzettend sfeervol.
Daar zou ik graag eens rondkijken.

Dat gaat snel met de bar! Leuk. Bij ons duurt het altijd jaren
van plan tot uitvoering, haha.

Gezellig dat Saskia er even was.

Anoniem zei

Wat een kleurrijke kraam met al die chrysanten en pompoenen.Die dame heeft gevoel voor kleur en sfeer, zo mooi is alles uitgestald. Gezellig dat Saskia even thuis was.
Hier vandaag ook somber weer en als ik door de straat loop waan ik me als het ware in een bos.De grond ligt bezaaid met een dik tapijt van vallende bladeren. Nog even en dan is alles kaal.
Dit weekend draaien we de klok weer een uurtje terug ; wintertijd.. Nog 3 weken en dan op naar Las Vegas.
Fijn weekend !!

Anoniem zei

Groetjes Wil

Petra zei

@Petra - Ik ben ook zeer benieuwd

@Joke - Ik moet toegeven dat pompoen niet mijn favoriet is. Pumpkin cake eet ik wel, maar maar een klein stukje.

@Sonja - Dank je wel, het zijn dankbare onderwerpen.

@Marion - Rick heeft zijn wensen wel bij moeten stellen, maar ik denk dat het leuk wordt.

@Wil - Fijn vooruitzicht om naar Las Vegas te gaan! Wij gaan een week later naar wintertijd.