Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, oktober 03, 2019

Over nog een laatste zomerse dag

Arme Rick lag er vannacht pas om half twee in en hij blijft dus ook uitslapen. Ik ben om acht uur klaar om op te staan. Ik besluit Rick (en mezelf) op een Starbucks ontbijt te trakteren. Ik rijd naar het cafe waar ik gisteren was en word begroet met de belofte dat vandaag alles in orde gaat zijn. 

Dat is het ook en ik heb nu ook gelijk de tegoedbon gebruikt aangezien ik nogal de neiging heb dat soort dingen te vergeten. Thuis verstop ik Ricks egg bites in de magnetron want anders zouden die ongetwijfeld in een hondenmaag terechtkomen. 

Waarschijnlijk voor het laatst voorlopig eet ik ontbijt op het deck. Dan hoor ik een vreemd geluid en blijkt Orion Ricks latte van het eiland gesleept te hebben. Die ligt nu dus op de keukenvloer, grrr! Rick komt ook net beneden en waardeert het zeer dat ik ontbijt heb gehaald. Op mijn vraag of ik een nieuwe koffie zal gaan halen antwoordt hij dat hij wel eerst zijn thee drinkt. 

Dan is het weer tijd voor mijn sporten, als je hardlopen op de plaats zo kan noemen. Het ziet ernaar uit dat ik na vandaag weer binnen de elliptische machine zal moeten opzoeken dus nog even genieten van het buiten zijn, Niet dat het zo koud wordt, maar 's ochtends vroeg wel.

Er zijn twee van deze heksjes in onze tuin geland!

Het is een week geleden dat de monteur voor onze wasmachine langskwam en ik heb nog niets gehoord. Ik bel maar eens om te kijken hoe de stand van zaken is en krijg als antwoord dat de monteur de onderdelen nog niet heeft besteld! Ik weet zeker dat hij dat ter plekke met mij erbij heeft gedaan. Wat heb ik een spijt dit bedrijf gekozen te hebben! We hebben al een aanbetaling gedaan, maar die moeten we misschien maar laten gaan en een ander bedrijf in de arm nemen. 

Voor ik het weet is het lunchtijd en ik haal mijn poke bowl weer van Lei'd Poke. Het is er zoals altijd heel druk met een rij tot buiten dus het met de app bestellen was handig. 
Na het eten neem ik Orion mee voor een wandeling en zie nu toch wat herfstkleuren in de bladeren verschijnen. Het hoogtepunt hier zal pas eind oktober zijn dus we hebben nog even te gaan.
Bij Whole Foods haal ik melk en de mini komkommertjes. Ik maak er ook een aantal herfstachtige foto's. Ik ben dan wel niet blij dat de zomer nu echt gaat vertrekken maar ik vind de kleuren van de herfst wel prachtig.



De rest van de middag klets ik online met deze en gene. Mijn broer in Canada had een eekhoornnest onder de kap van zijn auto. Hij rook een brandlucht en plaatste foto's in WhatsApp met de schade. Dit is Katja ook een keer overkomen. Echt balen.

Rond kwart over vijf bestel ik een Uber. Sara en ik hebben ons happy hour weer en dit keer gaan we naar Zenola. Ik kom er voor Sara aan en probeer hun dirty martini, Zeitoun, wat de achternaam van de eigenaars is en olijf betekent. Het smaakt lekker maar ik had er meer van verwacht na alle advertenties op Facebook en dergelijke.

Als Sara komt bestellen we eten. Sara neemt de hummus en geitenkaas met tomaat salade. Die laatste vindt zij maar matig. Ik bestel de gegrilde wortelgroentes en dat is heel erg lekker! Daarbij heb ik de inktvis en voor het eerst sinds jaren geleden in Mexico vind ik die heerlijk. Ze hebben het slijmerige eraf gehaald en het is super mals.

Voor we het weten loopt het tegen zevenen en Sara biedt aan mij thuis te brengen. Maar eerst wil ze nog even naar The Fresh Market. Daar lopen we rond en ik laat Sara de zalm en garnalen burgers zien waar Rick en ik zo dol op zijn. Zij volgt het Whole30 dieet en neemt een aantal dingen, die daarbij horen mee.

Dan zet Sara mij thuis af en Rick komt naar buiten om even te kletsen. Er komt een nieuwe Surface Android telefoon uit die wij allemaal willen hebben. Tot nu toe blijft het bij "willen". Sara neemt afscheid tot 5 december en Rick en ik chillen voor de tv. Ik had vandaag veel pijn dus laat gaat het niet worden.



4 reacties:

Anja L. zei

Wat een verschrikkelijk slecht bedrijf zeg! Ik zou zo boos worden maar helaas schiet je daar niets mee op.
Zo vervelend dat je veel pijn had, ik hoop dat het candaag beter gaat.

Petr@ zei

Wat vervelend dat de wasmachine nog niet is gemaakt en zo te lezen ook niet op korte termijn gemaakt wordt. Ik heb bewondering voor je geduld, ik was allang naar een ander gegaan (nou is geen werkende wasmachine met kinderen natuurlijk lastiger). Kun je ergens anders je was doen?

Tineke zei

mijn advies is : je geld direct terug vragen en ander bedrijf kiezen.
Ik heb nog nooit gehoord dat je vooraf moet betalen en al hun uitstel gedrag maakt ze zeer on betrouwbaar. Kun je op hun website een slechte recentie zetten? daar zijn ze soms van onder de indruk.
Wij krijgen morgen een droge dag; daar kijken we zeer naar uit!

Petra zei

@Anja - Het was vandaag niet veel beter maar daar zijn een aantal redenen voor denk ik.

@Petra - Bij de buren maar ik heb nu goede hoop dat het snel verholpen zal zijn.

@Tineke - Geld terug gaan niet lukken, het was gelukkig (nog) niet zo heel veel. Ik ga zeker een recensie schrijven!