Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, oktober 01, 2019

Over vlinders en Fairyville

Ricks wekker wekt me uit een diepe droom.  Hij staat meteen op maar ik blijf nog een half uurtje liggen. 

Beneden staat mijn koffie al klaar en ik maak weer een ei met groenten als ontbijt. Dan ga ik op het deck hardlopen want het is weer super weer. 

Als ik klaar ben ga ik Fairyville klaarmaken voor Halloween.  Ik heb gisteren zelfs een skelet feetje op de kop getikt. Het ziet er  allemaal in miniatuur weer griezelig uit!




Onze chrysanten zijn nog niet uit, maar die van de buren wel. Onze vlinderstruiken doen hun naam eer aan want ik tel 5 verschillende vlindersoorten! Eindelijk zitten er ook een paar monarch vlinders op.

Een painted lady




Ze zijn zo mooi!

Voor mijn lunch haal ik een poke bowl. Ik smul er op het deck en geniet van het feit dat ik op 1 oktober buiten kan eten.

De begrafenis van mijn tante zal vrijdagmiddag zijn. Met mijn broer en zus aan deze kant van de oceaan coordineren we welke bloemstukken we zullen sturen. We bestellen online van een plaatselijke bloemist dus het zou niet goed zijn als er drie dezelfde roze boeketten zouden liggen. Mijn jongste broer en schoonzus zullen er in persoon zijn dus dat is fijn.

Rond half drie komt Rick thuis om in te pakken. Een half uur later vertrekt hij tot morgenavond.  Zijn bestemming is dit keer Chattanooga in Tennessee. De rest van de middag breng ik in mijn luie hangmatstoel door. Ik heb weer een spannend boek wat ik met moeite wegleg als het etenstijd is.

Een Uber brengt me naar Sushi Yoshi waar ik voor de sushi bar gereserveerd heb. Dat was absoluut niet nodig want ik ben de enige klant! Ik krijg dus alle aandacht en extra grote stukken vis. Ook vind ik uit dat ze hun handrollen zonder rijst kunnen maken. Natuurlijk bestel ik daar een van. Het smaakt me weer opperbest.
Thuis gaan mijn voeten omhoog en ga ik de verscheidene Halloween kookshows kijken. Ik vind die altijd zo leuk! Wat een creatieve creaties komen er ieder jaar weer voorbij. Halloween Wars is mijn favoriet.

Mijn lieve hondje ligt schattig naast me op een botje te knauwen. Ik ben zo blij dat ik Orion heb. Hij is echt mijn maatje als Rick er niet is.

3 reacties:

Petr@ zei

Leuk dat je Fairyville ook in Halloween sfeer hebt gemaakt. Qua decoratie toch wel de leukste feestdag!

Anja L. zei

Je Fairyville ziet er leuk uit!
Hier heb je niet zo veel kookshows en al zeker geen Halloween kookshows. Ik kijk Masterchef Australië.
Fijne woensdag!

Petra zei

@Petra - Ja, vind ik ook hoewel alle lichtjes met Kerst ook altijd favoriet zijn.

@Anja - Masterchef is ook een favoriet hier, maar de Amerikaanse versie. Rick kijkt zelfs af en toe en dat zegt wat.