Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, oktober 20, 2019

Over zon en regen

Zaterdag

Om de een of andere reden ben ik om kwart voor zeven klaarwakker. Het lukt me niet me nog eens om te draaien en te doezelen dus ik besluit maar meteen op te staan. Fitbit laat zien dat ik bijna acht uur geslapen heb dus prima. 

Grappig genoeg is Rick niet veel later ook van de partij. We gaan dus nog voor achten Vienna in. We hebben een aantal boodschappen te doen, maar die winkels gaan pas om negen uur open. We gaan ons dus een uurtje vermaken.

Als eerste halen we ons ontbijt en koffies van Starbucks. Tot Ricks verbazing neem ik een nitro brew want het is maar net boven het vriespunt. Hij gaat voor een warme cappuccino. In de auto is het behaaglijk warm en ik vind de nitro brew nu eenmaal heerlijk. 

Daarna spelen we een tijdje Pokemon Go. Er is een Halloween thema en dus weer eens andere Pokemon om te vangen. Ook "veroveren" we ieder een aantal gyms. Eens kijken hoe lang onze Pokemon het dit keer uithouden. 

Dit is alweer het een na laatste weekend voor het boerenmarktje in Vienna. Het zijn nu voornamelijk appels, squashes en pompoenen en dergelijke, die er verkocht worden. Toch vind ik er nog een bakje met meerkleurige tomaatjes voor mijn ontbijt volgende week. 


Dan is het alweer negen en beginnen we bij de Whole Foods waar ik mijn superkleine komkommertjes en wat paprika's koop. Die gaan we volgende week grillen. Intussen zie ik ook allemaal mooie herfstplaatjes. Dit seizoen is wel heel fotogeniek!




De volgende stop is Walgreens voor Orions medicijnen. Alleen hebben ze zijn achternaam als "Eagle" gespeld en dat betekent dat de medicijnen opeens bijna $100 kosten! Als de naam in hun systeem verbeterd is hoeven we maar $20 neer te stellen, nogal een verschil!

Bij de Giant halen we meer groentes en andere benodigdheden. Alleen merkt Rick pas als we thuis zijn dat hij zijn pak met Mountain Dew bij de kassa heeft laten liggen. Dat is het nadeel van zelf uitchecken, niemand die zoiets opvalt. Gelukkig kan hij het gewoon weer ophalen.

Als laatste gaan we naar Suntrust waar ik mijn verdiensten van de afgelopen paar maanden op mijn rekening zet. Rick wordt altijd een beetje boos als ik met zoveel contant geld rondloop en daar heeft hij eigenlijk wel gelijk in. Nu is het allemaal weer veilig op mijn rekening.

Op de terugweg zien we een aantal heel leuk versierde tuinen, maar onderstaande spant de kroon (ja, dit is een voortuin, gewoon voor onze buurt). De bovenste skeletten spelen bier pong (geen idee wat dat in het Nederlands is en of het zelfs bekend is daar). De middelste foto's is een skeletten orkest en de onderste skeletten met martelwerktuigen.



Terug thuis loop ik hard op de plaats om mijn tienduizend stappen bijeen te krijgen. Rick gaat op het deck verder met de paal met pijlen. Nu hoeft alleen Ottawa er nog aan en dan is hij voorlopig klaar.

Voor we het weten is het lunchtijd. Rick haalt een salade van Cava, maar ik heb liever de bloemkoolrijst bowl van Zoe's Kitchen. We nemen het mee naar huis en smullen er daar van.

Nu het nog zonnig is ga ik voor het huis zitten lezen. Als de zon achter de wolken verdwijnt is het al bijna tijd om naar de bioscoop te gaan. We hebben kaartjes voor de IMAX van Maleficent, Mistress of Evil.

De film krijgt gemengde recensies van professionele filmcritici. Wij vinden hem super, een mooi sprookje met spanning, emotie en natuurlijk is het Disney dus een mooi einde. Michelle Pfeiffer is perfect in haar rol als boze koningin en Angelina Jolie is gewoon Maleficent. De twee uur vliegen voorbij.

Het loopt inmiddels al tegen zevenen en Rick en ik gaan kijken of we nog een paar stoelen aan de bar van Patsy's kunnen veroveren. Daar is het superdruk, maar we kunnen nog op de laatste twee open krukken aan de gezellige bar plaatsnemen.

We delen hun overheerlijke gerookte zalm op amandelcrackers. Rick neemt de biefstuk als hoofdgerecht en ik de kreeftsalade. Die laatste neem ik hier altijd want hij is gewoon te lekker. Ik doe er citroensap, zout en peper op in plaats van de vinaigrette en geniet van ieder hapje.

Thuis heeft Rick nog allerlei energie voor zijn projecten, maar ik ga met mijn warme dekentje op mijn luie stoel tv kijken.

Zondag

Midden in de nacht werd ik wakker en zag Rick niet aan zijn kant van het bed liggen. Beneden trof ik hem diep in slaap op zijn luie stoel. Even dacht ik erover hem te laten liggen maar dan zou hij vanochtend helemaal stijf zijn. Ik heb hem dus toch maar wakker gemaakt.

Daarna hebben we heerlijk geslapen. De regen drumt op het dak als we wakker worden. Zoals altijd valt hier geen miezerregen maar komt het met bakken uit de hemel. De overblijfselen van tropische storm Nestor komen over ons heen. We wisten al dat het weer om zou slaan en zochten daarom een restaurant om wat uitgebreider te gaan ontbijten dan Starbucks.

Het blijkt dat Ted's Bulletin in het Mosaic District al om zeven uur opengaat en om half negen nemen we aan de bar plaats. We bestellen ons eten, voor mij de greens, eggs and ham. Daar moeten we bijna een uur op wachten en als het dan komt zijn mijn eieren koud en Ricks vlees ook.

Rick vindt dat niet erg, maar ik vind koude eieren niet lekker. Geen probleem, ze worden opnieuw gemaakt en dan is het smullen geblazen. De ham blijkt rauwe ham te zijn en het is een heel lekkere combinatie. Ricks omelet ziet er ook goed uit dus voor herhaling vatbaar.

Nu we toch tegenover de Target zijn gaan we kijken of zij nog leuke Halloween dingen hebben. Dat blijkt niet het geval, althans niet waar wij naar zoeken. Wel vind ik er een lekkere flanellen pyjama voor maar $30 en is mijn contactlensvloeistof hier veel goedkoper dan bij de andere winkels.
Op zondag is het markt in het Mosaic District. Ondanks de plenzende regen lopen we er even doorheen. Mijn paraplu is van binnen blauwe lucht met wolkjes dus ik waan me in mooi weer. We kopen een bakje zalm pate en wat bully sticks voor Orion. Die laatste zijn veel goedkoper hier dan bij de dierenzaken, maar wat stinken die dingen!

Tegen half een komt Saskia terug uit Philadelphia waar ze Kaylee's verjaardag heeft gevierd. We gaan lunchen bij een pas geopend restaurant met veel veganistische opties. Flower Child ziet er gezellig uit en mijn spruitjesgerecht met garnalen is heerlijk! Daarvoor alleen zal ik hier terug komen. Rick heeft een salade en Saskia een curry met tofu. Een veelbelovend restaurant is het, altijd leuk.

Thuis gaan we de zolder op want Saskia wil Halloween kostuums meenemen. Uiteindelijk heeft ze haar eigen Harley Quinn kostuum, Sally van de Nightmare Before Christmas en een heksenkostuum mee. Zo zoekend heb ik ook weer een aantal honden "kostuums" weer gevonden, Orion kan de komende jaren vooruit.

Omdat het zo hard regent hebben Rick en ik liever dat Saskia voor het donker weer thuis is. Tegen vieren neemt ze weer afscheid. Het bezoekje was kort maar krachtig want we zijn weer helemaal bijgepraat.

Het blijft maar regenen en ik heb te doen met de mannen, die ik vrijdag rondleidde. Zij zouden naar de American football wedstrijd van de Redskins gaan. Bij zo'n wedstrijd mogen geen paraplu's dus je zit compleet in de regen. De Redskins verloren ook zoals gewoonlijk dus ik hoop voor ze dat het nog een beetje leuk was.

Een regendag is een pijndag voor mij en Rick hoopt die wat te verzachten door me mee te nemen naar Passion Fin. Bij dit sushi restaurant maken ze alle rolls ook zonder rijst. Perfect voor ons! De sashimi is heerlijk.
Vanavond kreeg ik een erg droevig bericht van blog lezeres Anja. Haar zus is dit weekend overleden. Zij deed ook mee aan mijn maandelijkse fotothema groep. Zo onverwacht, wat een schok en verdriet moet het zijn! Het laat mij ook niet los al heb ik haar nooit in persoon ontmoet. Ik wens Anja en haar familie ook vanaf hier veel sterkte in deze heel moeilijke tijd!

4 reacties:

Petr@ zei

Geweldig die tuin met skeletten!! Beer pong heet hier hetzelfde, vooral populair onder de jeugd/jong volwassenen (en ik voel me vreselijk oud als ik dat zo schrijf, ha ha).

Fijn om even bijgepraat te hebben met Saskia tijdens haar bliksembezoek.

Anja L. zei

Dank je wel Petra!

BiancaMA zei

Beer pong kennen we in NL ook en heet gewoon hetzelfde, zoals Petr@ ook al zegt.

Leuk dat Saskia ook geweest is en dat jullie lekker hebben kunnen bijpraten!

Halloween leeft hier in NL echt veel minder als bij jullie, het is wel wat populairder dan bijv. 10 jaar geleden, maar zoals bij jullie het versieren van tuinen zie ik hier niet.

Sterkte en gecondoleerd Anja. Dit zijn echt de niet leuke kanten.

Petra zei

@Petra - Hier is beer pong ook voor de jongeren.

@Anja - Ik denk aan je! Veel sterkte!

@Bianca - Ieder weekend worden er weer meer tuinen versierd. Ik vind het superleuk.