Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, oktober 29, 2019

Over een creatieve dinsdag

Rick blijft vandaag thuis werken want de mensen, die zijn bar gaan installeren, zullen vanmiddag komen. Het is maar sombertjes buiten, maar wel een aangename temperatuur. Ik maak mijn ontbijt thuis want ik heb alle groentes, maar Rick gaat het zijne van Starbucks halen. 

Het duurt even voor hij terugkomt want hij besloot ook meteen boodschappen te doen bij Safeway. Orion heeft hem gemist en Rick wordt met Orions favoriete knuffel, Lambchop, begroet. Het is zo grappig hoe we iedere keer met iets in zijn bek begroet worden. Cosmo deed dat helemaal niet.

Rick vertrekt naar beneden om zijn lessen te doen en ik ga mijn uur op de plaats hardlopen. Intussen zeurt Orion om iets lekkers bij de deur van de kast waar hij weet dat zijn snoepjes liggen. Ik negeer hem en heel honds is hij even later maar gaan liggen. Hij wacht verder geduldig tot ik klaar ben en wordt dan beloond met ontbijt.

De rest van de ochtend breng ik door met wat computeren en wat spelletjes spelen. Lolligagging noemen dat zo mooi in het Engels. Met andere woorden, niets doen. Rond twaalven komt Rick teleurgesteld naar boven. De barmensen komen nu pas morgen. 

We gaan samen naar Subway om salades te halen voor de lunch. Ik neem er dit keer een met ham, kalkoenborst en rosbief. Het smaakt zoals iedere keer weer goed. Dat door elkaar hakken doet Chop't ook en zo vind ik een salade het lekkerst. Ik bedenk met dan ook dat ik weer eens naar Chop't moet gaan. 

Na het eten vertrekt Rick weer naar de basement. Ik rijd door de herfstige buurt naar Walgreens om weer eens een recept op te halen. Ik vraag maar weer eens waarom ik meerdere keren per maand moet komen terwijl alles tegelijkertijd op te halen zou moeten zijn. Er wordt me weer verzekerd dat het allemaal geregeld is. Ik ben benieuwd.

Dwalend door de buurt bedenk ik opeens hoe "Amerikaans" het er allemaal uitziet. Het zijn van die straten, die je in tv series ziet. Vooral nu het herfst is met alle bladeren en versieringen.




Deze maand is het fotothema "Nummers" en ik probeer iedere dag het nummer van de datum te vinden. Tot nu toe ging dat best, maar ik zie nergens een 29. De huisnummers lopen allemaal net niet zo hoog op. Eindelijk vind ik het op een bord bij een school. Inmiddels heb ik nog meer buurtfoto's gemaakt.





Vorige week kocht ik drie witte pompoentjes om te versieren. De eerste werd een Zentangle pompoen en voor de tweede ga ik naar Michaels om ideeen te krijgen. Ik vind leuke glitter stickers en besluit die pompoen meer een Thanksgiving dan een Halloween pompoen te maken. Hij wordt weer leuk al zeg ik het zelf.

De boekjes met pompoenstencils om uit te snijden zijn enorm afgeprijsd dus daar neem ik er ook een van mee. We weten nog niet zeker of we het dit jaar willen doen, maar zo niet dan hebben we er volgend jaar een.
De beloofde zon komt maar niet tevoorschijn dus thuis zet ik een lekkere kop thee en ga in de voorkamer zitten lezen. Voor de verandering gaat Rick boodschappen doen voor het avondeten.
Hij maakt namelijk zijn voortreffelijke omeletten. De vulling is allerlei groentes en gerookte zalm en het is weer smullen geblazen.

Vanavond is de zesde wedstrijd van de honkbal World Series. De Washington Nationals moeten winnen om nog een kans te maken, maar ik heb er een hard hoofd in. In ieder geval hebben ze al een wonder volbracht om van het slechtste team in het begin van het seizoen in het kampioenschap terecht te komen.

3 reacties:

Marion2 zei

Jullie buurt (en huis) ziet er inderdaad zeer Amerikaans uit. Heel erg mooi ook
en nog eens extra door de herfstbladeren.
De versieringen voor Halloween zijn ook zo leuk. De zwarte deur met de ogen
vind ik erg grappig en origineel.

Je pompoentjes zijn ware kunstwerkjes geworden! Hier heb ik zoiets nog nooit gezien,
maar een erg leuk knutselidee.

Tineke zei

prachtige herfstkleuren op je foto's . Hier zijn nog veel bomen helemaal groen, een aantal al wel in mooie herfst tinten

Petra zei

@Marion - Die deur vind ik ook heel leuk. De pompoentjes lenen zich er echt voor en staan leuk in huis.

@Tineke - Hier zijn de eiken e.d. ook nog helemaal groen. Er zijn hier veel esdoorns en die lopen in de lente eerder uit maar verliezen daardoor ook eerder hun bladeren.