Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, november 04, 2019

Dag 2 Disney: Animal Kingsom en Epcot

Ricks wekker gaat weer om zes uur en nog voor zevenen zijn we bij "El Centro". We halen koffies, een nitro brew voor mij, die nog lekkerder is dan van Starbucks.



Als ontbijt nemen we roerei met ham en gaan dan gauw naar Animal Kingdom. Daar mogen we omdat we bij een Disney hotel logeren voor de officiele opening in.

We lopen direct door naar Pandora, het land uit de film Avatar.  Daar sluiten we aan in de rij voor Flight of Passage, die meteen al een uur lang is.

Toch gaat het vrij snel en het is zeer de moeite waard om op een Ikran over Pandora te vliegen. Je hebt het gevoel  van op een levend dier te zitten want hij "ademt"



Als we weer buiten staan maken we even een pit stop en sluiten dan aan in de rij voor de Na'vi rivier. Deze is ook een uur lang maar evenzeer de moeite waard. De wachttijd voor Flight of Passage is intussen opgelopen tot 190 minuten!


Na de mooie rivier lopen we naar Azie om de achtbaan Everest te doen. Hier moeten we ook voor in de rij staan maar het gaat vlot. Het is altijd weer een leuk ritje voor- en achteruit de berg op en af.

Nu hebben we wel zin in iets rustigers en gaan naar de leuke 3D show met speciale effecten, It's a Bugs' Life.
Het theater is in de enorme Tree of Life. We kunnen zo alle dieren daarin goed zien.

 Tijdens de show krigen we "zuur" op ons gesproeid, laat een stinkbug een scheet en lopen de insecten onder onze stoelen te kriebelen. Super grappig en zo goed gedaan weer.

Onze magen rommelen en dat klopt want het is lunchtijd. Ik heb gereserveerd bij het Rainforest Cafe. Dat heeft zo'n leuk decor in de "jungle".

Rick kiest de burger en ik de poke bowl zonder rijst. Het smaakt goed en is ook fijn om even te zitten. We hebben uren gestaan vanochtend maar het was weer super in Pandora.
Er is nu nog maar een attractie die we in dit park willen doen, Dinosaur. Daar is de wachttijd echter weer een uur en mijn lichaam schreeuwt dat het niet weer zo lang wil staan.

Gelukkig vindt Rick het prima dit ritje over te slaan. We kijken nog wat rond in de grote winkels en lopen dan terug naar de van.

We rijden eerst terug naar het hotel om te kijken of onze Babbel notenkraker al bij de winkel daar is aangekomen. Dat is het geval, fijn want dit was van deze week het beste moment om er langs te gaan.

Tijd om naar Epcot te gaan waar we iedere avond doorbrengen. We doen eerst onze warmere kleding in een kluisje, want het is nu nog heel warm en vochtig.

Dan nemen we de boot over het meertje naar Marokko. De lucht ziet er steeds dreigender uit en te laat zie ik de bui op mijn radar app.

We hebben onze paraplu's in de auto laten liggen dus zodra het droog wordt kopen we poncho's. We konden gelukkig een beetje schuilen onder een afdakje waardoor we niet zo heel nat zijn.

We hebben vansvond een late reservering voor het avondeten dus we snacken wat en drinken een drankje.

We hebben woensdag de hele dag in Epcot maar we doen vanavond ook alvast een paar ritjes. We beginnen met Figment en dan het leuke bootritje in Mexico.


Bij Mouse Gear krijg ik van Rick Mrs. Potts en Chip uit Beauty and the Beast voor mijn armband. De Knabbel en Babbel kerstboomversiering die we in Animal Kingdom zagen hebben ze helaas niet. Hopelijk vinden we die later nog.

Intussen loopt het tegen zevenen en we lopen op ons gemak naar Marokko. Hier hebben we een reservering bij Spice Road Table, het restaurant aan het water.

We bestellen allerlei kleine hapjes, allemaal even lekker. De bediening is ook super aardig. Van hieruit kijken we ook de nieuwe vuurwerkshow hier in Epcot.

Deze is tijdelijk, in februari komt de permanente nieuwe show. Deze is best leuk, maar het haalt niet bij Illuminations of Earth. Maar goed, fijn om gezien te hebben vanuit een gerieflijk restaurant.

We halen onze spullen uit het kluisje en lopen dan met de goegemeente terug naar de parkeerplaats.
Het DRAAKJE wacht daar geduldig en een kwartiertje later zijn we terug op de kamer. We zijn doodop dus zoeken vrijwel meteen ons bed op.

2 reacties:

Jort & Suus - On the road zei

Wat een heerlijke dag weer! Ik kan niet wachten op ons tripje volgend jaar weer. Hoewel ik dit jaar ook niet mocht klagen met Anaheim!
Leuke Pandora bedels!!! 😍

Petra zei

@Suus - Ik zou mijn armband hier wel vol kunnen kopen! Daar is Rick echter niet zo voor, vandaag de laatste deze reis op de kop getikt (denk ik ;) )