Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, november 05, 2019

Dag 3 Disney: Hollywood Studios en Epcot

We hoeven vandaag niet zo vroeg op. We zijn er echter al voor de wekker van half acht uit. Klokslag acht uur lopen we de Mercado binnen voor ons ontbijt. Rick gaat de koffies bestellen en ik sluit aan in de omeletten rij. Zo gaat het snel en zijn we binnen het halve uur op weg naar Hollywood Studios.

Daar parkeren we in rij Mickey 303 en lopen naar de ingang. Daar staat een flinke rij voor de tassen controle maar het gaat vlotter dan gedacht. Het valt ons wel tegen hoe druk het overal is. Kennelijk is dit de tijd dat volwassenen en families met heel kleine kinderen de parken bezoeken. Hollywood Studios is ook mooi versierd voor Kerst. Wij haasten ons naar onze favoriet, de Tower of Terror.





Wij haasten ons naar onze favoriet, de Tower of Terror. Daar kunnen we bijna meteen in. Ik vind het zo leuk gedaan! Jammer dat de wachttijd al een uur is als we weer buiten komen.




Ernaast ligt de Rockin Roller Coaster. Daar hebben we een Fast Pass voor. Deze achtbaan is binnen en alsof je door Los Angeles racet. Hij is superleuk en schudt je niet kapot zoals sommige oudere achtbanen in Disney World.




Het nieuwe gedeelte hier is Star Wars en de attractie Millennium Falcon heeft de langste wachttijd in het park. Toch valt 50 minuten ons mee na de wachttijden voor Pandora gisteren.


Uiteindelijk krijgen we ons eigen ruimtevaartuig. Er zijn twee piloten en twee schieters en Rick en ik zijn de ingenieurs. Het is heel mooi gedaan, maar ingenieur zijn is een beetje saai. Je hebt van tevoren geen idee wat je gaat zijn dus een tweede keer kun je weer ingenieur zijn. Begrijpelijk met zulke rijen maar het is wel jammer.








Na afloop lopen we door Galaxy's Edge en maken allerlei foto's.  Het is alsof je in een andere wereld loopt! Disney zou Disney niet zijn als het niet ook heel echt lijkt met werkende robots en overal knopjes en lichtjes.










We hebben een Star Tours fast pass die we nu gaan gebruiken. Dit ritje is volgens mij ook vernieuwd. We vliegen met C3PO door de ruimte en eindigen gelukkig weer heelhuids in Galaxy's Edge. Het ziet er allemaal veel nieuwer uit dan de vorige keer dat we deze "vlucht" deden.

Het is alweer lunchtijd en we zetten onze naam op de lijst bij ons favoriete restaurants hier, de Sci Fy Dine In. We worden gewaarschuwd dat we een uur zullen moeten wachten, maar als ik terugkom van mijn pit stop staat Rick er met een brede glimlach. Onze auto is nu al klaar!

Dit restaurant is opgezet als een drive in bioscoop. Terwijl we van onze in sla gewikkelde hamburgers genieten kijken we allerlei oude films. Ze veranderen die duidelijk niet want we herkennen er een aantal van.

Na het eten gaan we naar Muppet Vision 3D. Dat is nieuw voor ons allebei en alweer een heel leuke show met 3D effecten.

Dit is een Knabbel en Babbel vakantie want in het kerstspullenwinkeltje naast de attractie vind ik de kerstversiering met hen terwijl ze marshmallows roosteren. Die zag ik gisteren bij Animal Kingdom maar in Epcot hadden ze ze niet. Ik ben blij dat ik de eekhoorntjes toch vond. Ze zijn een paar van mijn favoriete Disney karakters.

Ook de Voyage of the Little Mermaid is altijd schattig. Ariel en Eric zijn live acteurs en deze Ariel heeft een geweldige stem. Ursula is wel intens voor kleintjes en een paar gaan huilend de zaal uit. 


We nemen even pauze op een bankje terwijl Rick een ijsje eet. Het enige ritje dat we nog zouden willen doen is Toy Story Mania, maar we hebben geen zin om weer een uur in de rij te staan.

In het theater bekijken we een tentoonstelling over Walt Disney en zijn parken. Bij toeval kunnen we dan ook een voorafje van Frozen II zien. Jammer dat het maar een voorafje is want het is meteen spannend. Nog een paar weken wachten en dan kunnen we de rest gaan kijken.

We lopen nog even door alle winkels en daar "vind" ik zomaar een Pandora bedel met Mickey, Donald en Goofy. De vriendelijke Braziliaanse verkoopster doet mijn hele armband opnieuw zodat iedereen dezelfde kant uit kijkt. Het leuke van veel van deze bedels is dat je ze alleen in de parken kunt krijgen. 

Het is al na vieren en we rijden weer naar Epcot. Daar lopen we naar Frankrijk en kijken rond in de winkels.  Ik geniet ook van een glaasje rose champagne en Rick  heeft een biertje uit Engeland.We delen een paar Braziliaanse kaasbroodjes, de lekkerste ooit! 


Om de een of andere reden doen mijn schenen veel pijn dus ik zoek een bankje op in Japan waar we ook gaan eten. Rick loopt naar Duitsland. Daar heeft hij een leuk bord gezien om in zijn bar te hangen. Vandaag hebben ze daar hopelijk het elektriciteitswerk voor gedaan.


We kunnen nog voor onze reservering al terecht bij Tumaki Tei. Dit is het nieuwste Japanse restaurant hier en je waant je er in Japan. We worden op de traditionele wijze welkom geheten en nemen plaats in de "Aarde" kamer. Er zijn nog vier thema andere kamers, o.a. hout en steen. 

We krijgen een lekkere amuse bouche en dan heb ik de mozaiek sushi als voorgerecht. Rick heeft geen voorgerecht want hij wil weleens echt wagyu biefstuk eten. Dat bestelt hij als voorgerecht. Het is een kleine portie maar wel de beste biefstuk die Rick ooit gegeten heeft. Mijn zeebaars is bijzonder en voortreffelijk. Zeker een van de beste maaltijden, die ik ooit bij Disney gegeten heb. 
Op mijn radar app zag ik voor het eten al onweer naderen en inderdaad plenst het als we naar buiten gaan. We doen onze poncho's aan en paraplu's open. Het is best eng want het bliksemt en dondert vervaarlijk om ons heen. 

Rick wilde nog wat liflafjes kopen bij de Food & Wine standjes. Jammer genoeg voor hem gaan die met onweer dicht. Alleen Belgie en Ierland zijn nog open. Gelukkig voor Rick hebben die eten dat hij lekker vindt. 

Met deze regen wil duidelijk niemand in het park blijven dus er is een exodus naar de uitgang. Zo ook wij, we lopen naar de van en tegen de tijd dat we bij het hotel zijn is het weer droog. We internetten nog wat maar gaan bijtijds slapen want morgen alweer de laatste dag die we helemaal in Epcot gaan doorbrengen. 







8 reacties:

Petr@ zei

Wij hebben destijds alleen Magic Kingdom bezocht. De kinderen waren nog klein dus 1 park was genoeg. Daarnaast vond ik het zonde van de reis naar Florida om enkele dagen te besteden aan Disney. Maar als ik dit zo lees zijn de andere parken ook zeker de moeite waard. Wie weet ooit nog eens.

Angela zei

Leuk! Krijg zin om ook weer eens naar een park te gaan.

Jort & Suus - On the road zei

Oh Galaxy's Edge. Wij hebben speciaal daarvoor onze reis naar Californië gemaakt afgelopen zomer. Wij hebben 4x Millenium Falcon Smugglers Run gedaan. Ik was 1x Engineer, 1x Gunner en 2x Pilot, Jort was 2x Engineer, 1x Gunner en 1x Pilot. Ik moet zeggen, Pilot is natuurlijk het allerleukste, maar toch vond ik Engineer leuker dan Gunner. Ik heb zo gelachen in die attractie, zeker toen ik zelf mocht vliegen hahaha.

Wat een heerlijke dagen zo! Genieten hoor, en dan elke dag afsluiten in Epcot!

Anoniem zei

Wat een heerlijk vakantie. Ik lees echt met volle teugen mee hoor (vooral het eten!). Briljant ook om elke keer in Epcot te eten. Geniet er maar van!

Judith

Petra zei

@Petra - de Magic Kingdom is natuurlijk geeikt Disney maar de andere parken zijn uniek

Petra zei

@Angela - doen! Zo leuk altijd!

Petra zei

@Suus - ja, het ging weer veel te snel voorbij :(

Petra zei

@Judith - dat food and wine festival in Epcot is super!