Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, november 06, 2019

Dag 4 Disney: De laatste dag volledig in Epcot

De wekker gaat om tien voor zeven en als we klaar zijn lopen we naar het koffiestandje voor onze nitro brew en ijs latte.

Dan roepen we een Uber en Emmanuel brengt ons naar Epcot. Hier hebben we voor het ontbijtbuffet in Noorwegen gereserveerd.






Rut is onze serveerster en we zitten vlakbij het buffet met o.a. gerookte zalm en haring in wijnsaus. Verder krijgen we een bord met roerei, spek en worstjes.

Omdat ik nergens groente zie vraag ik Rut of die te bestellen zijn. De veganistische optie is een groot bord met tomaat, asperges en wilde paddenstoelen. Perfect, ik smul ervan.

We hebben bij de ingang al geposeerd met Belle en terwijl we eten komen de andere prinsessen voorbij.  Ik ga op de foto met Aurora, Cinderella, Sneeuwwitje en Ariel. Rick is de fotograaf maar wil zelf niet poseren.


Na het eten blijkt het Frozen ritje al open voor alleen ontbijtgasten. Dat is heel fijn want dit is een van de populairste in dit park.

Een half uurtje later zitten we in het bootje. Ik herinner me niets van hoe leuk dit is. Alle bekende figuren uit de film zijn aanwezig. Dit wordt vast nog drukker als Frozen II uitkomt.

Volgend doel is Soarin' waar we een fast pass voor hebben. We vliegen over bekende delen van de wereld, alleen staat alles scheef omdat het een rond doek is en wij aan de zijkant zitten. Een grappig effect maar daardoor ziet alles er erg onecht uit.

Na deze attractie hebben we het Land wel gezien en lopen naar de ernaast gelegen Zee. Daar sluiten we aan in de rij voor het Nemo ritje.

Schattig is het en ik vind het zo leuk dat ze op een gegeven moment in het echte aquarium van de Living Seas zwemmen.

De andere show hier is Turtle Talk with Crush. Dat is altijd anders en de acteurs die Crush spelen hebben de perfecte stemmen zoals de schildpad in de film.

We hebben nog even tijd voor onze lunch reservering. We kijken wat rond in de winkels van Canada en Engeland.

Dan krijgen we een tafel op het terras van de Rose and Crown met zicht op de lagune. We bestellen beiden het kaasplankje en delen een Schots ei. Het is precies genoeg voor de lunch.


Na het eten lopen we naar Test Track. De rij is 75 minuten lang, maar voor alleengaande rijders maar een kwartier.

Rick en ik hoeven niet per se samen te rijden dus we kiezen die optie. We missen zo wel het deel waar je je eigen auto kunt ontwerpen maar een uur van ons leven is ook belangrijk.

Helemaal uitgeblazen en met vreselijk haar stap ik na het autootje weer uit en mijn haar was opgestoken! Dit is zeker een ritje dat Rick leuker vindt dan ik. Ik vind de modernisatie ervan ook minder dan de vroegere versie. Het gaat nu alleen maar om hard rijden.

Hiernaast ligt Mission Space en we kiezen de versie zonder G kracht. Die heb ik wel een keer geprobeerd maar ik werd er naar van. Dit is leuk en relaxter.

Voor de tweede keer deze week gaan we vervolgens het Figment ritje doen. We hebben een fast pass en kunnen zo doorlopen. Hij blijft grappig.


We hoorden eerder vandaag dat Spaceship Earth in de grote bal volgend jaar voor twee jaar gesloten wordt. We gebruiken onze fast pass ervoor en zien het dan waarschijnlijk voor het laatst in de huidige staat.

Het dreigt telkens te gaan regenen en Rick haalt zijn spullen uit het kluisje. Gelukkig blijft het voor ons bij een paar spetjes want net ten zuiden was het een flink onweer.

In het grote Imagination theater zien we drie heel leuke korte filmpjes van Pixar en Disney. Twee ervan hebben we al eerder gezien, maar de derde over een hondje nog niet.

Als we deze filmpjes gezien hebben zijn we klaar met Future World. Tijd om langs de landen te gaan wandelen en net als zondagavond ons diner met allerlei hapjes bijeen te garen.

Het Food and Wine festival is daar perfect voor. We beginnen allebei met een cocktail,  voor mij een bloody Mary en voor Rick een margarita.

We kijken de interessante film over China in dat paviljoen en bezoeken een aantal winkels in de verschillende "landen".


Qua eten heb ik o.a. een vissalade van Spanje, Afrikaanse gegrilde garnalen met heerlijk kruidige groente en de Braziliaanse kaasbroodjes waar ik bakken van op zou kunnen.




In Frankrijk bestel ik in het Frans onze gerechtjes. Ze moeten erom lachen dat we geen brood of aardappel willen. Een maal zonder brood is voor Fransen ondenkbaar.

Net voor het vuurwerk begint lopen we naar de Uber tent. Daar staat onze Uber al klaar!

Even dachten we een Minnie Van te bestellen via Lyft maar die is ten eerste dubbel zo duur en ten tweede meer dan een half uur wachten.

Dat hebben we niet voor een rode van met witte stippels over. Het is wel leuk dat Disney deze service met Lyft levert.

Onze Uber zet ons voor ons hotel af en na even ontspannen maken we ons klaar voor bed. Jammer genoeg zijn de Disney park dagen alweer voorbij.  Morgen nog wel wat Disney dingen en dan begint de rit terug naar het koude noorden.





2 reacties:

Petr@ zei

Een geslaagde laatste dag! Goede reis terug.

Reny zei

Weer een heerlijke dag in Disney.

Geniet van jullie laatste Disney dingen en een goede reis terug naar huis.