Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, november 17, 2019

Over een druk maar productief weekend

Rick heeft zoveel te doen dat hij al voor dag en dauw op is. Ik doe het iets langzamer, maar rond half acht ben ik ook weer helemaal klaar om op pad te gaan. Dat doen we dan ook en halen ontbijt bij de Starbucks in Vienna. 

Net als ieder weekend spelen we daarna wat Pokemon Go, maar niet zo lang. Rick heeft een waslijst van dingen, die hij gedaan wil krijgen vandaag. Ik doe eerst mijn uur cardio en haal dan de kerstlichtjes vast van zolder.

Terwijl ik douche komen de "junk" ophalers Saskia's oude bed ophalen. Nu is er plaats voor de nieuwe matras, die we morgen neer gaan leggen. Als Saskia en Justin vrijdag of zaterdag komen wacht hen dus een verrassing. 

 Orions manier van laten zien dat hij geen water meer heeft. 

De tijd vliegt en het is alweer tijd om te gaan lunchen. Door de nog steeds kleurige buurt rijden we naar het Mosaic District. Daar eten we bij Sheesh. Ik bestel het zalm spiesje met gegrilde groentes en spinazie en Rick de kip kabob.  Het is lekker en warm.

Zodra we weer thuis zijn gaan we de kerstlichtjes ophangen en de blauwe lichtjes langs de oprit leggen. De rest van de kerstversieringen komt later maar we vinden het wel zo feestelijk om die lichtjes al te hebben voor het feest. Het is buiten de wind ook best goed toeven buiten.

Anderhalf uur later is het klaar en ziet er weer vrolijk uit. Ik voel mijn voeten en ga in mijn luie stoel een programma over Imagineering op Disney Plus kijken. Rick gaat een IKEA meubel en stoelen voor de bar in elkaar zetten. 

Voor het avondeten gaan we eerst naar Pazzo Pomodoro. Daar is het superdruk aan de bar en het lijkt er niet op dat er binnenkort mensen zullen vertrekken. We gaan dan de andere Italiaanse bar bij Bonaroti eens proberen. 

Daar is het ook druk, maar er is nog plaats aan de bar. We bestellen wat antipasti, gerookte zalm en calamari. Ik wil ook wat warms en de Michelangelo soep ga ik vaker eten daar! Het is bouillon met spinazie, ei en Parmezaanse kaas. Een super smakelijke combinatie, die als fluweel op de tong smaakt. 

Na het eten lopen we naar de Virginia ABC winkel, de slijterij van deze staat. Daar kopen we een heel aantal dranken om volgende zaterdag door de barman cocktails van te laten maken. Hopelijk bestellen mensen die ook, anders heeft Rick gelijk een goede voorraad voor achter zijn bar. 

Thuis gaat Rick verder in de basement en ik ga met mijn voeten omhoog met mijn deken erop. Het was een drukke maar leuke dag. 


Zondag

Kennelijk waren we erg moe van gisteren want we zijn beiden pas tegen achten wakker. We halen weer koffies van Starbucks, dit keer ook warme voor mij want het is waterkoud buiten. Dan rijden we naar Crepe Amour waar we galettes (die hier ook crepes heten). Voor mij met gerookte zalm, rucola en mascarpone en voor Rick met gruyere, kip en champignons. We laten het ons goed smaken.
Net als gisteren hebben we vandaag een heel lijstje af te werken. De boodschappen worden bezorgd door Peapod waar door we niet met allerlei frisdranken e.d. hoeven te sjouwen. Ik doe wel wat cardio, maar korter dan gewoonlijk. 

Mijn taak (die ik mezelf heb aangemeten) vanochtend is de kast met sterke dranken op te ruimen. Gisteren hebben we dus een heel stel nieuw gekocht en veel is al jaren oud. Alles wat een alcohol percentage van minder dan 30% heeft en open is gooi ik leeg in de gootsteen en de flessen gaan in een doos voor de recycle. 

Het is maar goed dat ik dit doe want uit sommige flessen komt vieze drab! Het duurt een uurtje maar dan zijn alleen nog de nieuwere dranken over. Ik rangschik ze op soort en zet dan voor nu de nieuwe flessen er ook bij. 
Rick worstelt intussen met een IKEA dressoir voor zijn bar. Hij krijgt de lades niet goed. Gelukkig voor hem is er een supportlijn, die hij 24 uur per dag kan brengen. Wonder boven wonder komt Rick er met behulp van die IKEA medewerker uit. 

Intussen haal ik boven alle bedden af en was het beddengoed. Het is wel zo fijn voor Kai en Katja om in een fris bed te slapen, vooral dat van Kai zal wel stoffig zijn. De matras in Saskia's kamer ligt er nu en ik maak hem op met de nieuwe spullen. 

We hebben allebei niet heel veel trek na de crepe vanochtend. Rick neemt een proteine reep van zijn dieet en ik maak een bord met groenten en sardientjes. Die sardientjes zijn zo lekker, ik ga er meer blikjes van kopen. 

Na het eten besluit ik even naar Party City te gaan om toch nog een pakje met bordjes te kopen. Er komen telkens meer mensen bij die toch zullen komen dus beter teveel dan te weinig borden denk ik maar.

Hebben jullie weleens dat je voor een ding op pad gaat en dan een heel aantal andere dingen "ook maar even" doet? Dat wordt het voor mij vanmiddag. Ik kom langs de Giant en werk daar mijn lijstje wat ik eigenlijk morgen ging doen nu maar af.

Bij de Hallmark winkel vindt ik een leuke verjaardagskaart voor Rick. De supermarkten en drogisterijen hebben ook kaarten, maar hier zijn toch altijd de leukste te vinden. Zo ook nu, ik koop een grappige voor een zestigste verjaardag.

Dan kom ik eindelijk toe aan Party City. Daar zie ik ook wat leuke Thanksgiving servetten en een "Happy Thanksgiving" bordje. Dat gaat dus ook mee. Het duurt even voor ik de 60th Birthday bordjes, die we hebben, in de enorme winkel vind.

Daar liggen die bordjes van 20 tot 80, maar de 60 zijn als enigen uitverkocht! Dan zoek ik maar naar een pakje glitter bordjes en die vind ik wel, die passen er wel bij en zullen toch alleen nodig zijn als we niet genoeg hebben.

In de rij staand bedenk ik me dat ik iets groots moet hebben om Ricks cadeau mee in te pakken. Dat vind ik bij de Just $1 winkel in Vienna. Alles wat ik daar koop is precies wat ik nodig heb en kost $1 plus belasting. Dat is stukken duurder in de "gewone" winkels.

Intussen is Rick bezig met de "ijspegel" lichtjes boven de garage hangen. Hij sms-t dat hij naar Home Depot gaat want een aantal van die lichtjes doen het niet meer. Dat komt mij goed uit want dan kan ik de kaart en het inpakmateriaal ongezien naar binnen smokkelen.

Moe, maar voldaan gaan we naar Four Sisters voor ons avondeten. Dat Vietnamese restaurant hebben we al een tijd niet bezocht. Het is er druk maar er is nog net een tafeltje voor twee open. Rick en ik delen de loempiaatjes en dan heb ik gehakt in druivenbladeren met groentes en Rick garnalen en biefstuk. Allemaal is het perfect bereid en ik besluit hier weer vaker heen te gaan. Het eten is authentieker dan van Viet Aroma.

En zo eindigt alweer een weekend. Het wordt een drukke week waar we erg naar uitkijken! Aan het eind ervan zal deze moederkloek al haar kuikentjes weer even onder een dak hebben.

6 reacties:

Petr@ zei

De lichtjes zijn er heel gezellig uit. Leuk voor als de gasten arriveren.

Jullie zijn maar wat druk met de voorbereidingen maar wel erg leuk om te doen (vind ik tenminste altijd). Het klinkt nu al als een feest die erg geslaagd wordt. Heb je een cateringbedrijf voor de hapjes?

En het leukste vooruitzicht is natuurlijk dat alle kinderen thuis zullen zijn!

Anja L. zei

Wat ziet het er buiten weer leuk uit!
Ik zal ook eens naar onze kast met drankjes kijken, volgens mij staan daar ook nog flessen die niet meer drinkbaar zijn. Goed idee!
Wat hebben jullie het weer druk gehad dit weekend (zo lijkt het in ieder geval).
Leuk dat de bar ook goed opschiet.
Fijne maandag!

Marion2 zei

Dat was een strak schema dit weekend! Rick en passant nog even een Ikea kast in elkaar gezet. Wat een gedoe is dat toch altijd. Fijn dat het allemaal gelukt is.

Tineke zei

Leuk je kerst/feest lichtjes. Ik heb ook de kerstlichtjes voor buiten beneden gehaald; zo gezellig als de kleinkids s morgens in het donker worden gebracht voor oppasdag.
Het wordt vast een heel leuk feest; Ricks 60e verjaardag, komt zijn vader ook?

Anoniem zei

Het klinkt als een heerlijk productief weekend! Is de basement nu ook helemaal af? Ga je nog before and after foto's plaatsen? Ik ben echt heel benieuwd hoor!

Wij kwamen er vorige week achter dat we onze kerstlichtjes weggegooid hebben met de verhuizing. Oeps. Dus nu moeten we nieuwe kopen. We willen dit jaar voor het eerst een echte boom kopen, dus volgens dennis hoeven we nog geen lichtjes te kopen. volgens mij wel, omdat ze tegen de tijd dat wij een boom kopen vast allemaal uitverkocht zijn. Haha. We zullen zien wie wint :)

Grts,
Judith

Petra zei

@Petra - Ja, een Grieks restaurant doet de catering

@Anja - Ik kan niet wachten om het eindresultaat van de bar te zien!

@Marion - IKEA blijft een puzzel, hoe klein het meubel ook is.

@Tineke - Met Ricks vader gaat het helaas niet goed genoeg om deze reis te maken. Zijn zus komt wel als verrassing, Rick gaat zo blij zijn!

@Judith - Echt wel lichtjes kopen! Ik had nu al de laatste drie netten bij Michaels. Er zal nog wel meer komen, maar wij hebben al een paar keer gehad dat de kleuren, die we wilden al op waren.